anik_11 24.09.09, 10:37 Możecie mi polecić jakieś książki w stylu "Uratować Sprite'a" M.R.Levina i "Marley i ja" J.Grogana? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alinka_li Re: "zwierzęce" książki 24.09.09, 11:59 A możesz sprecyzować? Żadnej z powyższych nie czytałam, ale nie wykluczone, że mogłabym coś polecić:) Odpowiedz Link Zgłoś
anik_11 Re: "zwierzęce" książki 24.09.09, 12:30 To takie opowieści o codziennym życiu ludzi i zwierząt. W tych książkach zwierzęcymi bohaterami są psy. Beletrystyka Odpowiedz Link Zgłoś
alinka_li Re: "zwierzęce" książki 24.09.09, 12:49 Acha, a mnie jakoś się nasunęło, że to takie książki, gdzie zwierzęta są "jak ludzie" w skrócie mówiąc: "Wodnikowe wzgórze" na przykład:) Odpowiedz Link Zgłoś
dina1410 Re: "zwierzęce" książki 02.07.10, 09:27 Specjalisty od straszenia Deana Koontza - Wielkie małe życie, tak jak u Grogana trochę autobiograficzna powieść o psie. Trixie doczekała się zresztą jeszcze dwóch książek, ale niestety nie przetłumaczonych na polski:/ Odpowiedz Link Zgłoś
skajstop A może Savage 24.09.09, 12:21 "Firmin"? Jeśli nie znasz, zajrzyj. Niekoniecznie dokładnie to, ale dobra książka, szczur bohaterem :) Odpowiedz Link Zgłoś
klaraa85 Re: "zwierzęce" książki 27.09.09, 15:14 James Herriot - cykl książek "Wszystkie stworzenia duże i małe". Autor był weterynarzem i opowiada w książkach o początkowych latach praktyki zawodowej. Nie wiem czy o to Ci chodziło mówiąc o "zwierzęcych książkach" ale jedno mogę obiecać, zwierząt w tych książkach jest dużo;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: falszywka Re: "zwierzęce" książki IP: *.pools.arcor-ip.net 27.09.09, 17:21 O pingwinach wychowujacych pisklaki inaczej. I komus sie wydalo, ze to geje i zorientowane homo ptaki.Fenomenalne. Odpowiedz Link Zgłoś
ines321 Re: "zwierzęce" książki 28.09.09, 07:05 Księga zemsty dla miłośników zwierząt - Highsmith Patricia Mary Odpowiedz Link Zgłoś
yanga Re: "zwierzęce" książki 28.09.09, 10:22 "Dziób księżyca" Philipa Temple'a. O keach, papugach z Południowej Wyspy Nowej Zelandii. Ptasiemu państwu zagraża totalitaryzm. Są oportunisci i bohaterowie. Wszystko w prawdziwych realiach, autorem jest ornitolog. Książka ukazała się kilkanaście lat temu, przeszła bez echa, ale w bibliotekach cieszy się niezmiennym powodzeniem - egzemparze są "zaczytane". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bocianolub Bociany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.10, 21:11 Temat „zwierzęcych książek” powinien być ciekawy zawsze i dla każdego, dlatego pozwoliłem sobie dopisać się tutaj. Można powiedzieć, że pogoda tej wiosny nas nie rozpieszcza, a już dla zwierząt i ptaków jest szczególnie okrutna. W internecie można znaleźć strony, na których prowadzony jest monitoring gniazd ptasich, między innymi podgląd bocianów, i serce się kraje, gdy widać zziębnięte pisklęta umierające na gnieździe w kałuży wody. Chciałbym polecić książkę: „Kuna za kaloryferem czyli nasze przygody ze zwierzętami” –Adam Wajrak i Nuria S. Fernandez. Książka napisana jest przez ludzi wielkiego serca. Znajdziecie tam wiele historyjek o opiece nad rannymi, porzuconymi zwierzętami. Opowieści o kunach, wydrach, wronach, jerzykach, a szczególnie o bocianach. Temat bociani jest mi bardzo bliski, dlatego będę wdzięczny, jeśli ktoś poleci mi coś podobnego. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodekbar Re: "zwierzęce" książki 31.05.10, 00:44 Ogolnie - zwierzece: Ksiega dzungli, Lessi wroc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lo Re: "zwierzęce" książki IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.05.10, 13:06 piszeksiazke.wordpress.com Odpowiedz Link Zgłoś
diego_8 Re: "zwierzęce" książki 31.05.10, 22:15 Wszystkie książki Geralda Durrella, a najbardziej dwie: "Moja rodzina i inne zwierzęta" i "Moje ptaki, zwierzaki i krewni". Odpowiedz Link Zgłoś
anmanika Re: "zwierzęce" książki 01.06.10, 11:07 'Odyseja kota imienie Homer" Gwen Cooper - autentyczna historia o niewidomym kocie. 'Ludzie i zwierzęta" Antonina Żabińska - o zwierzetach i wojnie. Odpowiedz Link Zgłoś
michaga Re: "zwierzęce" książki 01.06.10, 23:39 Polecam Żabińską "Nasz dom w zoo" Odpowiedz Link Zgłoś
blue.berry Re: "zwierzęce" książki 02.06.10, 11:13 Zofia Mrzewińska "Psim zdaniem" niestety dość cienka ale urocza książka z historia pani Zofii i jej suni 0d pierwszego dnia ich wspólnego życia po ostatni. dodatkowo świetny podręcznik postępowania z psem na każdym etapie jego życia. Odpowiedz Link Zgłoś
blue.berry Re: "zwierzęce" książki 02.06.10, 11:17 Zofia mrzewińska "Psim zdanie" Urocza historia pani Zofii i jej suni od pierwszego ich wspólnego dnia po ostatni. dodatkowo cenny podręcznik postępowania z psem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aśka Re: "zwierzęce" książki IP: *.hydroster.com.pl 02.06.10, 13:22 też lubię takie ksiązki:) Jakiś czas temu ktoś polecał powieść "Bulterier Samson i ja" Waldemara Borzestowskiego. Przeczytałam i bardzo mi się podobała:) www.wiadomosci24.pl/artykul/co_nas_czeka_latem_2008_roku_zapowiedzi_czytelnicze_cz_2_68963.html Odpowiedz Link Zgłoś
michaga Re: "zwierzęce" książki 30.06.10, 23:23 i jeszcze Dewey. Wielki kot w małym mieście - Vicki Myron, Brett Witter Odpowiedz Link Zgłoś
cynamoon6 Re: "zwierzęce" książki 30.06.10, 23:58 Jest takie starocie, ale fajne: Moje miłe zwierzaki- Gabriela Pauszer Klonowska. W dziecisntwie zaczytalam to na smierc. Musialo zrobic na mnie ogromne wrazenie, bo do dzis pamietam bardzo dobrze kilka rozdzialów. Np. o szpicu Lalusiu ;-) Pewnie mozna na allegro za jakies grosze kupic. W rodzinie autorki zawsze byly zwierzeta (glownie psy) i kazdy rozdzial jest o kims innym. Odpowiedz Link Zgłoś
cynamoon6 Re: "zwierzęce" książki 01.07.10, 00:00 Acha, wlasnie ukazala sie nowa ksiazka Grogana " Zlapac zycie za ogon". To sa te jego felietony, o ktorych wspomina w innych ksiazkach. Wiec na pewno 3/4 jest o psach :) Uwielbia Grogana, chociaz zupelnie nie jestem "psiarą" :-) Odpowiedz Link Zgłoś
greenfoxy Re: "zwierzęce" książki 01.07.10, 10:27 Zdecydowanie "Życie owadów" Wiktora Pielewina! Odpowiedz Link Zgłoś
mmk9 Re: "zwierzęce" książki 01.07.10, 10:37 Andrzej Urbańczyk :"Myszołów, kot wspaniały". Kot na jachcie. Odpowiedz Link Zgłoś
monikate Re: "zwierzęce" książki 01.07.10, 19:03 "Czarka" Ludwiki Woźnickiej i jej kontynuacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alina Ted Kerasote: Zycie z Merlem IP: 89.167.22.* 07.07.10, 14:24 www.psy24.pl/2806-Zycie-z-Merlem---partnerstwo-pomiedzy-psem-i-czlowiekiem.html Odpowiedz Link Zgłoś