Dodaj do ulubionych

Wymioty i biegunka

30.12.08, 23:19
Czytałam w ulotce Yasmin, że tabletki te wchłaniają się po 3-4 godzinach. Po dokładnie 3.5 godzinie miałam silne wymioty i biegunkę (zaznaczam, ze to zdarzyło się tylko raz). Pigułka była piątą z opakowania. Nie wzięłam kolejnej z pudełka zaraz po tym, ponieważ uznałam, że się wchłonęła, teraz jednak zaczynam mieć wątpliwości. W jakim stopniu jestem teraz zabezpieczona i czy powinnam stosować dodatkowe środki ostrożności, jeśli tak to jak długo?
Obserwuj wątek
    • nglka Re: Wymioty i biegunka 31.12.08, 01:51
      olalodz1989 napisała:

> Czytałam w ulotce Yasmin, że tabletki te wchłaniają się po 3-4 godzinach. Po do
      > kładnie 3.5 godzinie miałam silne wymioty i biegunkę (zaznaczam, ze to zdarzyło
      > się tylko raz). Pigułka była piątą z opakowania. Nie wzięłam kolejnej z pudełk
      > a zaraz po tym, ponieważ uznałam, że się wchłonęła, teraz jednak zaczynam mieć
      > wątpliwości. W jakim stopniu jestem teraz zabezpieczona i czy powinnam stosować
      > dodatkowe środki ostrożności, jeśli tak to jak długo?

Zależnie od zawartości żołądka i metabolizmu, wchłanianie tabletki może trwać
      zarówno 2 godziny jak i 6 godzin. Na chłopski rozum - na czczo wchłonie się 2 a
      nawet 3 razy szybciej, niż po zjedzeniu sutego i tłustego posiłku.
      Dla bezpieczeństwa zabezpieczałabym się dodatkowo przez najbliższych 7 dni.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka