Dodaj do ulubionych

Zdjęcie na okładce

09.09.11, 21:06
Niedługo wyjdzie moja pierwsza książka. Wydawnictwo pyta czy chcę mieć zdjęcie na ostatniej stronie i wzmiankę "O autorze" Jakoś mi się to wydaje takie niepotrzebne... Co o tym myślicie?
Obserwuj wątek
    • zona_mi Re: Zdjęcie na okładce 09.09.11, 21:38
      Lubię zdjęcia twórców na okładkach - sama też dałam - byle nie takie strasznie oficjalne, raczej "uczłowieczające" autora :)
      • aga1972 Re: Zdjęcie na okładce 10.09.11, 10:59
        dokładnie, zawsze zerkam na obwolutę i lubię przeczytać coś o autorze:)
        • zona_mi Re: Zdjęcie na okładce 10.09.11, 16:38
          A już sama rozkosz to poznać autora osobiście :)
    • ojuciasan Re: Zdjęcie na okładce 11.09.11, 02:27
      Jest bardzo potrzebne! :)
      • donetta Re: Zdjęcie na okładce 11.09.11, 09:55
        Myślę, że to dobry pomysł, widać, że wydawca podchodzi do tego profesjonalnie, jak da zdjęcie autora i notę o nim, ja ostatnio zostałam rozpoznana przez czytelniczkę własnie na podstawie zdjęcia.

www.empik.com/pozegnanie-z-ojczyzna-czarnecka-renata,prod60884761,ksiazka-p
        • benetowna1 Re: Zdjęcie na okładce 11.09.11, 19:37
          Ja w mojej pierwszej powieści się nie zgodziłąm, bo też miałam mieszane uczucia. Rozpoznawanie na ulicy raczej mnie nie pociąga. Ale drugie wydawnictwo już wspominało o zdjęciu do drugiej powieści, więc pewnie będzie. I sama muszę wymyślić jakie:)
          • mamkajulci Re: Zdjęcie na okładce 11.09.11, 20:41
            Sama kilka tygodni temu pytałam się w wydawnictwie czy foto jest absolutnie niezbędne :) Chociaż wiem, że odpowiedź na to pytanie jest logiczna - ja też lubię widzieć jak wygląda autor.
            • zona_mi Re: Zdjęcie na okładce 11.09.11, 21:22
              Mnie się podobają zdjęcia takie jakie na okładkach mają Agnieszka Frączek, Joanna Olech - takie wakacyjno-wypoczynkowo-zabawne:

https://www.biblioteka.wroc.pl/_upload/Image/aktualnosci/a_-fraczek.jpg

https://ww2.tvp.pl/images/2004/08/26/127959/img200.jpg

Do pierwszej książki też zrobiłam sobie takie luzackie.
    • dobema Re: Zdjęcie na okładce 12.09.11, 18:52
      endoro napisała:

> Niedługo wyjdzie moja pierwsza książka. Wydawnictwo pyta czy chcę mieć zdjęcie
      > na ostatniej stronie i wzmiankę "O autorze" Jakoś mi się to wydaje takie niepot
      > rzebne... Co o tym myślicie?

Podobnie jak poprzednicy lubię czytać notki o autorze. Mało tego, czasami te kilka zdań decyduje czy książka trafi do mojej biblioteczki.
      Więc jestem na TAK.
      • marat1 Re: Zdjęcie na okładce 12.09.11, 21:28
        Też lubię czytać notki o autorach. Ale napisać coś fajnego o sobie nie jest łatwo. Nic mi do głowy nie przychodzi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka