malopolanin 28.01.02, 22:22 Jestem zwolennikiem powiększania ich areału i powstawaniu nowych. Naszą naturę trzeba chronić. Na Zachodzie już tego nie mają, więc my możemy na tym zarobić Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
shadok Re: Nowe Parki Narodowe 29.01.02, 18:48 Naturę trzeba chronić. To nie ulega wątpliwości. A przy okazji na Parkach trzeba robić interes. U nas czasem trudno jest pogodzić ekologię z biznesem. Jedni chcieliby, żeby przyrodę zostawić w spokoju, a drudzy z kolei zabiliby ostatniego świstaka dla paru groszy. Powinno się wypracować jakiś złoty środek. Odpowiedz Link Zgłoś
malopolanin Re: Nowe Parki Narodowe 29.01.02, 18:49 Tworzyć jak najwięcej PN, a ludności, która na tym straci np. pola, dać pracę w Parku i możliwość zarobku z agroturystyki. Odpowiedz Link Zgłoś
georghe Re: Nowe Parki Narodowe 31.01.02, 21:22 Turystyka w PARKU NARODOWYM ? Zdaje się, że taki teren jest pod ścisłą ochroną. Jak i ile można zarobić na parku ? Odpowiedz Link Zgłoś
malopolanin Re: Nowe Parki Narodowe 01.02.02, 11:35 Przede wszystkim chodzi o zarobek ludzi, którzy mieszkają w okolicach Parku. Chodzi o szeroko rozumianą agroturystykę. Może teraz wydaje Ci się to śmieszne, ale na Zachodzie niewiele jest miejsc dzikich. A ludzie z Zachodu chętnie by takowe zobaczyli. Do tego pottrzebna jest jednak rozbudowa infrastruktury turystycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
shadok Re: Nowe Parki Narodowe 02.02.02, 09:01 Pozwólcie, że przyczynię się do zareklamowania regionu. Ktoś to musi zrobić, skoro naszym władzom wojewódzkim za bardzo to nie wychodzi. Może przynajmniej Małopolanin skorzysta z oferty: www.bieszczady.podkarpackie.pl/katalog.html Są tam adresy gospodarstw agroturystycznych. Wybór całkiem przyzwoity. Odpowiedz Link Zgłoś
malopolanin Re: Nowe Parki Narodowe 02.02.02, 09:05 Już z niego skorzystałem. Czemu Cię nie było przez 2 dni ? Odpowiedz Link Zgłoś
malopolanin Re: Nowe Parki Narodowe 02.02.02, 09:10 Byłem w Smolniku koŁo Lutowisk u Pani Mirosławy Cichacz , 0,5 km od granicy z Ukrainą, w paśmie Otrytu. Odpowiedz Link Zgłoś
malopolanin Re: Nowe Parki Narodowe 02.02.02, 12:19 Tylko wygląd tej strony zmienił się na lepsze przez ostatni rok. Odpowiedz Link Zgłoś