devilsrodeo 27.02.04, 17:03 Nareszcie jest polski przeklad :-) Kto czytal? Jak wrazenia? Kto wybiera sie do Londynu zwiedzac koscioly? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
abranova Re: Peter Ackroyd "Hawksmoor" 29.02.04, 10:00 Latem dałam tu na forum komentarz na temat "Rękopisów Platona" P. Ackroyda i nikt nic nie zapostował. Ciekawe, czy będziesz lepsza :) A podanej ksiażki nie znam, choć w księgarni już mi wpadła w oko. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
devilsrodeo Re: Peter Ackroyd "Hawksmoor" 29.02.04, 14:13 Hmm, Rekopisow nie czytalam, natomiast Hawskmoora kilkakrotnie, wiec cieszy mnie, ze wreszcie ukazal sie polski przeklad tej powiesci teraz czytam tez biografie Blake'a autorstwa Ackroyda i teraz juz wiem czemu tak wiele osob sie nia zachwyca A Hawskmoora polecam, naprawde. IMHO, arcydzielo. Odpowiedz Link Zgłoś
karmilla Re: Peter Ackroyd "Hawksmoor" 08.03.04, 09:49 Czytam. Niezłe, tylko dlaczego tytułowy bohater pojawia się w połowie książki? Jak skończę, to się podzielę wrażeniami. Odpowiedz Link Zgłoś
devilsrodeo Re: Do Karmilli (Spoiler, chyba) 08.03.04, 14:15 Sadze, ze pojawia sie w polowie ksiazki poniewaz jest tylko/az jednym z bohaterow tej powiesci. Mnie przychodza na mysl trzy glowne postacie, z tym ze jednoczesnie sa one...no wlasnie, kim lub czym? Jak myslisz? :-) pzdr, devilsrodeo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika_kot Re: Peter Ackroyd "Hawksmoor" IP: 195.216.116.* 08.03.04, 09:59 Witam! zachęcona notką wydawnictwa jak tylko pojawiła sie ta powieśc zapisałam ja sobie na liście ksiązek wartych kupienia. Bardzo mnie kusicie aby wkrótce to zrobic i przeczytać Hawksmoor:) Poczekam aż ktos jeszcze sie wpisze co czytał.Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
agrafek Re: Peter Ackroyd "Hawksmoor" 08.03.04, 12:59 Mogę tylko poinformować, że też wpisałem książkę na listę zakupów:). A ponieważ niecierpliwy jestem diabelnie, to pewnie kupię ją dziś albo jutro, co, naturalnie sprowadzi na mnie kłopoty, jako że i tak czytam w tej chwili równocześnie Swifta, Stephensona i nowego Pratchetta (o kocie:)). I wszystko w autobusach:). pozdrawiam. ps. Swift już prawie skończony, dam znać w właściwym wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika_kot Do Agrafka!:) IP: 195.216.116.* 08.03.04, 13:17 Witaj!Cieszę sie że i Ciebie zaintrygowała powieśc Hawksmoor. Podziwiam że potrafisz czytać kilka książek jednocześnie, ja nigdy tego nie robię, lubie sie skupic na jednej rzeczy. W weekend przeczytałam Współczesną męczennicę Valerie Martin i jestem pod ogromnym wrażeniem. Rozumeim że ta powieśc Pratchetta (o kocie:))) miała byc informacja dla mnie zachęcającą:)))))))) I tak jest. Wszystko o kotach mile widziane:)))))))) A na podsumowanie Swifta poczekam gdy podciągniesz swoją opinia pewien wiadomy wątek.Pozdrawiam!:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
karmilla Re: Peter Ackroyd "Hawksmoor" 01.07.04, 10:56 Mimo, że swojego czasu Hawksmoor mnie nie zachwyciła postanowiłam kupić inną książkę Ackroyda "Rękopis Platona" (bo chuda i tania, więc niewiele traciłam ;-) I zdecydowanie polecam - w fascynujący sposób opisane jak nas mogą postrzegać nasi następcy za kilkaset (tysięcy) lat. Odpowiedz Link Zgłoś