Dodaj do ulubionych

Książki o miłości

IP: *.knc.pl 12.01.11, 14:27
Jakie książki w piękny ale nie harlekinowy sposób opisują miłość?
Mnie się bardzo podoba "Dobry rok" Petera Mayle. Na jej podstawie zrobiono beznadziejny film, więc proszę się nie zniechęcać. Książka opowiada o maklerze z Londynu, którego cieszy "wyścig szczurów". Jednego dnia dziedziczy posiadłość w Prowansji i powoli zaczyna dostrzegać, że poza bezwzględną walką o karierę, istnieje też inne życie - spokojne i piękne. Poznaje kobietę uwikłaną w trudne relacje rodzinne, ousiderkę, osobę zupełnie inną niż on. I nagle między tą dwójką zaczyna rodzić się nić porozumienia a potem coraz większa zażyłość. Nie jest to miłość łatwa i nieskomplikowana, ale na tle czarującej Prowansji rozkwita i zabiera nas w piękny świat - świat lawendowych pól, dorodnych winnic i marzń o lepszym życiu.
Naprawdę można się rozmarzyć...
Obserwuj wątek
    • Gość: seni Re: Książki o miłości IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.11, 07:53
      ksiązki Nicholasa Sparksa moze bedą ci odpowiadać
    • tajemnica33 Re: Książki o miłości 13.01.11, 09:50
      Zgadzam się z moją przedmóczynią, Sparks na pewno tak.
      Poza tym polecałabym także autorkę, która napisała słynne "P.S Kocham Cię" Cecelia Ahern.
      Myślę, że można tutaj tez polecić Emily Giffin. Nie jest to bajkowe pokazywanie miłości, ale warto na nie zwrócić uwagę szczególnie w najnowszej Jej książce, która właśnie wchodzi do księgarń.
    • Gość: sedna Re: Książki o miłości IP: *.dynamic.chello.pl 13.01.11, 16:33
      Polecam Ci serdecznie "Dzieje grzechu" Żeromskiego". Ta książka mnie zaskoczyła, bo zupełnie nie przypomina "Ludzie bezdomnych" a opowiada o przepięknej miłości kobiety do mężczyzny.

Tu recenzja: www.portalwww.eu/pl/artykuly/2011/1/9/grzeszny-zeromski/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka