Dodaj do ulubionych

Amazon.com

IP: *.kr.k.pl / *.Korbank.COM 19.01.04, 19:39
Czy ktoś z was dokonał kiedyś jakiegoś zakupu na amazon.com??
Jestem bardzo ciekawa, jak sprawuje się ów sklep w przypadku zamówień z
Polski. Interesują mnie również sposoby (wady i zalety) płatności.
Nie wszystko jest tam dla mnie jasne.
Proszę o pomoc!!
Obserwuj wątek
    • Gość: kasia Re: Amazon.com IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.01.04, 20:36
      Ja zamawiam czasem i jestem bardzo zadowolona. Książki dochodzą szybko
      (zazwyczaj 1 - 2 dni przed podanym przez Amazon terminem), nie ma problemów
      ani pomyłek. Bardziej chwalę sobie Amazon amerykański niż brytyjski, również
      dlatego, że jest trochę tańszy.

Płatności musisz dokonać kartą kredytową lub specjalną kartą do placenia w
      internecie (np. Kartą Inteligo lub Netkarta Multibanku). Nie mozesz płacic
      zwykla Maestro czy Visa electron. Płatności są bezpieczne, więc nie musisz
      obawiać sie przecieku danych. Zreszta zakładasz sobie swoje konto użytkownika,
      gdzie przechowywana jest historia zakupów, zawartość koszyka, lista życzeń itp.

Hmm, nie wiem co jeszcze napisać, bo nie sprecyzowałaś, czego dotyczą Twoje
      watpliwosci. Jeśli masz jakieś konkretne pytania, to śmiało :)
      • slunko Re: Amazon.com 20.01.04, 09:22
        ja kupowalam w amazon.de - jest zdecydowanie tansze od amerykanskiej wersji.
        przy zakupie powyzej 20 euro przesylka gratis. upewnij sie tylko, czy posylaja
        do Polski.
        Pozdrawiam, Slunko
        • Gość: taki jeden Re: Amazon.com IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 20.01.04, 14:51
          Generalnie byłem zadowolony, choć raz zdarzyło mi się korespondować z Działem
          Obsługi Klienta przez dłuższy czas - wycięli mi z zamówienia książkę, która w
          katalogu na stronce internetowej była cały czas oznaczona jako dostępna...
          Książki nie dostałem, ale za to następne zamówienie przyszło za friko ekspresem!
    • Gość: spacer_cynika Re: Amazon.com IP: *.toya.net.pl 20.01.04, 18:08
      Ja dokonałem zakupu w www.amazon.co.uk . Ta sama firma, lecz przesyłka szła z
      Wielkiej Brytanii. Byłem zadowolony, zamówienie zrealizowano dość szybko, a
      koszty przesyłki były w granicach 2 funtów.
    • Gość: Ewa Re: Amazon.com IP: *.kr.k.pl / *.Korbank.COM 20.01.04, 18:48
      Ja nie mam karty kredytowej i zamierzam płacić za pomocą przelewu-taka
      możliwość została również zawarta w ich ofercie sprzedarzy.
      Chodzi mi o to, że trochę boję się wypełnić ten czek - zaufanie do sklepu mam
      i wiem,że jeśli przesyłka nie dojdzie, to będzie to wyłącznie mój błąd w
      wypełnieniu owego czeku.
      • smia Re: Amazon.com 21.01.04, 20:14
        ja w taki sposob (czek) kupowalam kilka lat temu wielgachna ksiazke potrzebna
        mi na studia. i bardzo sie balam, ze cos pojdzie nie tak... jednak czek
        podrozny (tak to sie nazywa?) wykupuje sie w banku, gdzie pani "w okienku" a w
        zasadzie doradca klienta bedzie wiedziala co i jak. wydrukuj sobie te strone,
        gdzie masz podane info o banku, kwocie etc. wszystko powinno byc jasne... ja
        nie przypominam sobie problemow.
        powodzenia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka