anny6 06.12.06, 20:41 Czy moge brać adipex (środki, które pomagadja w diecie-nie czuje sie głodu) i tabletki anty jednocześnie?,Moja mama mówi ,ze nie a ja chciałabym chudnąć..samej jest mi cięzko.Może macie jakieś rady? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
the_kami Re: Adipex a femoden 06.12.06, 22:48 Rozsądna dieta (np.: Montignaca) połączona z ruchem. Adipex to straszny syf, niestety. Z ulotki: "Uwagi do stosowania: Leczenie można prowadzić tylko pod kontrolą lekarza, który ma doświadczenie w leczeniu nadwagi. Przed początkiem kuracji lekarz zbada, czy nie istnieją organiczne przyczyny nadwagi. Przy leczeniu nadwagi trzeba kontrolować pacjenta globalnie, co polega na wiązaniu odpowiedniej diety z metodami medycznymi i psychoterapeutycznymi. Obniżenie masy ciała osiągnie się łatwiej, kiedy się da pierwszeństwo potrawom o niskiej wartości kalorycznej (chude mięso, owoce, warzywa) i tłuszczowej, jak też ograniczy się wyraźnie węglowodany (cukier, produkty mączne, ziemniaki). Po kuracji należy zachowywać dietę niskokaloryczną bez używania leku jeszcze przez 6 tygodni. Przeciwwskazania: Adipexu nie wolno używać przy: - nadwrażliwości na substancję aktywną albo leki pokrewne zwiększonym ciśnieniu płucnym - bardzo wysokim ciśnieniu krwi (ciężkie nadciśnienie) - równoczesnym lub wcześniejszym niedomaganiu systemu sercowo-naczyniowego lub mózgu, - podwyższonej funkcji gruczołu tarczycowego, nowotworach rdzenia nadnercza, jaskrze, - powiększeniu gruczołu krokowego (prostaty) oraz zakłóceniu funkcji nerek, - równoczesnej lub wcześniejszej chorobie psychicznej, nawrotowym chorobowym chudnięciu (anorexia nervosa) i depresjach, - skłonności do nadużywania leków i istniejącym uzależnieniu od alkoholi - leczeniu dzieci poniżej 12 roku życia i starszych pacjentów. Równoczesne używanie innych, centralnie oddziałujących leków hamujących łaknienie jest zakazane ze względu na zwiększone ryzyko możliwego powstania niebezpiecznego dla życia nadciśnienia płucnego. Leku nie wolno używać łącznie z pewnymi lekami przeciwdepresyjnymi (inhibitory MAO) lub dwa tygodnie po przerwaniu ich podawania." Jesteś pod stałą kontrolą lekarza? Nie daje Ci do myślenia to, że ten lek nie jest zarejestrowany i dostępny w Polsce? No, uczciwie mówiąc to ja bym się po prostu bała tego brać. Odpowiedz Link
magdaksp Re: Adipex a femoden 09.12.06, 21:14 czytalam troche fora na ten temat i wyczytalam ze dziewczyna pytala swojego gina czy mozna adipex brac z tabletkami i ponoc mozna ale nie o tej samej godzinie Odpowiedz Link