Dodaj do ulubionych

kindle amazon pytania

14.06.11, 19:46
Ostatnio chadzając po internecie natknąłem się na księgarnię www.amazon.com i stwierdzilem, ze sporo tam interesujacych ebooków. Wiem, ze mają swój czytnik kindle w calkiem dostepnej cenie. Mam kilka pytań może ktoś z obecnych z tego korzysta. Wybaczcie, że będą to prostackie pytania
- jak sie kupuje te ebooki ? - rozumiem, że zakladam konto na amazon ale jak sie placi czy trzeba miec kartę kredytową i ile wynoszą koszty tej transakcji (przewalutowania itd) a moze można płacic przelewem z banku lub pay pal. Ile de facto zapłacę za książkę za 10$ ?
- czy na czytniku można wgrac jakiegoś tłumacza ang-pol ?
- czy są dostępne polskie księgarnie w których można kupić ebooki na kindle ?

Dziękuję za odpowiedzi
Obserwuj wątek
    • anula_a Re: kindle amazon pytania 14.06.11, 20:15
      swiatczytnikow.pl/kategorie/kup-kindle/
      wszystko o kindle
    • bez_portek Re: kindle amazon pytania 14.06.11, 20:15
      tak na szybko, to wygląda następująco:
      1. jesli kupiłes kindla, to nie ma probelmu z zakupem ebooków, bo w systemie (po zalogowaniu na stronie amazona - twoje konto) jest numer karty którą płaciłeś i z tej kary ściagna kase.
      2. jesli nic wcześniej u nich nie kupowałes, musisz sie zalogować. kupujesz ksiazke, przy opcji zapłaty wybierasz karte, podajesz numer itd.

nie można płacić przelewem, pay palem itp. tylko karty, wykaz tutaj:
      www.amazon.com/gp/help/customer/display.html/ref=hp_sn_pay?nodeId=513058
      teraz koszty - ja myśle, że to zalezy od banku, z którego karta pochodzi, więc jeśli bank "nie zdziera" to mozna to przeliczyć wrecz 1 do 1, liczysz po kursie dolara w dniu zapłaty. sam amazon ie pobiera z tego tytułu żadnych dodatkowych opłat.
      ja od lat preferuje karty pre-paid do zakupów w necie na zagranicznych stronach :)

pytania nie sa prostackie, kto pyta nie błądzi :)
      pozdrawiam
      • maaartin Re: kindle amazon pytania 14.06.11, 20:40
        Dziękuję bardzo za te wyjaśnienia. Czy używasz może wirtualnej karty BZWBK slawomirwilk.pl/wirtualna-karta-prepaid-do-platnosci-internetowych-od-banku-bz-wbk/

Pytam bo ciekaw jestem czy np z tą kartą nie ma żadnych dodatkowych kosztów transakcyjnych.

• bez_portek Re: kindle amazon pytania 14.06.11, 20:46
          tak, ale nie chciałam robić reklamy :)
          sprawdza sie w necie i na wakacjach
    • eeela Re: kindle amazon pytania 16.06.11, 00:30

> - czy na czytniku można wgrac jakiegoś tłumacza ang-pol ?

Chcesz czytać książki tłumaczone przez program tłumaczeniowy? :-)
      • henryk.osmy Re: kindle amazon pytania 23.06.11, 01:15
        To by rzeczywiście było świetne :D.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka