tootiki6 02.08.05, 09:47 witajcie, miesiąc temu odstawilam harmonet. twarz i szyję mam zasypaną pryszczami lub czymś podobnym. próbowałam żelów, toników, maseczek i nic nie pomogło. zależy mi, żeby szybko się tego pozbyć. proszę o radę! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
camilla11 Re: pryszcze po odstawieniu 02.08.05, 10:27 no to moze byc efekt odstawienia tabletek. Njalepiej bedzie jak pojdziesz do dermatologa, nikt inny tak jak on nie pomoze ci skutecznie pozbyc sie pryszczy i innych zmian skórnych, on przepisze ci antybiotyki i jakies dodatkowe lekarstwa kosmetyczne Odpowiedz Link
anula36 Re: pryszcze po odstawieniu 02.08.05, 14:39 to jest efekt odstawienia tabletek. Ja przez kwartal mialam ochote chodzic w masce - wlasnei twarz i szyja pelna brzydkich slabo gojocych sie wypryskow ( a mam 32 lata), dermatolog raz a dwa trzeba wziasc na przeczekanie. Odpowiedz Link
tootiki6 Re: pryszcze po odstawieniu 02.08.05, 15:02 to znaczy, że wizyta u dermatologa nic nie da? Odpowiedz Link
anula36 Re: pryszcze po odstawieniu 02.08.05, 15:33 da na pewno, ale od razu takiego zmasowanego wysypu nei wyleczysz tzn nie w 3 dni, raczej w 3 tyg. Odpowiedz Link
camilla11 Re: pryszcze po odstawieniu 02.08.05, 17:50 tak zgadzam sie...trzeba troszke czasu, wiem z doswiadczen...ale dermatolog to najlepsze lekarstwo na takie problemy skórne Odpowiedz Link
nupik Re: pryszcze po odstawieniu 03.08.05, 11:41 niestety, jednym ze zbawinnych dzialan tabletek anty jest piekna cera (ja wyleczylam sie z potwornego tradziku) po odstawieniu znow mialam problemy ale juz niegdy takich jak przed pigulkami. Ja zainwestowalam w Vichy peeling i krem i zadzialalo, jesli to naprawde dla ciebie nnieznosne, idz do dermatologa (znam swietnego w warszawie jesli chcesz namiary napisz na priva)nupik@gazeta.pl pozdrawiam aga Odpowiedz Link
tootiki6 Re: pryszcze po odstawieniu 03.08.05, 12:58 dzięki za odpowiedź. kupiłam w aptece maść Brevoxyl i mam nadzieję, że pomoże. Odpowiedz Link
frrancuzeczka Re: pryszcze po odstawieniu 03.08.05, 17:32 przed braniem tabletek mialam ladna cere. zaczelam brac tabletki-Harmonet 3 lata temu ze wzgledu na torbiel a nie na antykoncepcje. torbiel sie ladnie wchlonela, ale mi bylo wygodnie z tabletkami- miesiaczki jak w zegarku, bezbolesne, skape. odstawilam tabletki po roku i strasznie mnie zsypalo. bylam przerazona i.. wrocilam do tabletek dla ladnej cery! pozniej doszla juz takze antykoncepcja i tak jest do teraz. koncze opakowanie Harmonetu(dzis biore ostatnia tabletke) i planowalam tabletki po tym opakowaniu odstawic. moze to moja proznosc, ale boje sie co bedzie. jest lato, moja szafa roi sie od sukienek i wydekoltowanych bluzek i jakos nie wyobrazam sie siebie w golfach od sierpnia! zastanawiam sie dlaczego tak sie dzieje, ze cera po odstawieniu sie psuje, mimo, ze wczesniej byla ok. zastanawiam sie takze, po jakim czasie te problemy moga sie pojawic. waham sie nad jeszcze jednym opakowaniem, zeby tabletki ostawic na jesieni- latwiej wtedy zamaskowac to i owo, ale z drugiej strony to bledne kolo dla mnie tabletki przypominaja troche podlaczenie kobiety do kontaktu. bierzemy je- jestemy podlaczone, jest super. odstawiamy i tak jakbysmy wyciagaly wtyczke z kontaktu.. Odpowiedz Link
frrancuzeczka Re: pryszcze po odstawieniu 05.08.05, 11:35 podnosze. dziewczyny poradzicie cos? Odpowiedz Link
anula36 Re: pryszcze po odstawieniu 05.08.05, 11:41 szczerze? jak wytrzymasz jeszcze miesiac lub 2 -poczekaj- ja odstawilam z nowym rokiem i do maja walczylam. Jesienia bedzie mozna cialo zakryc bardziej a twarz przymaskowac podkladem.No niestety tabletki bardzo wygodne sa niestety optem trzeba ponosic konsekwencje Odpowiedz Link
frrancuzeczka Re: pryszcze po odstawieniu 05.08.05, 13:14 wiesz, ja wytrzymam bez problemu bo sie czuje dobrze w trakcie brania i nie mam zadnych dolegliwosci. biore jednak dlugo tabletki i po prostu czas najwyzszy zrobic badania i zobazyc jak orgaznizm sie zachowuje bez tabletek. a w ile po odstawieniu moze pogorszyc sie cera? od razu, czy po miesiacu? Odpowiedz Link
anula36 Re: pryszcze po odstawieniu 05.08.05, 14:03 mysle ze to indywidualne- mnie sie zaczal wysyp ok 2 tyg po ostatniej tabletce- mysle ze wtedy kiedy zaczyna drastycznie brakowac hormonow, no bo tydzien jeszcze sa i potem z tydzien pewnei szczatkowe ilosci- i tak rowno 2 miesiace po tym 2 troche lepiej i teraz juz w normie ( 7 miesiecy po ostaniej tbl) Odpowiedz Link
avionetka82 Re: pryszcze po odstawieniu 07.08.05, 13:02 Ja odstawiłam tabletki (Novynette) w grudniu. Pierwsze krosty dostałam jeszcze w trakcie brania tabletek. Po odstawieniu tabletek "wysyp" pryszczy nasilił się gwałtownie. Do tej pory nie moge sie ich pozbyć. Biorę leki na alergię, miałam tez różne specyfiki od dermatologa i nic. Chyba wrócę do Diane... Odpowiedz Link
kathleen3 do avionetka 82 07.08.05, 20:24 Tez zamiarzam odstawic novynette. pare miesiecy temu zrobilam sobie 3 miesieczna przerwe i w ktoryms momencie dostalam wysypu pryszczy. ale potem wrocilam do poigulek i znow mam idealna skore. jak dlugo walczysz juz z pryszczami? przeraza mnie to... Odpowiedz Link
avionetka82 Re: do avionetka 82 07.08.05, 23:04 > jak dlugo walczysz juz z > pryszczami? przeraza mnie to... Pierwszą krostę zauważyłam chyba tuż przed Sylwestrem, za ok. 7 dni miałam dostać pierwszą "nortmalną" miesiączkę (tabletki skończyłam brać na początku grudnia). Od tamtej pory z miesiąca na miesiąc jest ich więcej! Mnie też to przeraża, bo nie moge normalnie wyjśc na ulicę bez makijażu, tylko muszę te krosty czymś zatuszować. Dermatolog nic nie pomógł, poradził mi... hormony (!), których brakuje w moim organizmie, co jest podobno skutkiem odstawienia tabletek po tylu latach zażywania (ponad 2 lata). Ale mam nadzieję, że gdy zacznę brać Diane lub Yasmin - odzyskam swoją gładką cerę Odpowiedz Link
kathleen3 Re: pryszcze po odstawieniu 08.08.05, 06:07 jaka szkoda, ze moja ginekolog te 4 lata temu, kiedy przepisywala mi pigulki nie powiedziala mi tego, co tu czytam. nie zaczelabym ich brac, nie martwilabym sie teraz co bedzie po odstawieniu. przed braniem pigulek mialam piekna gladka cere, zadnych pryszczy, biust tez mialam duzy - wiec u mnie pigulki nie poprawily ani cery ani nie spowodowaly zwiekszenia biustu ani o rozmiar. a teraz co? bede wygladac gorzej niz 4 lata temu?dobrze, ze istanieje takie forum jak to. kazda dzewczyna, ktora ma zamiar brac pigulki powinna obowiazkowo poczytac, co moze ja czekac i dopiero wtedy zaryzykowac ich branie Odpowiedz Link
monias11 Re: pryszcze po odstawieniu 11.08.05, 14:17 A ja tak sie zastanawiam, ze moze aby cera wrocila do stanu jak przy braniu pigulek wystarczy aby przyjmowac jakies pojedyncze hormony ktorych mamy za malo?? no bo przeciez te krosty sa efektem pracy hormonow. Co o tym sadzicie?? Odpowiedz Link
bo.tak Re: pryszcze po odstawieniu 17.08.05, 14:47 a czego uzywalas? Ja mialam niezla cere, potem zaczelam tabletki - milvane - cera sie wygladzila jak u niemowlaka, a teraz stosuje od 3 tygodni plastry i mnie tak zsypalo ze sama siebie w lusterku nie poznaje... Odpowiedz Link
tootiki6 Re: pryszcze po odstawieniu 11.08.05, 18:12 hej, na te pryszcze pomogła mi maść Brevoxyl, bez recepty, 20 zł, po kilku dniach efekt. btw. dość mam tych tabletek, serio. po odstawieniu spotkały mnie takie niespodzianki, że więcej nie będę tego brać. Odpowiedz Link
kathleen3 do tootiki6 11.08.05, 20:27 moglabys rozwinac jakie niespodzianki? zamierzam odstawic na dobre... Odpowiedz Link