Dodaj do ulubionych

PLASTRY EVRA

07.04.09, 11:55
Witam! Od listopada ubiegłego roku stosowałam plastry Evra. Ogólnie byłam zadowolona, na początku nie zauważałam działań ubocznych, natomiast później zaczęły mi puchnąć nogi, ze szczególnym nasileniem wieczorem. Postanowiłam odstawić plastry i w marcu już ich nie stosowałam. 8 dni temu powinnam dostać okres, jednak nadal go nie mam. Wiem, że antykoncepcja hormonalna rozregulowuje cykle i tego się właśnie bałam. Chciałam spytać, czy któraś z Was miała taki przypadek? Co zalecił lekarz, co powiedział? Wizytę u swojego gina mam za tydzień, ale chciała wiedzieć wcześniej, czego mogę się spodziewać. Zaznaczam, że w marcu nie stosowaliśmy żadnej antykoncepcji, kochaliśmy sie jednak ostrożnie (wiem, ze mimo to ciąża mogłaby być prawdopodobna), poza tym zrobiłam sobie już test ciążowy i wynik jest negatywny.
Pytam Was również dlatego, że ciążę planuję na wrzesień/październik i nie wiem, jak postępować, żeby nie było z tym problemów. Do plastrów chyba bez sensu wrócić, skoro nie mam miesiączki.
Proszę o jakieś wskazówki, opisy Waszych przypadków itp. Dzięki i pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • turzyca Re: PLASTRY EVRA 07.04.09, 15:02
      Zawsze po odstawieniu antykoncepcji istnieje ryzyko jakichs wahniec, organizm
      musi sie przyzwyczaic do tego, ze juz nie jest regulowany z zewnatrz. Moga sie
      zdarzyc przesuniecia cyklu czy plamienia, ale w ciagu kilku miesiecy wszystko
      powinno sie ladnie wyregulowac.

Bardzo dobrze ze zaraz masz wizyte u lekarza, bedzie mial kto rozwiac Twoje
      watpliwosci.
    • fergie18 Re: PLASTRY EVRA 12.04.09, 02:40
      ja dostałam po nich zakrzepu i wylądowałam w szpitalu już przy 1 i jedynym
      plastrze, także różnie bywa, dziwne tylko że badania krzepliwości mam w normie ;/
      • megana-88 Re: PLASTRY EVRA 12.04.09, 11:25
        Ja zanim zaczęłam je stosować naczytałam się tyle strasznych
        historii, że bałam się ich uzywać, ale wreszcie się przełamałam i
        wszystko co czytałam to głupota!!! Nic się nie dzieje. Polecam
        wypróbowanie, a nie ufanie tym co piszą na forach.
        • 2009ona Re: PLASTRY EVRA 20.07.09, 12:41
          Też ich używam.. smile zero skutków ubocznych ani nie przytyłam ani mój poziom libido się nie zmniejszył wink Jedyny mankament plasterków to to ze w lato zeszedł mi 2 razy sad po prostu odkleił się. Powodem było pewnie pocenie się i kąpiel w jeziorzesmile Ale poza tym bardzo polecam!
          Nie każdej pewnie będzie pasował smile W końcu każda z nas jest inna wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka