Dodaj do ulubionych

pomozecie??

01.10.08, 10:31
czesc!
Dziwczyny licze na Wasza pomoc.Otoz 5 wrzesnie dostalam krawienia z
odstawienie i przestalam dajec przyjmowac Cilest bo chcialam odpoczac od
tabletek.jednak baardzo sie stresuje i teraz chce powrocic do
antykoncepcji.Caly miesiac stosowalam prazerwatywe ,ale 23 DC moj narzecony
poprosil mnie aby pokochac sie troche bez....zgodzialm sie ale tylko na
poczatku ,pozniej po jakis (wybaczcie doslownosc 10 ruchach powiedzielem ze
chce prezerwatywe i On oczywiscie ja załozył).
ja terez jednak umieram z obawy ze cos mogło sie stac.Wiem kcoahen ze nie
jestescie "wrozkami" ale jak sadzicie ??czy cos takiego moze dac ciaze?
bardzo prosze o niekomentowanie zlosliwie mojego postu.jestem odpowiedzialana
,kazalam zalozyc te prezerwatywe ale ta minuta na poczatku byla bez.sad Jest
to moj pierwszy i ostatni cykl bez antykow.Nie nadaje sie do takich stresow.
Nie moge spac, i normalnie funkcjonowac.
jestem teraz w 27Dc a cykle mam 30-32 dniowe.Moja piersi sa powiekszone ale
nie bola (bołamy jakis tydzien temu , 2 dni) sluzu jest mało ,i jest bialy a
szyjka od 2 -3 dni jest lekko otwarta i twarda jak czubek nosa...

jak myslicie??
czekam na Wasze uczciwe zdanie.DZIEKUJEsmile
Obserwuj wątek
    • kr_ka_11 Re: pomozecie?? 01.10.08, 12:00
      powiem tak.. moi rodzice po narodzinach zaplanowanej mojej siostry stwierdzili
      ze co ma byc to bedzie. kochali sie bez konczac na zewnatrz (co ja ci bede
      tlumaczyc) i ja bylam dopiero po 6 latach kiedy juz zdecydowali ze najwyzszy
      czas. jakbym byla wczesniej nie byloby problemu ale woleli odczekac. dopiero po
      2 porodzie moja mama zalozyla spirale, potem brala hormony, teraz jest po
      operacji miesniakow z czesciowym wycieciem narzadow rodnych w zwiazku z tym jest
      bezplodna. mnie samej zdarzalo sie kochac bez prezerwatywy tak jak i Tobie i
      choc nie pisalam o tym na forum tez sie stresowalam kazdym dniem pozniejszego
      okresu (co w moim przypadku bylo typowe, mialam dlugie cykle, jak sie pozniej
      okazalo problemy z jajnikiem i stres zwiazany z praca i jednoczesnymi studiami).
      3 takie cykle i zmeczylo mnie denerwowanie, a moj facet gumek uzywac nie mogl bo
      ma alergie. nam sie udalo, mojej mamie tez, ale nikt nie da Ci gwarancji. boisz
      sie, to zrob test (ja robilam bo mnie to uspokajalo). nie mowie ze postepowalam
      madrze, nie chwale sie tym za bardzo ale to byl tylko krotki epizod i z ulga
      trafilam na pigulki ktore mi sluza (wczesniej tego szczescia nie mialam). jedyne
      co moge powiedziec, ze za kazdym razem ryzykujac bylam pewna swojego faceta i
      mnie. dziecko nie stanowiloby tragedii (paradoksalnie wczesniej mniej niz teraz)
      ale napewno nie powiedzialabym ze bylo zaplanowane.
      zrob test jak sie denerwujesz i dla wlasnego komfortu psychicznego pomysl o
      powrocie do pigulek. nie ma to jak swoboda i poczucie bezpieczenstwa,
      nieprawdaz? nie wiem na ile pomoglam ale chyba za bardzo sie rozpisalam.

pozdrawiam.
      • turzyca Re: pomozecie?? 01.10.08, 17:32
        Istnieja prezerwatywy bezlateksowe dla alergikow wlasnie.

Stosunek przerywany nieco obniza szanse na poczecie dziecka, ale mnostwo zalezy
        od samodyscypliny. I ogolnej plodnosci pary. Jest wiec mozliwe, ze jakas para
        stosowala te metode i nie dochowala sie potomstwa. Ale statystycznie ryzyko jest
        spore i do tego jeszcze dochodzi mozliwosc nabawienia sie nerwic.
        • kr_ka_11 Re: pomozecie?? 02.10.08, 07:39
          Turzyca, teraz wiem, choc wtedy o takich nie wiedzialam. postepowalismy
          ryzykownie ale z tym ryzykiem sie liczac. napisalam, ze to byl jakis etap w
          naszym zyciu gdzie sobie folgowalismy i ze nie jestem z tego dumna choc
          ewentualna ciaza nie stanowilaby problemu. im jestem starsza tym wydaje mi sie,
          ze w zyciu coraz bardziej sie kalkuluje i na dziecko tak naprawde jest coraz
          gorzej sie zdecydowac. niewazne.. zapytala sie to jej powiedzialam. nikt nie da
          jej gwarancji i tyle, dlatego doradzilam jednak powrot do pewnych metod.
    • sigrid.storrada Re: pomozecie?? 01.10.08, 12:42
      Ten pierwszy cykl bez antyków jest nieprzewidywalny. Możesz dostać okres ze
      sporym opóźnieniem, ciężko też ustalić kiedy mogłabyś mieć dni płodne. Wnioskuję
      z twojego postu, że nie masz podejścia "jak się trafi ciąża to dobrze, jak nie
      też dobrze". Dla mnie stosunki przerywane to beznadziejna metoda w tej sytuacji
      - stres w trakcie "czy on zdąży", stres potem "czy się udało". Radziłabym Ci
      wrócić do tabletek, albo na serio porozmawiać ze swoim facetem, że prezerwatywa
      musi być zawsze, przez cały stosunek.
      • doral2 Re: pomozecie?? 01.10.08, 13:35
        zrób test, będzie bardziej wiarygodny niż nasze gdybanie.
        • iwi-monia Re: pomozecie?? 01.10.08, 17:00
          jejku.....wiecie co..?Nie sadzilam ze tyle odpowiedzi bedzie na moj post i to
          takie miłe...bez złośliwych komentarzysmile))
          kochane ,wszystko co napisałyscie to świeta racja!I jak tylko dostane @ to
          zaraz biore Cilest...
          Kochane ale czy ja moge juz zrobic test jak ode tgo stosunku (napreawde to było
          pare ruchow) mineło dopiero 4 dni...??
          Chyba nie.?
          zastanawiam sie nad luteina czy nie wziasc jej na wywołanie @??

pozdrawiamsmile
          • turzyca Re: pomozecie?? 01.10.08, 17:27
            Daj spokoj luteinie. 45 dni to sie jeszcze miesci w normie, dodaj tydzien i
            jesli w tym czasie nie pojawi sie okres to wtedy trzeba isc do lekarza. Ale na
            razie daj dzialac naturze.
          • sigrid.storrada Re: pomozecie?? 01.10.08, 17:27
            po czterech dniach nic nie wyjdzie na teście. Powinno się go robić najwcześniej
            w dniu spodziewanej miesiączki...czyli w Twoim przypadku nie wiadomo kiedy.
            Luteinę na wywołanie okresu z tego co wiem przepisuje lekarz, ale to dotyczy
            przypadków, gdy okresu niema dłużej niż 50 (o ile dobrze pamiętam) dni i
            wykluczona jest ciąża.
            • fabiankaa Re: pomozecie?? 01.10.08, 20:53
              sigrid.storrada napisała:

> po czterech dniach nic nie wyjdzie na teście. Powinno się go robić
              najwcześniej
              > w dniu spodziewanej miesiączki...czyli w Twoim przypadku nie
              wiadomo kiedy.

Czyli gdy nie wiadomo kiedy - najwczesniej okolo 14 dni
              po "ryzykownym" stosunku.

> Luteinę na wywołanie okresu z tego co wiem przepisuje lekarz, ale
              to dotyczy przypadków, gdy okresu niema dłużej niż 50 (o ile dobrze
              pamiętam) dni i wykluczona jest ciąża.

Ciąży nie trzeba wykluczać, bo luteina sprzyja utrzymaniu sie ciąży.
          • kr_ka_11 Re: pomozecie?? 02.10.08, 07:50
            wg mnie to naprawde malo prawdopodobne by po tych "paru ruchach" jak napisalas
            byl tak spektakularny efekt. nie swiruj. spokojnie. powtorze raz jeszcze... dla
            wlasnego zdrowia psychicznego wroc do tabletek bo nie ma sensu sie denerwowac.

test po 5 dniach moze jeszcze nic nie wykryc ale jak tak bardzo sie martwisz
            zrob badanie krwi.
            • fabiankaa Re: pomozecie?? 02.10.08, 12:51
              Test z krwi po 5 dniach tez nic nie wykaze. Najwczesniej okolo 12
              dnia o stosunku...
              • kr_ka_11 Re: pomozecie?? 02.10.08, 12:54
                aha.. nie wiedzialam.
                no to musi jeszcze chwilke poczekac.
                • iwi-monia :-( 02.10.08, 14:40
                  dziekuje Wam za odpowiedzi!

jejku-to czekanie jest najgorsze-sad Dzis boli mnie podbrzusze,rano naprawde
                  ciaGnał mnie lewy jajnik....ale @ nie ma...dzis 29 DC przy 32dniowych ale po
                  tych tabletkach to nic nie wiadomo....POCIESZCIE MNIE.!!!
                  Pierso powiekszone ale bral bolesności ,śluz balu i jest go malo....ZARAZ PEKNE
                  JESTEM TAKA PODENERWOWANA ,NAPRAWDE NOSI MNIE JAK NIGDY!!!!!WRRRRR....

naprawde ,biedne jestmy MY KOBIETY!
                  • keltoi Re: :-( 02.10.08, 19:22
                    iwi-monia napisała:

> dziekuje Wam za odpowiedzi!
                    >
                    > jejku-to czekanie jest najgorsze-sad Dzis boli mnie podbrzusze,rano naprawde
                    > ciaGnał mnie lewy jajnik....ale @ nie ma...dzis 29 DC przy 32dniowych ale po
                    > tych tabletkach to nic nie wiadomo....POCIESZCIE MNIE.!!!
                    > Pierso powiekszone ale bral bolesności ,śluz balu i jest go malo....ZARAZ PEKNE
                    > JESTEM TAKA PODENERWOWANA ,NAPRAWDE NOSI MNIE JAK NIGDY!!!!!WRRRRR....

Ty się weź i nie denerwuj. Od tego denerwowania możesz właśnie mieć problemy z opóźniającym się krwawieniem.

>
                    > naprawde ,biedne jestmy MY KOBIETY!

Nie jesteśmy biedne, jesteśmy trochę bardziej skomplikowane. Ja tam wolę być złożona, niż prosta jak tyczka wink
                  • kr_ka_11 Re: :-( 03.10.08, 07:08
                    ja tam nie czuje sie biedna, za zadne skarby nie chcialabym byc facetem, ale do
                    rzeczy:
                    te wszystkie bole podbrzusza to moze byc kwestia autosugestii.. tak bardzo
                    koncentujesz sie na tej "ewentualnej" ciazy, ze kazdy symptom na ktory normalnie
                    nie zwrocilabys nawet uwagii teraz Cie roztraja. wrzuc na luz, bo jak juz ktos
                    napisal stresujac sie dodatkowo opozniasz okres (ja to mialam zawsze podczas
                    sesji). czekaj cierpliwie i nie histeryzuj.
                    • iwi-monia DOSTALAM:-) 06.10.08, 11:15
                      DZIEKUJE WAM ZA WSPARCIEsmileDostalam wlasnie @,i zaczelam przyjmowac CILESTsmile
                      dzieki raz jeszcze za odpowiedzina moj post pa!!!!!!!!!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka