darino 17.07.11, 13:19 www.watrazdynia.pl/ Kto się wybiera ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mat120 Re: XXIX Łemkowska Watra w Zdyni IP: *.ztpnet.pl 17.07.11, 15:47 A będą jak zwykle pieśni partyzanckie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: work Re: XXIX Łemkowska Watra w Zdyni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.11, 16:02 Mój wujek był kiedyś Łemkiem od kilkudziesięciu już lat jest katolikiem i fajny gościem.Kiedyś gdy obraziłem jego syna (mego kuzyna) wyzywając go od Ukraińca wujek strasznie się zezłościł i powiedział że był Łemkiem a nigdy Ukraińcem. Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz.4 Re: XXIX Łemkowska Watra w Zdyni 17.07.11, 16:18 Gość portalu: mat120 napisał(a): > A będą jak zwykle pieśni partyzanckie? Znasz taką historię o żołnierzu, któremu wszystko się kojarzyło z jednym? To ci się też kojarzy z UPA: "Trzeba z żywymi naprzód iść, Po życie sięgać nowe, A nie w uwiędłych laurów liść Z uporem stroić głowę Wy nie cofniecie życia fal! Nic skargi nie pomogą: Bezsilne gniewy, próżny żal! Świat pójdzie swoją drogą!" ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mat120 Re: XXIX Łemkowska Watra w Zdyni IP: *.ztpnet.pl 17.07.11, 17:19 tadeusz.4 napisał: Znasz taką historię o żołnierzu, któremu wszystko się kojarzyło z jednym? To ci > się też kojarzy z UPA: Ależ Tadziu, Ja pytałem o pieśni partyzanckie a nie bandyckie. Też masz skojarzenia.:) Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz.4 Re: XXIX Łemkowska Watra w Zdyni 17.07.11, 22:48 > Ja pytałem o pieśni partyzanckie a nie bandyckie. Też masz skojarzenia.:) Jassssssne - chodziło ci o średniowiecznych partyzantów znad Gangesu... Poza tym jakoś mało się mówi o łemkowskiej partyzantce np. XIX wieku albo w czasach potopu szwedzkiego, więc możesz przybliżyć zagadnienie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mat120 Re: XXIX Łemkowska Watra w Zdyni IP: *.ztpnet.pl 18.07.11, 09:38 tadeusz.4 napisał: Jassssssne - chodziło ci o średniowiecznych partyzantów znad Gangesu... Poza ty > m jakoś mało się mówi o łemkowskiej partyzantce np. XIX wieku albo w czasach po > topu szwedzkiego, więc możesz przybliżyć zagadnienie... Tadzio, ja pytałem poważnie, ponieważ na Łemkowynie istniała ponoć lewicowa partyzantka antyniemiecka i antyukraińska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mat120 Re: XXIX Łemkowska Watra w Zdyni IP: *.ztpnet.pl 24.07.11, 10:26 No więc jak Tadziu? Napiszesz coś o komunistycznej partyzantce łemkowskiej z centralą na Wielkiej Ziemi? Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz.4 Re: XXIX Łemkowska Watra w Zdyni 24.07.11, 15:57 Gość portalu: mat120 napisał(a): > No więc jak Tadziu? Napiszesz coś o komunistycznej partyzantce łemkowskiej z ce > ntralą na Wielkiej Ziemi? Postawiłeś tezę o istnieniu partyzantki łemkowskiej - to pisz o niej: Ei incumbit probatio qui dicit, non qui negat. Choćby dwa tomy rozpraw i dokumentów. Odpowiedz Link Zgłoś
darino pieśni partyzanckie 18.07.11, 12:31 > A będą jak zwykle pieśni partyzanckie? Oczywiście. Łenta za łentoju, Tam u lisi, Kied mi pryszła karta, Czerwona kałyna, Tam u Birczy krwawyj bij, i takie tam inne. Odpowiedz Link Zgłoś
fanka_online Re: XXIX Łemkowska Watra w Zdyni 17.07.11, 18:49 My z Wampirem chętnie dołączymy do ogólnych pląsów, bo ze śpiewaniem po łemkowsku chyba nie poradzimy sobie;) A może udzielisz nam na miejscu błyskawicznej lekcji ;) P.S. Będzie nam niezmiernie miło Cię poznać, Darino;) Odpowiedz Link Zgłoś
anmka Re: XXIX Łemkowska Watra w Zdyni 13.07.13, 08:23 Witam Wybiera się ktoś w tym roku? To już za tydzień. Zamierzam jechać z Przemyśla, w kilka osób raźniej, no i taniej, bo koszty paliwa się rozkładają. Chcę pojechać w sobotę rano i zostać do końca. Proszę o kontakt :) anka Odpowiedz Link Zgłoś
darino Re: XXIX Łemkowska Watra w Zdyni 13.07.13, 10:33 Na pewno jedzie autobus z Kalnikowa przez Przemyśl. Rano. Gdzieś mi wczoraj mignęła informacja, ale nie pamiętam gdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
darino Re: XXIX Łemkowska Watra w Zdyni 13.07.13, 13:58 Posłałem info. Pozdrowienia ! Odpowiedz Link Zgłoś
gate.of.delirium Z serca przestrzegam,śpiewać zamierza Łemko-Bojko 17.07.11, 19:24 darino napisał: > www.watrazdynia.pl/ > Kto się wybiera ? ...Austro-Węgier i to partyzancki repertuar... nie macie nawet pojęcia jak fałszuje - uszy puchną... Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: XXIX Łemkowska Watra w Zdyni 17.07.11, 20:34 koszulki z Banderą też będziecie znowu sprzedawać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: XXIX Łemkowska Watra w Zdyni IP: *.pools.arcor-ip.net 18.07.11, 00:48 Koszulek z podobizną Bandery nigdy nie sprzedawano na Watrze.To impreza apolityczna.Mają tam za to duże ilości octu .Gdybyś była zainteresowana. Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: XXIX Łemkowska Watra w Zdyni 18.07.11, 08:20 niestety jestes w błędzie.kilka lat temu-pisała o tym prasa,na Watrze sprzedawano portrety Bandery,koszulki z podobizną tego bandyty i lektury upowskie. Odpowiedz Link Zgłoś
darino nie niestety, ale jesteś w błędzie 18.07.11, 11:55 Afera była związana ze sprzedażą koszulek (bo takowej nie było), tylko ze zdjęciem faceta w takiej koszulce, zamieszczonym w prasie. Od kilku lat obowiązuje zakaz demonstrowania na Watrze swoich poglądów politycznych, na przykład flagami czy koszulkami. Jednak moim skromnym zdaniem w Polsce nie ma zakazu noszenia koszulek z podobizną Stepana Bandery. Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: nie niestety, ale jesteś w błędzie 18.07.11, 17:44 z koszulką być może.jeżeli tak było to wycofuję swoje twierdzenia.ale wydawnictwa upowskie były i to jest poza wszelką dyskusją. formalnego zakazu noszenia koszulek z podobnizną bandyty i mordercy nie ma aczkolwiek jest generalny zakaz propagowania ideologi nazistowskiej której wyznawcą był Bandera.natomiast zawsze dobrze wiedzieć z kim ma się do czynienia.dziadkowie i ojcowie mordowali nastepne pokolenia już mogą tylko koszulkę z bandytą ponosić i pochwalić sie publicznie przynleżnością do rezunów. Odpowiedz Link Zgłoś
fanka_online Re: Darino 18.07.11, 21:08 darino napisałJednak moim skromnym zdaniem w Polsce nie ma zakazu noszenia koszulek z podobiz > ną Stepana Bandery. A moim, równie skromnym, obowiązuje konstytucyjny zakaz gloryfikowania nazistowskich oszołomów, wszelkiej maści. P.S. I co Darino? Nauczysz nas śpiewać po łemkowsku na Watrze?;) A może pozwolisz nam zabrać głos, abyśmy wyjaśnili młodym Łemkom, Bpjkom i nawet Austro-Węgrom na czym polega różnica miedzy dobrem a złem, bo jeśli ich sposób myślenia zbliżony jest do tutejszej Iki, która myli degeneratów z detergentami to marnie z nimi;) Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: Darino 18.07.11, 21:15 fanka_online napisała: > A może pozwolisz nam zabrać głos, abyśmy wyjaśnili młodym Łemkom, Bpjkom i nawe > t Austro-Węgrom na czym polega różnica miedzy dobrem a złem, bo jeśli ich sposó > b myślenia zbliżony jest do tutejszej Iki, która myli degeneratów z detergentam > i to marnie z nimi;) Ale Ty jesteś złośliwa. Mama pewnie opowiadała Ice o heroicznych bojach, po których zdobyła trudno osiągalny, jak wszystko w l. 80-tych, drogi i w kolorowym opakowaniu proszek Dixan. Dziecię sobie zwizualizowało, wryło się jej w pamięć i wyskakuje przy okazji. W sumie nie jest tak źle. Lepszy detergent niż denaturat ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
fanka_online Re: Darino 18.07.11, 21:37 Ano jestem;) Mówiłam, że nie należy nadużywać mojej anielskiej cierpliwości, bo burza z piorunami i gradobiciem pewna!;) A Iczce z koszyczka proponuję się zrzucić na Słownik Języka Polskiego....niech się bidulka douczy, bo nigdy z gimnazjum nie wyjdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
darino śpiewy 19.07.11, 21:34 > P.S. I co Darino? Nauczysz nas śpiewać po łemkowsku na Watrze?;) > A może pozwolisz nam zabrać głos, abyśmy wyjaśnili młodym Łemkom, Bpjkom i nawe > t Austro-Węgrom na czym polega różnica miedzy dobrem a złem Bardzo proszę, będzie dodatkowa rozrywka :). Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: śpiewy 19.07.11, 21:44 fanka_online napisała: > Cieszę się niezmiernie:))) Ja też :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: śpiewy 24.07.11, 19:26 Byliśmy zbyt zajęci sobą. Może w przyszłym roku ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: śpiewy IP: *.pools.arcor-ip.net 24.07.11, 19:39 Niewątpliwie wyświadczylibyście przysługę społeczeństwu gdyby zabrakło was na tym forum.Jesteście porażką rozumu. Zajmijcie się sobą na fest.Auf Wiedersehen ! Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: śpiewy 24.07.11, 19:45 A dlaczego niby mielibyśmy społeczeństwu jakieś przysługi wyświadczać, czy ono coś dla nas zrobiło? I tak jesteśmy wspaniałomyślni, oboje z Fanką się logujemy. Wystarczy wrzucić nasze nicki pod ignora i znikniemy. Za trudne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: śpiewy IP: *.pools.arcor-ip.net 24.07.11, 19:55 Jeżeli już posiadasz taką nieodparta chęć zaistnienia ,to tańcz a fanka niech siedzi na kaloryferze. Odpowiedz Link Zgłoś
fanka_online Re: śpiewy 24.07.11, 19:58 NIECH gościu sam sobie usiądzie! Na kaloryferze, albo pod lipą....gdziekolwiek, byle z dala od od laptopka, bo net gościowi szkodzi! Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: śpiewy 24.07.11, 20:02 Dla Fanki zawsze chętnie zatańczę, ale ty tego nie zobaczysz Bronku zza firanki... I o czym wtedy będziesz bełkotal na forum ? Stanowimy wszak sens twego marnego netowego istnienia, bidulku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: śpiewy IP: *.pools.arcor-ip.net 24.07.11, 20:09 No cóż .Interakcja psychotropów z alkoholem w końcu przerwie ten ponury spektakl dwojga kaprawych istot.Zjeżdzacie winda w dół.Nic was nie uchroni.Nie znajdziecie poklasku u nikogo.Jesteście sami. Odpowiedz Link Zgłoś
fanka_online Re: śpiewy 24.07.11, 20:12 Oj nie przesadzaj! Jak już musisz psychotropy brać to przynajmniej ich wódą nie przepijaj, bo później czepiasz sie na forum Bogu ducha winnych ludzi, tylko dlatego, że są SZCZEŚLIWI!;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: śpiewy IP: *.pools.arcor-ip.net 24.07.11, 20:21 Daj wam Boże jeszcze większej radości z bycia razem.Bądzcie jednak bardziej subtelni i kopulujcie w parku.Ekshibicjonizm internetowy jest po prostu niesmaczny. Odpowiedz Link Zgłoś
fanka_online Re: śpiewy 24.07.11, 20:23 Ależ Ty masz wybujałą wyobraźnię, gościu!:))) Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: śpiewy 24.07.11, 20:26 fanka_online napisała: > Ależ Ty masz wybujałą wyobraźnię, gościu!:))) Głodnemu zawsze chleb na myśli, co się czepiasz ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
fanka_online Re: śpiewy 24.07.11, 20:30 Na wyspach świerszczyków w kioskach nie sprzedają?;) Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: śpiewy 24.07.11, 20:32 fanka_online napisała: > Na wyspach świerszczyków w kioskach nie sprzedają?;) Tak, ale dla przeciętnego odkładacza na kawalerkę w Peremyszlu są nieosiągalne. Nie dręcz go, nie bądź aż tak okrutna ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
fanka_online Re: śpiewy 24.07.11, 20:38 Przecież nie dręczę, tylko chciałam mu pomóc....rozwiązanie znaleźć, ech... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: śpiewy IP: *.pools.arcor-ip.net 24.07.11, 20:52 Dla ułatwienia.Nie mieszkam na wyspach ,choć moja druga tymczasowa ojczyzna posiada wyspy. Odpowiedz Link Zgłoś
fanka_online Re: śpiewy 24.07.11, 20:55 Aha, rozumiem....pewnie bezludna! Więc bardzo głupi pomysł miałam z tymi kioskami....sorry;) Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: śpiewy 24.07.11, 20:57 Gość portalu: gość napisał(a): > Dla ułatwienia.Nie mieszkam na wyspach ,choć moja druga tymczasowa ojczyzna pos > iada wyspy. Aha, a komu ułatwiasz? Czyżbym przeoczył tłum wielbicielek? Admini przegonili? Ojoj, niedobrzy ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: śpiewy 24.07.11, 20:13 Dobrze nam samym :-))) Wy w gruncie rzeczy zawsze byliście tylko tłem. Wiem, to okrytne tak przedmiotowo potraktować "wspaniałych" z FP, ale czy ktoś obiecywał życie usłane różami? Twardym trzeba być, nie miętkim... Odpowiedz Link Zgłoś
fanka_online Re: śpiewy 24.07.11, 20:22 Zostaw Wampirku, proszę tego biednego człowieka....cały dzień na zmywaku haruje, wraca do domu; psychotropy, wóda....kto by to wytrzymał?! Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: śpiewy 24.07.11, 20:27 Dopsz. Strasznie się robię przy Tobie uległy ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: śpiewy IP: *.pools.arcor-ip.net 24.07.11, 20:37 Pozdrawiam wszystkich ,którzy pracują dziś na zmywaku.Nie znam tego uczucia, ale szanuje każdego kto musi ciężko pracować.Was też pozdrawiam.Bez wódki i pigułek można żyć.Uwierzcie . Odpowiedz Link Zgłoś
fanka_online Re: śpiewy 24.07.11, 20:42 No proszę, udało ci się wreszcie wyjść z nałogów! Gratuluję z całego serca!!!!!! :) Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: śpiewy 24.07.11, 20:42 Ależ my to świetnie wiemy. Wierzymy, że tobie też się uda. Naprawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
fanka_online Re: śpiewy 24.07.11, 20:48 Oj Wampirku, ten biedny człowiek mówi, że "już może bez", czyli powyrzucał butelki, posprzątał i teraz zaczyna nowe życie!:) Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: śpiewy 24.07.11, 20:54 No to wszystkiego najlepszego. Wytrwałości i radości. Trzymam kciuki ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
fanka_online Re: śpiewy 24.07.11, 20:56 Cieszyć to on raczej nie ma sie z czego....nawet kiosk na sąsiedniej wyspie dopiero! Pewnie ze dwa dni wiosłowania w upale i miedzy rekinami! Biedny człowiek!:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: śpiewy IP: *.pools.arcor-ip.net 24.07.11, 20:56 Nie ma takiej ilości alkoholu ani takiego afrodyzjaku , z którym mógłbym to z tobą. Odpowiedz Link Zgłoś
fanka_online Re: śpiewy 24.07.11, 20:57 Gościu....Wampir jest hetero, więc poszukaj sobie jakiegoś Piętaszka i proszę Wampirka zostawić właściwej osobie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: śpiewy IP: *.przemysl.hypnet.pl 24.07.11, 21:47 a mnie to się zdaje, że wampir to pedał. kto normalny obiera sobie taki nick Odpowiedz Link Zgłoś
fanka_online Re: śpiewy 24.07.11, 21:03 Wampirku....jeśli już rzucił alkohol to i siły witalne powoli wracają, to oczywiste. Problem tylko z tym, że wyspa bezludna! Coraz bardziej mi go żal!:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: śpiewy IP: *.pools.arcor-ip.net 24.07.11, 21:05 Jeszcze wczoraj mogłem.dzisiaj nie sprawdzałem.A propos.Zupełnie nieświadomie przyczyniłem się do rozmycia tematu Watry.Obiecuje ,że w następnym roku zawitam do Zyndranowej.Może się spotkamy ? Nie tylko jazz mnie kreci. Odpowiedz Link Zgłoś
fanka_online Re: śpiewy 24.07.11, 21:09 Z przyjemnością;))) Tylko nie wracaj do nałogu, bo z wyspy sie nie wydostaniesz! Powodzenia i wytrwałości:))) Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: śpiewy 24.07.11, 21:39 O jak miło. W przyszłym roku będziemy już mogli zaprosić cię na ślub, a może i poprosimy na świadka miłości aż po grób :-))) Trzymaj się ciepło i dbaj o siebie, na Boga! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: do psychicznego wampira IP: *.przemysl.hypnet.pl 24.07.11, 21:44 twardym? ale ty to chyba jesteś miękkim ch...em zrobiony Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: do psychicznego wampira 24.07.11, 21:52 To tak się da? Nie wiedziałem, ale ja jestem prowincjusz, na wyspach bezludnych nie bywam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: do psychicznego wampira IP: *.pools.arcor-ip.net 24.07.11, 21:58 To nie był mój wpis.Jeśli do mnie pijesz.Ja nie mieszkam w Przemyślu ani na żadnej wyspie. Nie wiem czy M odniósł się do ciebie czy do mnie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Coś dla przyszłej młodej pary IP: *.pools.arcor-ip.net 24.07.11, 22:07 www.youtube.com/watch?v=eDU-ZyBQRnQ Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: Coś dla przyszłej młodej pary 24.07.11, 22:12 Gość portalu: gość napisał(a): > www.youtube.com/watch?v=eDU-ZyBQRnQ Stokrotne dzięki. Uwielbiamy Zwierzaka :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: do psychicznego wampira IP: *.przemysl.hypnet.pl 24.07.11, 21:59 skoro jesteś niedorobiony, to widocznie można Odpowiedz Link Zgłoś
wampir-wampir Re: do psychicznego wampira 24.07.11, 22:06 A jestem? Ojojoj, nie wiedziałem, że cię zaliczyłem. Wybacz, nie zapamiętuję mutujących chłopców w sukieneczkach z liści. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ika [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.11, 09:15 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 [...] 18.07.11, 11:51 to mnie jednak zaskoczyło.wyobrażam sobie co tam musiało być napisane..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ika Re: [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.11, 12:08 Kilka słów skreślone o genetyce między innymi wspomniałam co nieco o Tobie. Odpowiedz Link Zgłoś
lowenbrau Apel 18.07.11, 21:24 Do obu stron - szanujmy się.Nie będę kopiował Mykoły i nawoływał do miłości , bo byłoby to naiwne.Więcej szacunku , mniej złośliwości.Nie bierzmy życia zbyt poważnie bo i tak z niego żywymi nie wyjdziemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mat120 Re: [...] IP: *.ztpnet.pl 24.07.11, 01:00 venus99 napisał: > to mnie jednak zaskoczyło.wyobrażam sobie co tam musiało być napisane..... Nic specjalnego.:) Kasia przyrównała FP do szamba i zastanawiała się jakich użyć d e g e n e r a t ó w by je oczyścić z ... i tu podała parę nicków.:)) Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: [...] 24.07.11, 10:39 swój też? ależ ta kobieta musi mieć uczulenie na prawdę i fakty. Odpowiedz Link Zgłoś
fanka_online Re: [...] 24.07.11, 12:31 Podała parę nicków, owszem. Ciekawe jest natomiast, że nie podała nicków swoich dyżurnych adwersarzy, czyli Mat 120 i Aaa. P.S. Nicków DEGENERATÓW służących do anihilowania niewygodnych też nie podała;) Odpowiedz Link Zgłoś