Gość: shush IP: 188.33.62.* 25.09.09, 15:54 Czytacie? Lubicie? Co wam się najbardziej podobało? Ja jestem pod wrażeniem jej "czerwonego kapturka". Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Apolonia Re: Angela Carter IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.09, 01:15 Witam. Przeczytałam z wielkim zaciekawieniem jej eteryczną powieść "Magiczny sklep z zabawkami". Byłam tą książką oczarowana. Dla sympatyków realizmu magicznego to nie lada gradka. Postanowiłam sięgnąć po inną jej książkę, a mianowicie " Mądre dzieci" i przyznam, że rozczarowałam się jeśli chodzi właśnie o tę warstwę nadprzyrodzoną. Nie przeczytałam jeszcze całej powieści lecz zapowiada się, że transcendencja raczej w tej książce nie zagościła. Jest za to błyskotliwa i z dozą czarnego humoru. Odpowiedz Link Zgłoś
fi0nka Re: Angela Carter 06.11.09, 13:35 Ja właśnie jestem po lekturze książki Mądre dzieci i bardzo mi się podobała. Jest to przezabawna opowieść o dwóch siostrach bliźniaczkach, które występowały jako tancerki rewiowe. Jedna z nich, 75-letnia już Dora opowiada ich historię, opisuje rodzinę oraz to, jak wyglądało życie artysty na przełomie XIX i XX wieku. Książka jak dla mnie jest super, czyta się ją lekko i przyjemnie, a na dodatek niektóre przygody szalonych tancerek sprawiają, że od razu mamy lepszy humor. Odpowiedz Link Zgłoś