mama-marysi 03.02.06, 19:57 Może któraś z Was wie coś na ten temat? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
saba76 Re: Wkładka NOVA T CU 200 03.02.06, 20:41 a co chcesz wiedzieć, cos na temat wkladki czy konketnie o tej? Odpowiedz Link
mama-marysi Re: Wkładka NOVA T CU 200 04.02.06, 09:24 Od dwóch dni jestem posiadaczką tej wkładki. Zastanawiam się, dlaczego tak mało się mówi na ten temat - moja przyjaciółka ze Lwowa napisała mi, że u nich to najbardziej powszechna forma antykoncepcji. A unas, jak to powiedział mój lekarz, "zarzucona" forma. Ciekawe dlaczego? Ja przed ciążą przed 4 lata stosowałam pigułki anty, i było ok; ale po ciąży - kiedy do nich wróciłam - spuchłam jak balon, źle się czułam istny koszmar. I mam wkładkę. Zastanawiam się czy to dobry wybór... Odpowiedz Link
saba76 Re: Wkładka NOVA T CU 200 04.02.06, 19:44 ja mam od października multiload, ale też miedzianka wsrod moich koleżanek jest 50/50% zażywania horm. i używajacych spirali moze fakt trudniejszego zaufania, religia wypaczyly zdanie na ten temat, nie wiem ,ale ja sobie chwale ,nie moge żazywać hormonów, bo kolidują z moją chorba ,wiec zdecydowałam się Odpowiedz Link
lucyna_sp Re: Wkładka NOVA T CU 200 05.02.06, 10:29 Witam, Wkładka, to nie taka znowu "zarzucona" metoda. Sporo kobiet stosuje. Ja też i jestem bardzo zadowolona. Na początku możesz mieć obfitsze i dłuższe miesiączki, ale to z czasem mija. Ja na początku noszenia, miłam pewne opory, co do seksu w dni płodne, ale powoli nabrałam pewności. Powodzenia. Odpowiedz Link
kata25 Re: Wkładka NOVA T CU 200 15.02.06, 09:27 Cześć dziewczyny! ja nie mam dużego doświadczenia w sprawach antykoncepcji , ale wiem jedno - nigdy więcej spirali! Miałm MULTILOAD przez 5 lat i wszystko wydawało się ok dopóki jej się nie pozbyłam. Nie zaprzeczam że jest to metoda skuteczna, ale ma również kilka minusów. Mianowicie; nieustanne grszybice a co za tym idzie pieczenie i swędzenie. O ochoty na sex i satysfakcji (już myślałam że ze mną coś nie tak) obfite i bolesne miesiączki. Nie zdawałam sobie z tego sprawy dopóki jej nie zdjełam.Wszystko wróciło do normy. Fakt że odrazu zaszłam w ciąże ale nie żałuje , bo mam teraz wspaniałą 3,5 miesięczną córeczkę. Na razie nie zabezpieczam się hormonalnie bo nie mogę ze względu na chlestaze którą przeszłam w czasie ciąży. Mi pozostaje jedynie prezerwatywa,której mój mąż nienawidzi ale spirali nigdy więcej! POzdrawiam. Odpowiedz Link
saba76 Re: Wkładka NOVA T CU 200 05.02.06, 14:36 lucyna_sp napisała: Ja na początku noszenia, miłam pewne opory, > co do seksu w dni płodne, ale powoli nabrałam pewności. > Powodzenia. O ja wlasnie przechodze ten etap maman adzieje że mija ,bo po co stres Odpowiedz Link
mama-marysi Re: Wkładka NOVA T CU 200 08.02.06, 20:03 dzięki wszystkim za odpowiedź. ale mimo wszystko jak to jest, kiedy idziesz do lekarza po coś anty, oni od razu z reguły przepisują tabletki Odpowiedz Link
saba76 Re: Wkładka NOVA T CU 200 09.02.06, 19:38 ja powiedzialam wprost ,ze juz mam ich dośc ,ze mysle o innym zabezpieczeniu i wtedy ,moja gin, ppowiedizala o takiej i takiej i tamtej.. metodze ,oraz co proponuje w moim przypadku ( nie planuje już dzieci) Odpowiedz Link