mokka 09.02.04, 18:41 Od dawna przymierzam się do tego autora. Od czego powinnam zacząć? I dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gosiik Re: Paul Auster - co polecicie? 09.02.04, 18:47 Polecam Ci szczerze naprawdę wszystko, jednak lekturę proponuję zacząć od "Lewiatana" i "Czerwonego notatnika". Auster boski jest :D pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Paul Auster - co polecicie? IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 09.02.04, 19:53 zacznij od "Trylogii nowojorskiej" Odpowiedz Link Zgłoś
braineater tylko trylogia nowojorska 09.02.04, 20:23 bo reszta to raczej wąż gryzący się w dupę. Ale trylogia jest doskonała... Odpowiedz Link Zgłoś
bukowski27 lewiatan całkowicie do niczego 10.02.04, 11:02 i zdecydowanie najsłabszy... polecam trylogię nowojorską i bardzo dobrą moim zdaniem "muzykę przypadku" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Trzeba zacząć od... IP: 157.25.31.* 12.03.04, 14:23 ...scenariusza do "Lulu na moście" a to dlatego, że jest cudowny, pełen znaczeń i możliwości interpretacyjnych no i jest scenariuszem doskonałego filmu. Czytałam też "W kraju rzeczy ostatnich" i w końcu przeczytałam, ale walczyłam cały czas z chęcią odłożenia w kąt. Odpowiedz Link Zgłoś
jamaka Re: Trzeba zacząć od... 13.03.04, 16:22 wynaleźć samotność-to moja ulubiona i pierwsza ksiażka Austera, którą przeczytalam Odpowiedz Link Zgłoś