Dodaj do ulubionych

Poszukiwana książka - Berlin

15.02.11, 12:34
Widziałam ją dwa miesiące temu na półce z bestsellerami na lotnisku w Bristolu. W tytule na pewno pojawia się "Berlin". Z tego co pamiętam, jest to (zabawna?) opowieść o współczesnym Berlinie.
Aha, nie chodzi mi o "Alone in Berlin".

Proszę o pomoc, bo szukam prezentu dla wielbiciela tego miasta.
Obserwuj wątek
    • fifitrixibell Re: Poszukiwana książka - Berlin 15.02.11, 12:51
      Typowe, kiedy się poddałam i zapytałam na forum, znalazłam książkę, o którą mi chodziło. To "Berlin Blues" Svena Regenera, gdyby kogoś interesowało.
      • Gość: anka Re: Poszukiwana książka - Berlin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.11, 12:37
        polski tytul to Pan Lehman;)
        ze swojej strony polecam Berlin stories Isherwooda czyli Pan Norris sie przesiada i Pozegnanie z Berlinem , ale to przedwojenne klimaty;)
      • beatanu Re: Poszukiwana książka - Berlin 16.02.11, 13:26
        A ja polecam - jeżeli znajomy wielbiciel Berlina czyta po niemiecku "Ein Barbar in Berlin: die Stadt in 8 kapiteln" autorstwa szwedzkiego pisarza Carla Johana Vallgrena, w przekładzie Angeliki Gundlach. To takie subtelne wyznanie miłości do tego miasta, coś w rodzaju historyczno-literackiego przewodnika po Berlinie nie do końca znanym z klasycznych przewodników. Mnie się to bardzo podobało. A Berlin też uwielbiam :-)
    • fifitrixibell Re: Poszukiwana książka - Berlin 16.02.11, 14:00
      Dzięki dziewczyny, dopisuję do listy.

• mala200333 Re: Poszukiwana książka - Berlin 16.02.11, 17:15
        Tez Dzieki!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka