Dodaj do ulubionych

Wszystkie PAULO COELHO !!!!!!!!

IP: 80.48.233.* 27.05.04, 15:46
To cudowne ksiazki !!!! POLECAM!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: anka Re: Wszystkie PAULO COELHO !!!!!!!! IP: *.rtk.net.pl 28.05.04, 20:17
      W zupelnosci sie zgadzam i takze polecam!
      • Gość: kasia Re: Wszystkie PAULO COELHO !!!!!!!! IP: *.olsztyn.mm.pl 29.05.04, 14:07
        Świetny pomysł! Popieram to.
        • Gość: nonie Re: Wszystkie PAULO COELHO !!!!!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.06.04, 10:23
          Tylko dlaczego on taki pusty jest?
      • aggaknap Re: Wszystkie PAULO COELHO !!!!!!!! 01.06.04, 10:29
        W 100% popieram!!! (choć nie znam wszystkich)
      • melancholijnaorchidea Re: Wszystkie PAULO COELHO !!!!!!!! 21.01.05, 21:23
        kiedys, z 2 lata temu bardzo lubilam P. Coleho, w ogole podobal mi sie jego
        spsoob pisania i kreacja takie uniwersalnego globalnego medrca 9dziwne
        okreslenie, wiem;))... ale dopiero teraz widze masowosc i popularnosc tego
        autora, splycanie wartosci zawartych w ksiazce...
        Strasznie irytuje mnie, ze teraz czyta sie Coelho, bo jest modny i wypada znac,
        i co druga sooba mowi, ze jej ulubionym pisarzem jest wlasnie Coelho... no i
        wiekszosc (bez obrazy, nie chce uogulniac, mowie, co widze) fanow Coelho, to
        osoby, ktorych pasja do literatury zaweza sie wlasnie tylko do tego jednego
        nazwiska:/ Zenada
    • Gość: Asia Re: Wszystkie PAULO COELHO !!!!!!!! IP: *.mielno.sdi.tpnet.pl 01.06.04, 13:13
      świetne książki na poziomie
      • Gość: x Re: Wszystkie PAULO COELHO !!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.04, 15:58
        Łyżka dziegciu muszę włożyć czytałem tylko "Alchemika" słaby na tej podstawie
        stwierdzam że ten facet nie zasługuję na takie wyróżnienie.
        • Gość: iśka Re: Wszystkie PAULO COELHO !!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.04, 09:55
          noooo, gnioty to są, straszliwe...
          • Gość: Svante Furste Alchemik IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 03.07.04, 22:29
            Czytałem "Alchemika" i jestem pełen podziwu.
            Tylko, czy nie zakpi sobie z Jezusa...?
            • Gość: MODLISZKA Re: Alchemik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.04, 21:48
              hmm ja tam uwazam że ma dobre ksiązki tylko potrzebny jest inteligentny
              odbiorca niestety tych brak .acz kolwiek ostatnia ksiązka "11 minut "strasznie
              mnie zawiodła:((
              • bobofruit99 Coehlo na prezydenta! 21.07.04, 00:57
              • zly_heniek Re: Alchemik 12.08.04, 05:56
                zawiodla cie bo co, nie jest smakowita bajeczka? za ostra? niestety takie sa
                realia, czy to ci sie podoba czy nie, i inelligenta dyskusja na ten temat jest
                konieczna i zdrowa.
                pozdro
    • Gość: zuzka Re: Wszystkie PAULO COELHO !!!!!!!! IP: *.elpos.net 24.09.04, 23:16
      przeczytalam juz :"podrecznik wojownika swiatla", "demon i panna prym", " weronika postanawia umrzec", "na brzegu rzeki piedry usiadlam i plakalam...", "alchemik" teraz czytam "pielgrzyma" mam zamiar przeczytac"11 minut" i "piata gore" czy cos pominelam ?? jesli tak to wpiszcie chetnie przeczytam :)
      • Gość: kronopio Re: Wszystkie PAULO COELHO !!!!!!!! IP: *.devs.futuro.pl 09.11.04, 18:15
        tragiczny grafoman. Szkoda czasu, przeczytajcie lepiej cos z porzadnej
        literatury, a nie takie gnioty!
      • karol.mojzesz Re: Wszystkie PAULO COELHO !!!!!!!! 09.12.04, 13:48
        Coelho? Wielkie nieporozumienie. Pomińmy fakt, że to socjalista i pederasta...
        cóż, trudno. Jednakże poziom tych książek dorównuje polotem i intelektualnym
        ładunkiem małej półeczce z książkami grzecznej dziewczynki.
    • quaero Eee tam... 29.12.04, 19:01
      Czytałam 'Nad brzegiem rzeki Piedry usiadłam i płakałam' i 'Demona i pannę
      Prym' - i nie polecam. To rzeczywiście gnioty...
      • ancyk.62 Mimo wszystko warto przeczytac 04.01.05, 21:09
        mam inne odczucie...
        Pierwszą jego książką przeczytana przeze mnie było "Na brzegu rzeki Piedry..."
        Zrobiła na mnie strząsające wrażenie, ten rodzaj refleksji bardzo mi odpowiadal
        Pozostałe natomiast czytało mi się już duzo gorzej.
        Myślę ,że dużo zależy od nastroju... i potrzeby refleksji
      • juliet22 Re: Eee tam... 23.01.05, 18:16
        Ja też uważam, że to gnioty...facet próbuję się wpasować w model literatury
        południowoamerykańskiej i w nieudolny sposób naśladuje wszystkich znanych
        pisarzy...a sam "Alchemik" to kiepskie naśladownictwo m.in. "Małego księcia"

Coehlo to taki Marquez dla mało inteligentnych z wysokim mniemaniem o sobie
        • chicaelectronica Re: Eee tam... 16.04.05, 19:51
          zgadzam się z przedmówcą GNIOTY pseudointelektualne rzygi konającej ostrygi
      • hunnybunny Re: Eee tam... 15.04.05, 17:54
        probowalam czytac '11 minut' i poległam mniej wiecej w polowie. Ten styl jest
        nie do zniesienia, fatalny po prostu!
    • czucha Re: Wszystkie PAULO COELHO !!!!!!!! 06.03.05, 12:29
      Nie wszystkie mi sie podobaly. Na przyklad tak wychawalany Alchemik bardzo mnie
      zawiodl. Ale "Weronika postanawia umrzec " bardzo mi przypadla do gustu
    • Gość: kalipso Re: Wszystkie PAULO COELHO !!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.05, 10:16
      Czytałam tylko "Podręcznik wojownika światła" oraz "Weronika postanawia
      umrzeć". O ile to pierwsze jako zbiór zasad i wyznaczników jest w porządku, to
      drugie nie do zniesienia. Jak ktoś napisał - grafomania. Zero literatury, parę
      ważnych zasad, którymi warto kierowac się w życiu wepchniętych sztucznie w
      sztuczne postacie. Teatrzyk kukiełkowy z jednym panem Coelho mówiącym za
      wszystkie osoby. Co druga wypowiedź to psychoanaliza. Ale jeśli ktoś tego
      potrzebuje to w porządku. Przeczytam "Alchemika" jeszcze, chociażby po to by
      miec o nim własne zdanie, ale wątpię by zmienił moje zdanie nt. tego pisarza.
      • Gość: feliks1 Re: Wszystkie PAULO COELHO !!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.05, 19:44
        "Myślę ,że dużo zależy od nastroju... i potrzeby refleksji"
        tak ktoś tu napisał - ma rację.
        Wszystko od nas zależy -jeśli sami nie wyciągniemy wniosków z historii
        opisanych przez Paulo to samo czytanie ksiązek jego z nudy nie ma sensu.
        No i stara zasada
        • quaero Re: Wszystkie PAULO COELHO !!!!!!!! 02.04.05, 12:48
          To, że coś jest popularne, nie znaczy, że jest dobre.
          Powieści Coelho wydają mi się sklecone ze złotych myśli, pięknie brzmiących zdań, ale właśnie nie zmuszających do głębszych refleksji... Jakie odkrywcze wnioski można wyciągnąć z jego powieści? I zapamiętać? Ja z nich pamiętam niewiele, bo tylko mdławy posmak...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka