Dodaj do ulubionych

jakie niepożądane objawy po odstawieniu tablek?

13.12.06, 10:23
oprócz ciąży oczywiście.
dwa tyg temu zrezygnowałam z Mercilonu,powód: fatalne samopoczucie w czasie
przerwy pomiędzy jednym a drugim opakowaniem.
Po odstawieniu tabletek mam bardzo wrażliwe sutki i odczuwam duży ból w dole
brzucha w czasie stosunku.Sądzę,że organizm musi sie przestawic i to skutki
tego przestawiania.
Ale są też dobre strony, stałam się mniej nerwowa i zupełnie nie mam ochoty
na słodycze(co wcześniej,przy braniu tabletek było normą).
Czy Wy też miałyście podobnie?
Obserwuj wątek
    • mikaela2 Re: jakie niepożądane objawy po odstawieniu table 13.12.06, 11:04
      Tak zdarzaja sie. Tkliwosc piersi, klopoty z cera, wlosami, paznokciami. Ale
      generalnie widze wiecej plusow niz minusow odstawienia: lepsze nawilzenie,
      samopoczucie, mniej zmian nastroju.
      Troche na poczatku nerwowo w zwiazku ze zmiana sposobu zabezpieczenia na mniej
      pewny, ale mozna sie przyzwyczaic. Nawet teraz jest lepiej, bo powoli wraca
      naturalna dla mnie chec na "te rzeczy". A ze przy okazji ewentualna, aczkolwiek
      malo prawdopodobna ciaza to w tym momencie mojego zycia nie tragedia wiec....
      • malgra Re: co do ciąży 13.12.06, 12:03
        to właśnie nie mogę się zdecydować na drugie dziecko,bo jest tyle rzeczy do
        zrobienia ale jeślibym wpadła to byłaby to najfajniejsza i najbardziej
        oczekiwana wpadka w życiusmilesmilesmile
      • turzyca Re: jakie niepożądane objawy po odstawieniu table 14.12.06, 01:23
        >>wraca naturalna (...) chec na "te rzeczy" <<
        to zdanie mnie intryguje. bo albo ja jestem nienormalna i nalezy sie obawiac, ze
        po odstawieniu pigulek zostane nimfomanka, albo mam dobrze dobrane tabletki.
        • bella46 Re: jakie niepożądane objawy po odstawieniu table 17.12.06, 17:40
          odstawilam na miesiac Harmonet po miesiacu postanowilam wrocic (poporstu nie
          dostalam recepty na czasi noi stad ta przerwa) okres sie spoznial.. po 4dniach
          spoznienia pojawila sie plamienie no i wzialem pigulke bo sadziam ze to
          poczatek okersu jednak dwa dni pozniej 'okres' sie skonczyl.. no i co teraz?!
          biore juz 4 tabletke a chyba zle robie ale nie wiem czy przerwac. Wzielam
          plamnienie za okres i moment brania pierwszego opakowania. Wczesniej baralam
          Harmonet okolo 2 lat, nie jestem w ciazy uprzedzajac ewentualne pyatnia. Prosze
          o pomoc..
          odpowiedzcie!!!!!!!!!!
          • the_kami Re: jakie niepożądane objawy po odstawieniu table 17.12.06, 20:35
            Zabezpieczaj się dodatkowo minimum przez 7 dni (inne źródła mówią o 14 dniach).
            A od następnego cyklu już normalnie będziesz zabezpieczona.
        • ibeata Re: jakie niepożądane objawy po odstawieniu table 25.12.06, 11:10
          jesteś całkowicie normalna,każdy organizm reaguje inaczej,ja wypróbowałam w
          ciągu 10 lat różne tabletki i dopiero jak je odstawiłam sex jest dla mnie czymś
          pięknym
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka