staua 11.01.04, 02:24 Czy mi sie wydaje, czy zniknela ich strona internetowa? Kiedys mialam link, gdzie byly opisy numerow archiwalnych, ale teraz go nie widze...moze ktos zna? Z gory dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dankeananke Re: Literatura na swiecie IP: *.ols.vectranet.pl / 80.51.241.* 11.01.04, 12:05 znikneła..i to dość dawno.. od pół roku nie ma. tak samo..jak samo "papierowe" pismo, w zeszłym roku wyszedł chyba tylko 1 nr. ! albo dwa! ale dlaczego tak się dzieje nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
hajota Re: Literatura na swiecie 11.01.04, 12:13 Pieniędzy nie mają, dotacje obcięto, i chyba się stali kwartalnikiem albo dwumiesięcznikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nu! Tutaj! IP: *.bmj.net.pl 11.01.04, 12:24 Tu jest: katalog.czasopism.pl/numery.php?id_pisma=274 Nu! BTW - Polecam moje odkrycie muzyczne na sieci: www.wepsite.net/mfa/mfa.htm 6h muzyki afrykańskiej on-line Odpowiedz Link Zgłoś
hajota Re: Tutaj! 11.01.04, 12:48 Gość portalu: Nu! napisał(a): > BTW - Polecam moje odkrycie muzyczne na sieci: > www.wepsite.net/mfa/mfa.htm > 6h muzyki afrykańskiej on-line Super! To ja się zrewanżuję sympatyczną muzyką nadawaną z Antarktydy: www.anetstation.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nu! Re: Tutaj! IP: *.bmj.net.pl 11.01.04, 13:10 :)) Właśnie słucham - Git! Dzięki! Nu! Odpowiedz Link Zgłoś
staua Re: Tutaj! 12.01.04, 00:35 Dziekuje bardzo, Nu! Moze uda sie jeszcze zamowic jakies numery archiwalne... (moje pytanie wyniklo stad, ze wrocilam do jednego z numerow, ktore juz mam (zamowilam z pol roku temu tez juz jako archiwalny) - O lit. rumunskiej i Norman Manea tak mnie zachwycil, ze postanowilam jeszcze jakies numery dokupic, bo moze znajde tam cos rownie ciekawego? Odpowiedz Link Zgłoś
staua Re: Tutaj! 12.01.04, 15:50 OK, jesli co dwa miesiace, to nie padlo. Wspaniale. Odpowiedz Link Zgłoś
vulture nie oszukujmy się 11.01.04, 12:22 "Literaturę na świecie", która kiedyś była swego rodzaju źródłem do mało dostępnych tekstów obcych (sam mam w domu egzemplarze sprzed trzydziestu lat, kupione przez rodziców), a także "Literaturę", będąca okazją do zaprezentowania twórczości młodych literatów, czyta coraz mniej ludzi. Ja sam przestałem, bo po prostu nie zawsze pamiętałem o tym, żeby kupić, a potem już się przyzwyczaiłem do tego, że w kiosku czy księgarni leżał wiecznie ten sam numer, no i... jakoś tak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nu! Re: nie oszukujmy się IP: *.bmj.net.pl 11.01.04, 12:29 Łatwo się przekonać, czy dużo straciłeś :) Wystarczy przeglądnąc te spisy treści numerów z ostatnich lat... katalog.czasopism.pl/numery.php?id_pisma=274 Pozdr. Nu! Odpowiedz Link Zgłoś
staua Re: nie oszukujmy się 12.01.04, 00:42 Bardzo mnie zmartwila wiadomosc o ewentualnym zawieszeniu pisma, pamietam,z e jak zamawialam kiedys stare numery, to pisalam e-mail do redakcji i odpowiadal mi red. Sommer bodajze. Moze sprobuje z nim sie skontaktowac...chetnie kupilabym pare numerow. Ja tez mieszkajac w Polsce kupowalam Lit. na sw. tylko odczasu do czasu (czesciej Zeszyty Literackie) i teraz mam czego zalowac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nu! Re: nie oszukujmy się IP: *.gce.gliwice.pl 12.01.04, 12:32 Jestem pewien, że wielką ilośc numerów archiwalnych można jeszcze kupić. Mozna kupić także numery ze spisem treści - bardzo się przydają. Wiele z numerów to prawdziwe rewelacje. Kiedyś miałem listę (prywatną) the best of, ale zapodziała mi się. Cała przyjemność z czytania tego pisma polega na tym, że spotykamy autorów, o ktorych często nigdy nie słyszeliśmy - i bęc! Dodam, że te starsze numery powinny być do kupienia za grosze, gdyż kiedyś Literatura była bardzo tania i tamte ceny jeszcze obowiązują. Pozdro! Nu! Odpowiedz Link Zgłoś
braineater Re: Literatura na swiecie 12.01.04, 14:53 Polecam grzebanie w antykwariatach - mozna trafić całe roczniki (przynajmniej w Katowicach i okolicy) i wcale się nie zgadzam, że pismo padło, czego dowodem numer chociażby przedostatni z wierszami G. Stein oraz numer ostatni z genialnymi esejami krytycznoliterackimi H. Bloom'a A z moich obserwacji wynika, że teraz chyba pismo wychodzi co dwa miesiące... Odpowiedz Link Zgłoś
staua Re: Literatura na swiecie 27.01.04, 19:50 Hej, wlasnie (ze strony podanej przez Nu!) dowiedzialam sie o nowym numerze z data 15 stycznia 2004 - "Maghreb". Spis tresci wyglada ciekawie. A e-mailem skontaktowalam sie z redakcja i zamowilam cztery numery archiwalne! Odpowiedz Link Zgłoś
ash3 Re: Literatura na swiecie 27.01.04, 20:19 A ja czytam polecane przez Staue opowiadania Normana Manei z nr rumunskiego. Dobre, niesamowite, geste... Tych kilka weszlo do zbioru opowiadan wydanych w serii Meridian (?) Wyd. Pogranicze. Odpowiedz Link Zgłoś
staua Re: Literatura na swiecie 27.01.04, 20:45 Zostaly wydane? Super. Manea jest nawet dosc znany w Stanach, ale w Polsce malo Rumunow sie wydaje...a szkoda (ja tu propagande uprawiam, ale naprawde uwazam, ze niektorzy swietnie pisza) Odpowiedz Link Zgłoś
smia Staua! Literatura na swiecie - mail do redakcji 28.01.04, 11:00 Hej bylabym bardzo wdzieczna za podanie maila do redakcji Literatury na Swiecie! Nie moge znalezc na sieci... dzieki Odpowiedz Link Zgłoś