Dodaj do ulubionych

Pytanie - zmiana tabletek

05.04.05, 16:03
Teraz biore Femoden, ale jak skoncze opakowanie zmieniam go na Cilest.

Kiedy powinnam zaczac brac Cilest zebym byla zabezpieczona? Czy mam zrobic
przerwe po Femodenie i jak dostane okres zaczac brac Cilest, czy tez nie
powinnam robic przerwy (nigdy tego nie robilam - tj. nigdy nie bralam dwoch
opakowan pod rzad).

Bede wdzieczna za odpowiedz
Obserwuj wątek
    • sylvii9 Re: Pytanie - zmiana tabletek 05.04.05, 16:25
      musisz po prostu zrobić 7 dni przerwy, to proste, kończysz jedno opakowanie w
      niedzielę, czyli łykasz ostatnią tabletkę z jednego opakowania, to następną
      tabletkę bierzesz w poniedziałek kolejnego tygodnia. musi być 7 dni przerwy, w
      tym czasie występuję okres, zaczyna się około trzeciego dnia tej przerwy.
      • aneka1 Re: Pytanie - zmiana tabletek 05.04.05, 21:54
        hej a zcemu zmieniasz femoden!?!?!?ja właśnie wczoraj byłąm u ginekologa i
        dostałam femoden!?!?jaki on jest!?!!?dobry?!!??! dopeiro zaczynam tzn to bedzie
        moje pierwsze opakowanie i chce wiedzeić czy ejst to dobre zabezpieczenie bo
        musze sie przyznać z z ejstem troche panikiara, a własnei i zapomniałam
        powiedzieć lekarzowi ze pale czy musze sie z nim skontaktowa ci to powiedzieć bo
        masm juz przepiasane tabletki.
        • zandvoort Re: Pytanie - zmiana tabletek 06.04.05, 10:56
          Dzieki za odpowiedz.

Jesli chodzi o Femoden - to strasznie po nim tylam, wiec po poltora roku
          postanowilam zmienic na inny. Co do palenia - to nie wiem - nigdy nie
          palilam. Srodek OK, na poczatku jak go zaczelam przyjmowac mialam drobne
          plamienia, ktore wkrotce ustapily
          • zandvoort Re: Pytanie - zmiana tabletek 07.04.05, 10:17
            Ale podobno tabletka zabezpiecza od razu jesli sie ja zacznie brac w 1 dniu
            okresu wiec czy jesli wezme ja po 7 dniach przerwy po odstawieniu Femodenu to
            czy bede zabezpieczona od 1 dnia brania Cilestu?
            • nadzieja_hope Re: Pytanie - zmiana tabletek 07.04.05, 11:45
              Sprawdz sobie ile cilest zawiera etynoedastolu a ile femoden, Jeżeli Cilest ma
              więcej tego hormonu to znaczy ze po 7-miu dniach przerwy jesteś zabezpieczona.
              Natomiast jak ma mniej etynoedstiolu to po 7-miu dniach nie jesteś bezpieczna.
              Ja zmieniałam z logestu na microgynon i zrobiłam 7 dni przerwy ( bo microgynon
              miał wiecej etynoedastilou niż logest) i wszystko było ok.
              Jak chcesz to mozesz poczytać posty dzieczyn.. Wyszukaj sobie w wyszukiwarce
              w/g mojego loginu nadzieja_hope to tam to bedzie na czym to polega.
              a tu masz porównania preparatów antykoncepcyjnych :
              www.elamed.com.pl/lekarz/przeglady/prze-le39.htmlPozdrowionka
              • nadzieja_hope Re: Pytanie - zmiana tabletek 07.04.05, 11:47
                www.elamed.com.pl/lekarz/przeglady/prze-le39.html

Przepraszam.. wyżej niechcący źle mi sie wpisało :o)
    • julka61 Re: Pytanie - zmiana tabletek 07.04.05, 11:59
      a jesli odstawisie pigułki przed koncem opakwania z powodu złego samopoczucia
      to
      wystąpi okres i czy przy zmianie tabletek z cilest na słabssze 1 tabletke mam
      wziąć 1 dnia krwawienia czy
      poczekac 7 dni i czy trzeba sie dodatkowo zabezpieczać?
      • nadzieja_hope Re: Pytanie - zmiana tabletek 07.04.05, 12:16
        ..nie wiem jak to jest.. w takiem przypadku..Wydaje mi sie ze powinnaś sie
        skonsultować z lekarzem.. bo to trochę inna sytuacja..
        Ale z tego co kojarzę.. tzn to co mówiła mi pani ginekolog to zawsze nalezy
        dokończyc opakowanie jak sie chce zmieniać.. A w razie złego samopoczucia..
        proponuję Ci idz do lekarza..albo zadzwoń..Ja czasami jak miałam wątpliwości to
        dzwoniłam nawet do prywatnych jak byłam desperado i nigdy mi nie odmówili
        porady telefonicznej.
        Pozdrowionka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka