misiiia 29.08.06, 14:53 Czy wg Was zabezpiecza przed ciążą? A może dzięki niemu macie fasolki? Duże jest prawdopodobieństwo zapłodnienia przy stosunku przerywanym dzień po jajczkowaniu? pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
misiiia Re: Stosunek przerywany 29.08.06, 14:56 zapomniałam dodać- co o tym myślicie i jakie są Wasze doświadczenia? Odpowiedz Link
the_kami Re: Stosunek przerywany 29.08.06, 15:02 misiiia napisała: > zapomniałam dodać- co o tym myślicie i jakie są Wasze doświadczenia? No wiesz, to nie jest metoda antykoncepcyjna. Więc stosowanie troszkę mija się z celem. Za to może doprowadzić do potężnej nerwicy, i to obie strony. Odpowiedz Link
the_kami Re: Stosunek przerywany 29.08.06, 14:57 misiiia napisała: > Czy wg Was zabezpiecza przed ciążą? To w ogóle nie jest traktowane jako metoda antykoncepcyjna. > Duże jest prawdopodobieństwo zapłodnienia przy stosunku przerywanym dzień po > jajczkowaniu? Duże. W płynie ejakulacyjnym - wydzielającym się przed wytryskiem - są zdrowe i żywe plemniki. Jeśli nie monitorujesz cyklu (np.: USG), i nie wiesz kiedy _dokładnie_ masz owulację, to ten dzień który uważasz za następny po jajeczkowaniu może być właśnie dniem owulacji. Odpowiedz Link
airad11 Re: Stosunek przerywany 29.08.06, 18:16 Nieststy, ale moja poprzedniczka ma 100% rację - to nie jest metoda antykoncepcyjna (no powiedzmy że można to uznać za metode ale kiedy jest to forma drugiego zabezpieczenia-dodatkowego)a prawdopodobieństwo zajścia w ciąże dzień po jajeczkowaniu jest bardzo duże. Odpowiedz Link
malina222 Re: Stosunek przerywany 06.09.06, 11:09 My w ten sposób współżyliśmy z meżem przez dwa lata. Metoda a raczej sposób był w 100% skuteczny. Niedawno urodziłam dzieciątko (zaplanowane). W obecnej sytuacji nie zdecydujemy się jednak na stosunek przerywany gdyż wcześniej nie mieliśmy dzieci i mała wpadka była brana pod uwagę za każdym razem. Nie polecam jeśli ktoś nie chce mieć dzieci, bo może być bardzo nerwowo!!!! Pozdrawiam! Malina Odpowiedz Link
agatka_to_ja Re: Stosunek przerywany 02.09.06, 17:08 misiiia napisała: > Czy wg Was zabezpiecza przed ciążą? A może dzięki niemu macie fasolki? dzieki stosunkowi przerywanemu ma sie DZIECI, a nie fasolki!!!!!!!!! a o reszcie napisaly moje poprzedniczki - to nie jest metoda antykoncepcyjna tylko dobry sposob na wpadke. Odpowiedz Link