Dodaj do ulubionych

Dodatek Kultura

IP: 195.114.161.* 15.07.11, 20:55
Jakiś czas temu zauważyłam ze smutkiem, że piątkowy dodatek Kultura do Dziennika uległ znacznemu uszczupleniu. Nie tylko na niekorzyść książek, ale też filmów i sztuki. Ktoś wie, czy to już tak na zawsze, czy cięcia dokonano tylko na czas wakacji? Z wielu stron do czytania nagle raptem zrobiły się dwie na krzyż z mydłem i powidłem... Szkoda, bo kupowałam piątkowy Dziennik tylko dla tego dodatku.
Obserwuj wątek
    • Gość: mól książkowy Re: Dodatek Kultura IP: *.wagrowiec.vectranet.pl 16.07.11, 14:05
      Ja już nie kupuję dziennika od dobrych dwóch lat. Kiedyś dodatek kulturalny miał kilkanaście stron, później nagle schudł - i zrobił się mało interesujący, zaczęli promować bestsellery i niektóre książki, które są "w ładnej oprawie i mierne w środku".
      • nchyb Re: Dodatek Kultura 16.07.11, 14:36
        z podobnych przycyzn przestałam kupować Dziennik...
        • Gość: Sonia Re: Dodatek Kultura IP: 195.114.161.* 16.07.11, 21:16
          No jasne, tez pamiętam te piękne czasy, ale jak mówią
          • Gość: mól książkowy Re: Dodatek Kultura IP: *.wagrowiec.vectranet.pl 16.07.11, 21:58
            Dokładnie, nie pisali o komercji. Nie było widać nasilonego wpływu bestsellerów, a i recenzenci (nie tylko książek, ale też muzyki i gier) potrafili ostro wtrącić swoje trzy grosze. Zepsuli coś, co było nawet całkiem dobre.
            • nchyb Re: Dodatek Kultura 17.07.11, 09:37
              no zepsuli, zepsuli...

a tak w nawiązaniu do rubryk kulturalnych. Wiele gazet takowe ma. Pamiętam moje zdziwienie, gdy w jakiejś (zapewne typu viva, gal, party czy show, tylko nie pamiętam która) odkryłam, ze ich rubryka kulturalna jest ciut inna. Piszą o muzyce (płyty), filmach w kinie, koncertach i wystawach. O książkach nie. Czyżby ich zdaniem, książki do kultury się nie zaliczały?... ;-)
          • Gość: bipi Re: Dodatek Kultura IP: *.net153.okay.pl 18.07.11, 11:52
            no tak... GW ruszyła z propagowaniem czytania, zrobiła szum wokół nowego magazynu... i cisza. Nawet jak wejdę na podstronę 'Książki', to w zasadzie nie ma tu nic nowego... a początkowo było co poczytać....
            • Gość: mól książkowy Re: Dodatek Kultura IP: *.wagrowiec.vectranet.pl 18.07.11, 13:53
              Moim zdaniem takie pismo powinno mieć własną stronę internetową, najlepiej coś na wzór odrębnego portalu, niekoniecznie powiązanego ze stroną GW i jej działem "Kultura". Ale to tylko takie moje marudzenie... :)
              • sto100 Re: Dodatek Kultura 18.07.11, 14:11
                bo to nie jest dobra prasa.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka