Gość: Tomi IP: *.saxonfinancials.com 19.05.04, 18:33 Ja wlasnie w trakcie 'Birdsong' Sebastiana Faulksa,a w przerwach podczytuje Adriana Mola. Tak dla rozrywki i relaksu.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ulalka Re: Co teraz czytacie? 19.05.04, 18:49 "trzy po trzy" fredry "wstep do socjologii" :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alerinne Re: Co teraz czytacie? IP: *.mlyniec.gda.pl 19.05.04, 21:07 "korespondenta" grażyny jagielskiej na zmiane z autoboografią consuelo de saint- exupery Odpowiedz Link Zgłoś
dafni Re: Co teraz czytacie? 19.05.04, 21:59 Ja tkwię po same uszy w teorii literatury - Bachtin, Derrida, Heidegger... Fuj Marzę o chwili kiedy rzucę to w kąt i poczytam coś dla rozrywki (pewnie Pereza). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magg Re: Co teraz czytacie? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.05.04, 22:45 czytam Pracheta (dla przyjemności - ach to jego poczucie humoru...) do szkółki Krzyżaków - koszmar, to jest okropne... kocham Malego Księcia!!! (czytać ") Odpowiedz Link Zgłoś
pmkowski Re: Co teraz czytacie? 19.05.04, 22:59 Indra Sinhy, "Nomadzi Cyberprzestrzeni" Nie lubię czytać kilku książek razem. Odpowiedz Link Zgłoś
staua Re: Co teraz czytacie? 19.05.04, 23:02 Prawie skonczylam Xingjiana! (One Man's Bible). Zaczelam "Greka Zorbe". Odpowiedz Link Zgłoś
twarda_trawa Teraz czytam 19.05.04, 23:53 "Listy ciemnych mężów" [już nawet nie wiem który raz ;-)] "Ponowoczesność jako źródło cierpień" Zygmunta Baumana Odpowiedz Link Zgłoś
poirot80 Re: Teraz czytam 20.05.04, 10:20 Powoli kończę Depozyt Chmielewskiej i Emmę Jane Austen, potem będę czytać Dopóki starczy światła Christie i sama jeszcze nie wiem co jeszcsze:) Odpowiedz Link Zgłoś
orales73 Re: Teraz czytam 20.05.04, 10:27 Lee Child - Poziom śmierci Trochę jak MacLean [zresztą pan podobno się wzorował trochę] w połączeniu z Chandlerem. Smakowite. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nulek Re: Co teraz czytacie? IP: *.com.pl 20.05.04, 10:40 Właśnie skończyłam "Diabeł ubiera się u Prady" oraz "Tamten poranek" Korpolewskiej. Teraz zaczynam "Godziny" Cunninghama oraz "Śmiecz iguany" Moniki Luft. Odpowiedz Link Zgłoś
anetkarobert Re: Co teraz czytacie? 20.05.04, 14:52 William Heinesen " Wyspy Dobrej Nadziei" Odpowiedz Link Zgłoś
ulalka Re: Co teraz czytacie? 20.05.04, 20:38 Gość portalu: nulek napisał(a): > Właśnie skończyłam "Diabeł ubiera się u Prady" oraz "Tamten poranek" > Korpolewskiej. > Teraz zaczynam "Godziny" Cunninghama oraz "Śmiecz iguany" Moniki Luft. jak Ci sei pododobaja "Godziny"??:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Co teraz czytacie? IP: 193.0.73.* 20.05.04, 21:10 Nie mam co czytać. Mam sesję, ale czasem muszę się też odpręzyć. Jest tyle książek, że nie wiem za co się wziąć. Doradźcie!!! Lubie thrillery, stare romanse (typu Jane Austin), fantasy mroczne, ale niezwiązane z kosmosem (wolę krasnoludki:)) Christie, Doyle, Harris, Koontz i Cook odpadają, chyba że jest coś nowego co przegapiłam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nutinka Re: Co teraz czytacie? IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 25.06.04, 19:58 Jak lubisz krasnoludki, to poczytaj Pratchetta 3 książki o nomach. Właśnie skończyłam "Robota" Snerga - rewelacja, jak większość książek Snerga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kate Re: Co teraz czytacie? IP: *.chello.pl 12.06.04, 17:58 Daj znać jak Ci sie podobał "Tamten poranek", warto czytać??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.S.J. Re: Co teraz czytacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.04, 22:38 Prawo Cywilne, a dla odprężenia 2 tom przygód Richarda Sharpe'a. W Indiach. 1803 r., gwoli ścisłości. Bernard Cornwell pisze jednak świetnym językiem... Ciekawe, czy ktoś go w końcu wyda w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lisek Re: Co teraz czytacie? IP: *.lnet.pl 20.05.04, 22:59 "Pamiętniki hakerów" Dana Vertona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Wlasnie skonczylam... IP: *.crt.warszawa.supermedia.pl 21.05.04, 13:42 ..."Pociagi pod specjalnym nadzorem" Hrabala Odpowiedz Link Zgłoś
aatam Re: Co teraz czytacie? 21.05.04, 13:58 Mitologia Greków i Rzymian, Z.Kubiak Biografia Fridy Kahlo, Hayden Herrera Mnich, E.Peters Własny pokój, V.Woolf Sense and sensibility, J. Austen Góra duszy, Gao Xingjiana lubię dywersyfikację:)) Odpowiedz Link Zgłoś
lunatica Re: Co teraz czytacie? 21.05.04, 15:20 "Roman WIlhelmi - I tak będę wielki!" autorstwa Marcina Rychcika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrona Re: Co teraz czytacie? IP: *.nowysacz.cvx.ppp.tpnet.pl 23.05.04, 03:33 Daniel Pennac "Mała handlarka prozą" Dziś skończyłem " Kronika zapowiedzianej śmierci" Merquez`a polecam wszystkim bez względu na nastrój. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loonatics Re: Co teraz czytacie? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.05.04, 09:25 "Middlesex" Jeffrey Eugenides "Gra w klasy" Julio Cortazar "Harpie" Joanna Chmielewska "Rosemary znaczy pamięć" A.Christie i jeszcze kilka innych książek, ale to już zależnie od nastroju Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madzia Re: Co teraz czytacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.04, 19:23 Audyt wewnętrzny Kuca Wichrowe wzgórza Bronte Pod mocnym aniołem Pilcha Ja wam pokażę Grocholi Odpowiedz Link Zgłoś
pure_morning Re: Co teraz czytacie? 23.05.04, 20:12 A ja czytam "Blaszany bębenek" Grassa,właściwie z założenia z przymusu,ale naprawdę wciągneło mnie i jestem pod dużym wrażeniem (chociaż dopiero dotarłam do połowy) Odpowiedz Link Zgłoś
facecja Re: Co teraz czytacie? 23.05.04, 20:14 Gość portalu: Tomi napisał(a): > Ja wlasnie w trakcie 'Birdsong' Sebastiana Faulksa,a w przerwach podczytuje > Adriana Mola. Tak dla rozrywki i relaksu.. "Nieznośna lekkość bytu" M. Kundery, ale niestety nie umiem się zaczytać i połknąć w jeden dzień - to pewnie dlatego, że ciągle myślę o "Historii doktryn politycznych i prawnych" H. Olszewskiego i M. Zmierczak :) Odpowiedz Link Zgłoś
ryza_malpa1 Re: Co teraz czytacie? 24.05.04, 21:40 " Sputnik sweethear" Haruki ( ego?) Murakami - dobre ale nie aż tak jak " Kronika ptaka nakręcacza" tego samego autora " SIostra Pelagia i czarny mnich" Akunina Odpowiedz Link Zgłoś
noida Re: Co teraz czytacie? 24.05.04, 23:34 "Lata z Laurą Diaz" C. Fuentesa i jestem pozytywnie zaskoczona po "Śmierci Artemia Cruz". Książka naprawdę świetnei napisana- do delektowania się. W przeciwieństwie do wcześniejszych powieści autora "delektowanie się" wynika z głębi treści a nie zawiłości formy. Poza tym lubię główną bohaterkę, przynajmniej na razie. "Ocean Morze" Barrcio, ale właściwie nie czytam, tylko odłożyłam na później, bo tego się nie da czytać na raty, trzeba usiąść i się skupić. A w kiblu Sapkowskiego, bo już czytałam i nie muszę się wczytywać. PS. Mam prośbę- czy moglibyście dodawać króciutkie recenzje do tego, co akurat czytacie? Bo samo przeczytanie tytułu, złaszcza, jeśli się go nie zna, nic a nic nie daje... Odpowiedz Link Zgłoś
klymenystra Re: Co teraz czytacie? 12.06.04, 18:11 "poetyka" kulawika + plus jakies gramatyki opisowe i inne teorie literatury- plus "sluby panienskie" fredry. a jak mam czas to "gre w klasy" cortazara pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daniel Re: Co teraz czytacie? IP: *.piotrkow.net.pl / *.piotrkow.net.pl 12.06.04, 21:10 Piotr S. Wirski, Stanisław i Izabela. Epilog "Lalki", Warszawa 1997. Całkiem fajne :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Allegra Re: Co teraz czytacie? IP: 195.245.213.* 12.06.04, 21:53 "Julita i huśtawki" Hanny Kowalewskiej, własnie skończyłam i jestem mile zaskoczona.. fajna historia, fajnie napisana, fajne klimacik PRL-u ;) Teraz zaczynam "Nie wszystko na sprzedaż" Tyszkiewiczowej.. Właśnie dlatego lubię lato: popołudnie na leżaczku na balkonie, książka, ciasteczko i woda z sokeim... mmm... :) Odpowiedz Link Zgłoś
ofira Re: Co teraz czytacie? 13.06.04, 09:52 teraz same podreczniki do egzaminow :(((, ale czeka na mnie duzo ksiazek literatury skandynawskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
gosiasta0 Re: Co teraz czytacie? 13.06.04, 11:08 Erica Jong, Strach przed lataniem Odpowiedz Link Zgłoś
exilvia Re: Co teraz czytacie? 13.06.04, 15:16 ja jestem w trakcie sesji na studiach.. więc czytam "Język Trolli" Musierowicz i pierwszy tom "Mausa" Arta Spiegelmana. niedługo się będę szczegółowiej wgłębiać w Junga, Fromma i Freuda.. ale to też w ramach sesji. mam ochotę na "Jadąc do Babadag".. ale to jeszcze ze 2 tygodnie musi poczekać :) Odpowiedz Link Zgłoś
ka-8 Re: Co teraz czytacie? 13.06.04, 16:21 Nadine Gordimer "Zapach kwiatów i śmierci" a właśnie skończyłem "Psy wojny" Forsytha. Niby trochę kontrast, ale jest pewien wspólny mianownik... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
krooll Re: Co teraz czytacie? 24.06.04, 23:58 Mistrz i Malgorzata Bulhakova i Kariera Nikodema Dyzmy Mostowicza:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pszczola Re: Co teraz czytacie? IP: *.crowley.pl 25.06.04, 11:12 Klub Dumas- Perez- Reverte Dzien spowiedzi- Folsom Nutria i Nerwus- Musierowicz Kieszen pelna zyta- Christie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noida Re: Co teraz czytacie? IP: *.lomianki.sdi.tpnet.pl 25.06.04, 11:35 "Czarodziejska góra" T. Manna. Niesamowicie wciągająca książka, w której prawie nic się nie dzieje... Odpowiedz Link Zgłoś
pani_dalloway Re: Co teraz czytacie? 25.06.04, 12:31 Autobiografia A.Christie Zabiorę cię tam J.C.Oates Ogony jaszczurki J.Marse Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CynamonowaMay Re: Co teraz czytacie? IP: *.lubin.dialog.net.pl 26.06.04, 14:34 Kolejny raz ukochaną "Czarodziejską Górę" Manna "Kraków cesarsko-królewski" Skowrońskiego "Wyznania gorszycielki" Ireny Krzywickiej Jak cudownie być po sesji :):):) Odpowiedz Link Zgłoś