Dodaj do ulubionych

Adipex a femoden

06.12.06, 20:41
Czy moge brać adipex (środki, które pomagadja w diecie-nie czuje sie głodu) i
tabletki anty jednocześnie?,Moja mama mówi ,ze nie a ja chciałabym
chudnąć..samej jest mi cięzko.Może macie jakieś rady?
Obserwuj wątek
    • the_kami Re: Adipex a femoden 06.12.06, 22:48
      Rozsądna dieta (np.: Montignaca) połączona z ruchem. Adipex to straszny syf,
      niestety.
      Z ulotki:
      "Uwagi do stosowania:

Leczenie można prowadzić tylko pod kontrolą lekarza, który ma doświadczenie w
      leczeniu nadwagi. Przed początkiem kuracji lekarz zbada, czy nie istnieją
      organiczne przyczyny nadwagi. Przy leczeniu nadwagi trzeba kontrolować pacjenta
      globalnie, co polega na wiązaniu odpowiedniej diety z metodami medycznymi i
      psychoterapeutycznymi. Obniżenie masy ciała osiągnie się łatwiej, kiedy się da
      pierwszeństwo potrawom o niskiej wartości kalorycznej (chude mięso, owoce,
      warzywa) i tłuszczowej, jak też ograniczy się wyraźnie węglowodany (cukier,
      produkty mączne, ziemniaki). Po kuracji należy zachowywać dietę niskokaloryczną
      bez używania leku jeszcze przez 6 tygodni.

Przeciwwskazania:

Adipexu nie wolno używać przy:
      - nadwrażliwości na substancję aktywną albo leki pokrewne
      zwiększonym ciśnieniu płucnym
      - bardzo wysokim ciśnieniu krwi (ciężkie nadciśnienie)
      - równoczesnym lub wcześniejszym niedomaganiu systemu sercowo-naczyniowego lub
      mózgu,
      - podwyższonej funkcji gruczołu tarczycowego, nowotworach rdzenia nadnercza,
      jaskrze,
      - powiększeniu gruczołu krokowego (prostaty) oraz zakłóceniu funkcji nerek,
      - równoczesnej lub wcześniejszej chorobie psychicznej, nawrotowym chorobowym
      chudnięciu (anorexia nervosa) i depresjach,
      - skłonności do nadużywania leków i istniejącym uzależnieniu od alkoholi
      - leczeniu dzieci poniżej 12 roku życia i starszych pacjentów.
      Równoczesne używanie innych, centralnie oddziałujących leków hamujących
      łaknienie jest zakazane ze względu na zwiększone ryzyko możliwego powstania
      niebezpiecznego dla życia nadciśnienia płucnego. Leku nie wolno używać łącznie z
      pewnymi lekami przeciwdepresyjnymi (inhibitory MAO) lub dwa tygodnie po
      przerwaniu ich podawania."

Jesteś pod stałą kontrolą lekarza?
      Nie daje Ci do myślenia to, że ten lek nie jest zarejestrowany i dostępny w
      Polsce? No, uczciwie mówiąc to ja bym się po prostu bała tego brać.
    • magdaksp Re: Adipex a femoden 09.12.06, 21:14
      czytalam troche fora na ten temat i wyczytalam ze dziewczyna pytala swojego gina
      czy mozna adipex brac z tabletkami i ponoc mozna ale nie o tej samej godzinie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka