Dodaj do ulubionych

ZAUFANIE do tabletek

14.08.06, 16:12
No właśnie.Jak jest u Was? ( jak było). Czy darzycie zaufaniem tabletki
antykoncepcyjne? Nie obawiałyscie się na początku,ze mimo ich brania możecie
zajść w ciąże? Jestem w środku 1 opakowania i mimo tego nadal zabepzieczam
się dodatkowo prezerwatywą.Mam nadzieje,że nie jestem odosobniona w tym małym
poczuciu lęku.<br>
Jak było u was?
Obserwuj wątek
    • bebe71 Re: ZAUFANIE do tabletek 14.08.06, 16:54
      moze na poczatku mialam drastyka bo to cos nowego i niewiarygodne ze taka mala tabletka tyle moze. teraz olewam, nie uzywalismy gumkek ani razu jak bralam tabletki, nie marnujcie kasy na prezerwatywyuncertain nie po to bierzesz tabletki zeby uniemozliwiac dodatkowych wrazen sobie i chlopakowi...no ale jesli taka jest Twoja decyzja... to nie warto w ogole bawic sie w tabletki

pozdro
      • anny6 Re: ZAUFANIE do tabletek 14.08.06, 17:06
        Faktycznie masz racje.Może ktoś jeszcze sie wypowie?
        • anula36 Re: ZAUFANIE do tabletek 14.08.06, 19:03
          5 lat prezerwatyw ( tylko) potem dekada tabletek - ani jedne ani drugie nie
          zawiodly.
          Widze po sobie ze o ile jako nastolatka panikowalam lekko z tymi
          prezerwatywami, to potem juz przestalam. zreszta jesli juz uprawiam seks to z
          czlowiekiem z ktorym dziecko owszem moze skomplikowac zycie - ale nie jest to
          totalna bezdenna katastrofa.
          • agata035 Re: ZAUFANIE do tabletek 15.08.06, 18:58
            Tabletki stosuję już parę lat i do tej pory nie zawiodłam się. Jako młoda osoba
            tak zaufałam lekarzowi, że mi nawet na myśl nie przyszło dodatkowe zabezpieczenie.
            Bywają jednak sytuacje, które powodują, że zabezpieczamy się dodatkowo. To np.
            gdy spóźnię tabletkę, mam biegunkę (nawet jednorazową), wymioty itp.
            • koleslaw2 Re: ZAUFANIE do tabletek 16.08.06, 12:48
              czesc ma takie pytanie, moja dziewczyna zazywa tabletki od pol roku -
              regularnie. kochalismy sie 1 dzien po okresie - tego dnia lub dnia nastepnego
              (pewien nie jestem) wziela 1 tabletke z kolejnego opakowania, moje pytanie
              brzmi czy tego dnia tabletki dzialaly? bo przeciez jest 7 dniowa przerwa czy w
              tej 7 dniowej przerwie zabezpieczenie dziala? (dodatkowo brala tego dnia
              tabletki uspokajajace - persen (zoilowy) )
              troche sie stresuje wiec pytam moze ktos mi powie cos na ten temat?
              • airad11 Re: ZAUFANIE do tabletek 16.08.06, 13:04
                Pigułki działają przez pełen cykl więc nawet podczas tej 7-dniowej przerwy.
                Jesli sa przyjmowane regularnie to nie ma obaw. Natomiast uważałabym z
                tabletkami uspokajajacymi - persen jest oki ale juz deprimu brać nie powinna. W
                jego skład wchodzi o ile pamietam wyciąg z dziurawca a tego nie można łączyć z
                hormonami - dlaczego dokładnie nie wiem ale wiem ze nie wolno.
                • naise Re: ZAUFANIE do tabletek 18.08.06, 12:48
                  pigułki zaczęłam brać jakieś 4 lata temu, brałam dwa lata, potem 2 lata przerwy
                  a teraz znó biorę. Na początku przez pierwsze pół roku zabezpieczałam się
                  dodatkowo, potem dałam sobie spokój i poprzestałam na samych pigułkach smile
    • juta50 Re: ZAUFANIE do tabletek 18.08.06, 17:17
      po to sa tabletki żeby nie uzywac przerwatywy. Gdy bralam, ufalam od pierwszego
      dnia. Nic niepożądanego sie nie stało.smile
      • anny6 Re: ZAUFANIE do tabletek 18.08.06, 19:12
        Zaufałam.Obym nie zostałą szybsiutko mamusią...
        • bebe71 Re: ZAUFANIE do tabletek 18.08.06, 20:07
          nie zostaniesz wink pozdro
          • airad11 Re: ZAUFANIE do tabletek 18.08.06, 20:47
            Jeśli będziesz przyjmowała tabsy regularnie i uważała przy takich sytuacjach
            jak np. antybiotyki itp to nie masz o co się martwić. Mamusią nie zostaniesz
            zbyt szybko...
            Pozdro wink
            • anny6 Re: ZAUFANIE do tabletek 18.08.06, 20:56
              Hmmm...ja tam lubie dzieci ale mamusią jeszcze nie chcę byćwinkO..i za 3 minutki
              łykam tablecie...Kolorowych snów dziewczynywink
              • paulina861 Re: ZAUFANIE do tabletek 31.08.06, 12:54
                Witajcie smile

Ja sie bardzooo spazylam na braniu tabletek. ponad tydzien temu przestalam brac.
                Bralam ponad 2 lata. Najpierw bralam "Novynette" a Pozniej "Yasmin". Po
                Novynette czulam sie fatalnie mialam migreny prawie codziennie. ponad rok bralam
                novynette i ostatnie pol roku brania tych tabletek to byla dla mnei meczrania.
                Miesiaczki mialam tak bolesne ze nie potrawilam w tych dniach normalnie
                funkcjonowac uncertain przytylam 10 kilo w ciagy pol rokuuncertain
                przestalam je brac na 2 miesiace czy nawet 3. Na poczatku tych wakacji zaczelam
                brac Yasmin. Lekarz mnie zapewnial ze te tabletki nie zatrzymuja wody w
                organizmie i schudne. Na poczatku brania tych tabletek czulam sie zeczywiscie o
                wiele lepiej niz przy tamtych. Lecz po miesiacu zaczelo sie cos dziwnego. Pilam
                wode jak opetana moze i nei gromadzila wody w organizmie ale bylam odwodnione
                nawet bym powiedzialauncertain a feee. Poznei zaczely mnei nawalac nerki. okazalo sie
                ze to wszytsko przez te tabletki gdyz one psuja nerki. Bolaly mnei piersi jak
                cholera. Zaczelam czytac na Forum o antykoncepcji na watku "Wszytsko o Yasmin"
                Wszystkei moje podejzenia sie sprawdzily uncertain Masakra. juz nigdy nie wroce do
                tabletek. tongue_out

Pozdrawiam smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka