Dodaj do ulubionych

migrena pomóżcie

23.11.06, 13:40
Tabletki biorę od 10 lat.Najpierw był microgynon a od roku novynette.W czasie ich przyjmowania czuję się bardzo dobrze ale gdy mam miesiączkę ból głowy jest nie do zniesienia.Wszysto mija gdy rozoczynam nowe opakowanie i znowu miesiączka i ból głowy trwający non stop od 3 do 4 dni.Aha bóle te były też wtedy gdy byłam nastolatką/trwające cały tydzień/ ale nie aż tak silne.Pani neurolog powiedziała mi,że mam migrenę i minie mi jak zacznę przekwitać.Czasami to już o tym marzę,a na razie testuję różne leki od migreny z miernym skutkiem.Podobno odstawienie leków antykoncepcyjnych nic nie da.Proszę piszcie jeśli macie podobne bóle i jak sobie z nimi radzicie.
Obserwuj wątek
    • ipsionek Re: migrena pomóżcie 23.11.06, 16:45
      A mnie tabletki anty nasiliły migrenę. Brałam je przez 7 lat, różne: Logest,
      Novinette, a przez ostatnie pół roku Yasmin. Dwa tygodnie temu rzuciłam piguły
      w diabły, bo ataki migreny miałam praktycznie co tydzień, a trwały przez 3 dni.
      U mnie jest o tyle gorzej, że przy atakach migrenowych tracę częściowo wzrok.
      Neurolog + ginekolog sugerowali, że to wina tabletek właśnie. Pozdrawiam i
      trzymaj się . Nie dajmy się migrenie ! smile
      Ipsionek
      • ashima Re: migrena pomóżcie 23.11.06, 18:30
        Ja tez mam igreny. Od 3 lat, w ostatnich miesiacach zbyt czeste i nie do
        zniesienia.
        Polecam migpriv- dziala bardzo szybko i dobrze.Tylko spac sie po nich bardzo
        chce... I w zadnym wypadku nie bierz yasmine - ja w czasie ich brania 3 dni
        lezalam w lozku sad.
        Novynette sa troszke lepsze ale chyba najlepsze - minulet. Po nich bole glowy
        nie sa az tak czeste. Przynajmniej w moim przypadku.

Pozdrawiam !
        • 1mzeta Re: migrena pomóżcie 24.11.06, 10:43
          Ja biorę 9 lat, bóle miałam przy mercilonie, microgynonie, stedirilu i diane,
          prze pierwsze dwa dni okresu-pomagała mi etopiryna i popularne środki
          przeciwbólowe pod warunkiem ,że brałam je jak tylko już przeczuwałam, że ból
          nadchodzi i nie był od razu silny bo zdarzało mi się, że lekko mi się obraz
          przed oczami rozmazywał, wszystko mi przeszło jak zaczęłam teraz brać cilest-
          wydaje mi się że to dlatego że one mają inne rodzaje hormonów.pzdr
    • ladylazarus Re: migrena pomóżcie 30.11.06, 14:55
      Ja miałam potężne bóle głowy międzytabletkowe przy braniu logestu. Zmieniłam na
      novynette i było ok. Było - bo już nie biorę tabletek. Więc może zmiana
      tabletek?
    • malgra Re: migrena pomóżcie 30.11.06, 18:09
      bóle głowy z wymiotami, trwające średnio 2-3 dni.Przez ostatnie kilka miecięcy
      się z tym męczę i w końcu wczoraj zapadła decyzja,że nie rozpocznę już nowego
      opakowania.
      Brałam Mercilon.
      • turzyca Re: migrena pomóżcie 03.12.06, 12:55
        Zaczne od smutnej prawdy: potrzebny jest !bardzo dobry! ginekolog i badania krwi.

Tabletki moga nasilac rozne schorzenia, ale moga tez nie miec wplywu, wiele
        zalezy od tego ktorej generacji sa to tabletki (a wiec od ilosci hormonow w nich
        zawartych), czasem od firmy (bo moze byc to dodatkowy wplyw wypelniacza
        tabletki.) Czasem rozwiazaniem moga byc minipigulki, czasem plastry lub implanty.
        A smutna prawda na poczatku jest taka, ze w bardziej skomplikowanych przypadkach
        potrzebny jest naprawde dobry specjalista z wiedza szerssza niz specjalizacja i
        checia uczenia sie (i obserwacja wlasnych pacjentek i doszkalanie sie). Mam
        nadzieje, ze takiego dobrego specjaliste znajdziecie.
    • barmama Re: migrena pomóżcie 08.12.06, 19:41
      ja mialam dokladnie to samo , okropne bole glowy nie do zniesienia, trwajace
      dwa , trzy dni.Wczesniej bole głowy zdarzaly sie sporadycznie i nigdy nie były
      tak silne.
      Tabletki odstawilam w tym miesiacu , bralam novynette prawie rok.
      Do tego jeszcze z piersi zaczela mi leciec siara .
      powiedzialam dosc ,narazie ...
    • agnieszka19877 Re: migrena pomóżcie 10.12.06, 23:54
      yhsad ja wlasnie przechodze to samo,bralam Regulon ok roku. W pazdzierniku
      poszlam na studia i teraz nie wiem,czy przyczyna moich migren sa tabletki czy
      stres:/bóle sa niedozniesienia,jak juz sie zaczna to nic na to nie
      pomaga..chyba ze sen ale to nie zawsze jest mozliwe.Badania zrobilam wlasnie
      wybieram sie do ginekologa..mam nadzieje ze cos mi poradzi..
      Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka