endoro 09.09.11, 21:06 Niedługo wyjdzie moja pierwsza książka. Wydawnictwo pyta czy chcę mieć zdjęcie na ostatniej stronie i wzmiankę "O autorze" Jakoś mi się to wydaje takie niepotrzebne... Co o tym myślicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zona_mi Re: Zdjęcie na okładce 09.09.11, 21:38 Lubię zdjęcia twórców na okładkach - sama też dałam - byle nie takie strasznie oficjalne, raczej "uczłowieczające" autora :) Odpowiedz Link Zgłoś
aga1972 Re: Zdjęcie na okładce 10.09.11, 10:59 dokładnie, zawsze zerkam na obwolutę i lubię przeczytać coś o autorze:) Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi Re: Zdjęcie na okładce 10.09.11, 16:38 A już sama rozkosz to poznać autora osobiście :) Odpowiedz Link Zgłoś
donetta Re: Zdjęcie na okładce 11.09.11, 09:55 Myślę, że to dobry pomysł, widać, że wydawca podchodzi do tego profesjonalnie, jak da zdjęcie autora i notę o nim, ja ostatnio zostałam rozpoznana przez czytelniczkę własnie na podstawie zdjęcia. www.empik.com/pozegnanie-z-ojczyzna-czarnecka-renata,prod60884761,ksiazka-p Odpowiedz Link Zgłoś
benetowna1 Re: Zdjęcie na okładce 11.09.11, 19:37 Ja w mojej pierwszej powieści się nie zgodziłąm, bo też miałam mieszane uczucia. Rozpoznawanie na ulicy raczej mnie nie pociąga. Ale drugie wydawnictwo już wspominało o zdjęciu do drugiej powieści, więc pewnie będzie. I sama muszę wymyślić jakie:) Odpowiedz Link Zgłoś
mamkajulci Re: Zdjęcie na okładce 11.09.11, 20:41 Sama kilka tygodni temu pytałam się w wydawnictwie czy foto jest absolutnie niezbędne :) Chociaż wiem, że odpowiedź na to pytanie jest logiczna - ja też lubię widzieć jak wygląda autor. Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi Re: Zdjęcie na okładce 11.09.11, 21:22 Mnie się podobają zdjęcia takie jakie na okładkach mają Agnieszka Frączek, Joanna Olech - takie wakacyjno-wypoczynkowo-zabawne: Do pierwszej książki też zrobiłam sobie takie luzackie. Odpowiedz Link Zgłoś
dobema Re: Zdjęcie na okładce 12.09.11, 18:52 endoro napisała: > Niedługo wyjdzie moja pierwsza książka. Wydawnictwo pyta czy chcę mieć zdjęcie > na ostatniej stronie i wzmiankę "O autorze" Jakoś mi się to wydaje takie niepot > rzebne... Co o tym myślicie? Podobnie jak poprzednicy lubię czytać notki o autorze. Mało tego, czasami te kilka zdań decyduje czy książka trafi do mojej biblioteczki. Więc jestem na TAK. Odpowiedz Link Zgłoś
marat1 Re: Zdjęcie na okładce 12.09.11, 21:28 Też lubię czytać notki o autorach. Ale napisać coś fajnego o sobie nie jest łatwo. Nic mi do głowy nie przychodzi. Odpowiedz Link Zgłoś