Dodaj do ulubionych

siniaki na nogach a tabletki

01.11.06, 12:52
Od dłuższego czasu pojawiają mi się na nogach siniaki. Są malutkie jest ich
zwykle kilkanaście, jak tylko jakieś znikną pojawiają się nowe. Koleżanka
powiedziała mi, że przez to nie będę mogła stosować tabletek
antykoncepcyjnych. Czy wie ktoś coś więcej na ten temat?
Obserwuj wątek
    • the_kami Re: siniaki na nogach a tabletki 01.11.06, 13:53
      To mogą być kłopoty z krzepliwością. Na pewno musisz powiedzieć o tym ginekologowi.
    • saba76 Re: siniaki na nogach a tabletki 01.11.06, 15:47
      to są ewidentne problemy z krązeniem krwi, a to jest przeciwskazaniem i
      naprawde weź sobie to do serca, bo zamiast mieć wygode ,bedziesz miała du ze
      problemy zdrowotne
      • turzyca Re: siniaki na nogach a tabletki 01.11.06, 18:59
        Owszem to moga byc powazne problemy zdrowotne, ale moze byc tez tak, ze po
        prostu gdzies sie o cos obijasz. Ja przez dlugi czas mialam siniaki na biodrach
        i udach "nie wiadomo skad sie biorace", az w koncu raz potracilam stol w
        bibliotece mocniej i mnie olsnilo. Zle ustawione, kanciaste meble + moja
        nieuwaga. Teraz, po polrocznej przerwie, wrocilam do tej biblioteki i znow
        jestem posiniaczona. Krzepliwosc mam dobra, ale urazy sie powtarzaja.

Tym niemniej idz do lekarza, zrob badania krwi i ew. zyl i potem pojdz do
        dobrego ginekologa z wynikami badan. Jesli wyniki badan beda bardzo zle to warto
        przejsc sie do normalnego lekarza (lub do angiologa, jesli problem tkwi w
        zylach), bo np. obnizona krzepliwosc krwi zazwyczaj nie przeszkadza w zyciu
        codziennym, ale moze stwarzac bardzo powazne problemy (np.u dentysty). Dodam
        jeszcze, ze Twoje problemy moga byc zwiazane z lekami bez recepty, ktore
        bierzesz, np. aspiryna potwornie obniza krzepliwosc.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka