Dodaj do ulubionych

Wkładka NOVA T CU 200

03.02.06, 19:57
Może któraś z Was wie coś na ten temat?
Obserwuj wątek
    • saba76 Re: Wkładka NOVA T CU 200 03.02.06, 20:41
      a co chcesz wiedzieć, cos na temat wkladki czy konketnie o tej?
      • mama-marysi Re: Wkładka NOVA T CU 200 04.02.06, 09:24
        Od dwóch dni jestem posiadaczką tej wkładki. Zastanawiam się, dlaczego tak mało
        się mówi na ten temat - moja przyjaciółka ze Lwowa napisała mi, że u nich to
        najbardziej powszechna forma antykoncepcji. A unas, jak to powiedział mój
        lekarz, "zarzucona" forma. Ciekawe dlaczego? Ja przed ciążą przed 4 lata
        stosowałam pigułki anty, i było ok; ale po ciąży - kiedy do nich wróciłam -
        spuchłam jak balon, źle się czułam istny koszmar. I mam wkładkę. Zastanawiam
        się czy to dobry wybór...
        • saba76 Re: Wkładka NOVA T CU 200 04.02.06, 19:44
          ja mam od października multiload, ale też miedzianka
          wsrod moich koleżanek jest 50/50% zażywania horm. i używajacych spirali

moze fakt trudniejszego zaufania, religia wypaczyly zdanie na ten temat, nie
          wiem ,ale ja sobie chwale ,nie moge żazywać hormonów, bo kolidują z moją
          chorba ,wiec zdecydowałam się
        • lucyna_sp Re: Wkładka NOVA T CU 200 05.02.06, 10:29
          Witam,
          Wkładka, to nie taka znowu "zarzucona" metoda. Sporo kobiet stosuje. Ja też i
          jestem bardzo zadowolona. Na początku możesz mieć obfitsze i dłuższe
          miesiączki, ale to z czasem mija. Ja na początku noszenia, miłam pewne opory,
          co do seksu w dni płodne, ale powoli nabrałam pewności.
          Powodzenia.
          • btabu Re: Wkładka NOVA T CU 200 05.02.06, 12:12
            Dokladnie sporo kobiet ja stosuje
            • kata25 Re: Wkładka NOVA T CU 200 15.02.06, 09:27
              Cześć dziewczyny! ja nie mam dużego doświadczenia w sprawach antykoncepcji ,
              ale wiem jedno - nigdy więcej spirali! Miałm MULTILOAD przez 5 lat i wszystko
              wydawało się ok dopóki jej się nie pozbyłam. Nie zaprzeczam że jest to metoda
              skuteczna, ale ma również kilka minusów. Mianowicie; nieustanne grszybice a co
              za tym idzie pieczenie i swędzenie. O ochoty na sex i satysfakcji (już myślałam
              że ze mną coś nie tak) obfite i bolesne miesiączki. Nie zdawałam sobie z tego
              sprawy dopóki jej nie zdjełam.Wszystko wróciło do normy. Fakt że odrazu zaszłam
              w ciąże ale nie żałuje , bo mam teraz wspaniałą 3,5 miesięczną córeczkę. Na
              razie nie zabezpieczam się hormonalnie bo nie mogę ze względu na chlestaze
              którą przeszłam w czasie ciąży. Mi pozostaje jedynie prezerwatywa,której mój
              mąż nienawidzi ale spirali nigdy
              więcej!
              POzdrawiam.
          • saba76 Re: Wkładka NOVA T CU 200 05.02.06, 14:36
            lucyna_sp napisała: Ja na początku noszenia, miłam pewne opory,
            > co do seksu w dni płodne, ale powoli nabrałam pewności.
            > Powodzenia.

O ja wlasnie przechodze ten etapsmile maman adzieje że mija ,bo po co stressmile
    • mama-marysi Re: Wkładka NOVA T CU 200 08.02.06, 20:03
      dzięki wszystkim za odpowiedź. ale mimo wszystko jak to jest, kiedy idziesz do
      lekarza po coś anty, oni od razu z reguły przepisują tabletkisad
      • saba76 Re: Wkładka NOVA T CU 200 09.02.06, 19:38
        ja powiedzialam wprost ,ze juz mam ich dośc ,ze mysle o innym zabezpieczeniu i
        wtedy ,moja gin, ppowiedizala o takiej i takiej i tamtej.. metodze ,oraz co
        proponuje w moim przypadku ( nie planuje już dzieci)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka