Dodaj do ulubionych

przekret w dystrybucji gazet z ksiazka

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.04, 14:57
Powiedzcie mi jak to mozliwe, ze choc naklad byl ponad 2 razy wiekszy,
wiekszosc kioskow dostala 2-3 razy mniej gazet niz zwykle. jednoczesnie np.
na allegro juz od wczesnego ranka pojawily sie masowe, dobrze przygotowane
aukcje tych ksiazek. Cos mi sie wydaje, ze pomyslowi dystrybutorzy nuplynnili
znaczna czesc nakladu na boku. Czy gazeta zamierza to wyjasnic???
Obserwuj wątek
    • Gość: kuku Re: przekret w dystrybucji gazet z ksiazka IP: *.infocoig.pl / *.crowley.pl 01.06.04, 15:01
      niczego nie będą przeciez wyjasniać, bo przecież swoje juz zarobili, gnoje
      cholerne
      • Gość: wkurzony Re: przekret w dystrybucji gazet z ksiazka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.04, 15:15
        Skrytykowałem dziś Gazetę na Forum Częstochowskim za jej stosunek do
        czytelnika, bowiem dzisiejszy jej nakład był żenująco niski
        (okazało się, że Gazeta trafiła do kiosków w ilości 2-3 egzemplarzy - sic!). O
        godz. 7.30 nie znalazłem Gazety w żadnym z 7
        odwiedzonych przeze mnie kiosków. I
        nie chodzi mi tu o książkę Umberto Eco, ponieważ posiadam ją w swojej
        biblioteczce już od paru lat. Wyobraźcie sobie, że Redakcja
        częstochowskiego forum usunęła mój wpis! Ze wstydu czy może z obawy o utratę
        wiarygodności i czytelników?
        Ciekaw jestem, czy i tym razem Szanowna Redakcja wzorem służb komunistycznych
        zastosuje cenzurę i nie pozwoli na ukazanie się tej
        wypowiedzi. Do tej pory uważałem Gazetę za pismo całkowicie wolne, w której
        pracują światli ludzie, umiejący się też przyznać do
        błędów. Czyżbym się mylił?
        • Gość: rhemek Re: przekret w dystrybucji gazet z ksiazka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.04, 15:46
          to cos nie wporzadku. naklad pzreciez wynosil ponad 600.ooo! a wiec 2 razy
          wiecej niz zwykle. ..
          • Gość: Obserwator Re: przekret w dystrybucji gazet z ksiazka IP: *.wrzos.wroc.pl 01.06.04, 16:36
            Towaru zabrakło, bo niektórzy zwietrzyli niezły interes:
            www.allegro.pl/show_item.php?item=26177189
            ktoś kupił za 2 zł, sprzedaje za 15 + 5 zł wysyłka --> czysty biznes

Za tydzień już takiego "szału" nie będzie, bo za następną książkę trzeba będzie
            zapłacić 15 zł + cenę "GW". Sam dobór tytułów też jest dyskusyjny.
            • paskudnica Re: przekret w dystrybucji gazet z ksiazka 02.06.04, 11:07
              Jestem pod wrazeniem!! Aukcje z kasiazka w GW zostaly usuniete przez pracownika Allegro!!! Czyzby zaczeli myslec? Pewnie dostali wiecej maili od wkurwionych urzytkownikow niz przy wszystkich innych przekretach :]

A moja siostra wczoraj o rownej 6 stanela przed kioskiem z haslem na ustach "Dziendobry. Czy jest jeszcze wyborcza?" :) Wstala 15 min. wczesniej, zeby zdobyc dla nas ksiazeczki, kochana siostrusia :)))
              • Gość: Aneta Re: przekret w dystrybucji gazet z ksiazka IP: *.tvsat364.lodz.pl 02.06.04, 12:18
                To tak jak ja wczoraj dla siebie i mamy :D
              • lunatica Re: przekret w dystrybucji gazet z ksiazka 02.06.04, 12:23
                paskudnica napisała:

> Jestem pod wrazeniem!! Aukcje z kasiazka w GW zostaly usuniete przez
                pracownika
                > Allegro!!! Czyzby zaczeli myslec? Pewnie dostali wiecej maili od wkurwionych
                urzytkownikow niz przy wszystkich innych przekretach :]

Jak to zablokowane? Przecież są:
                www.allegro.pl/search.php?string=Imi%C4%99+r%C3%B3%C5%BCy&search_type=1&description=1&exclude=&location_radio=1&selected_country=1&sta
                te=0&city=&price_from=&price_to=&category=0&order=t&showing_type=gtext&new=1

więc o co chodzi???
                • paskudnica Re: przekret w dystrybucji gazet z ksiazka 02.06.04, 14:16
                  Te musialy sie pojawic pozniej... z czystej zlosliwosci dodalam wczoraj do obserwowanych wszystkie aukcje "imienia rozy" jakie znalazlam... dzisiaj zagladam - a tu wszystkie usuniete! Te czeka ten sam los, wystarczy chwile poczekac... zreszta, zobacz na ten link powyzej.
                  • lunatica są, są, nadal są :-) 02.06.04, 14:22
                    niektórzy piszą, że im głupi sprzedawać, że mama, żona, siostra kupiły kolejne
                    eglemplarze... a nam się nie udało nawet jednego.
                    • Gość: rhemek To wyborcza wplynela na allegro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.04, 16:01
                      jestem pewien, ze wyborcza zagrozila artykulaem nieprzychylnym dla allegro i
                      dlatego usuwaja. Teraz gazeta probuje jakos twarz ratowac. Ale wedlug mnie tak
                      patrzac z boku usuwanie takich aukcji jest bezpodstawne, bo jak udowadnia, ze
                      ktos zrobil pzrekret a nie po prostu kupil??
                      • paskudnica Re: To wyborcza wplynela na allegro 02.06.04, 16:14
                        Usuwaja, bo wystawianie samej ksiazki jako bezplatnego dodatku zostalo potraktowane jak sprzedaz filow na DVD - w takich sytuacjach regulamin alegro mowi, ze owszem - sprzedawac mozna, ale tylko z gazeta. No wiec pousuwali tamte aukcje, a te ********* wystawily z powrotem - tym razem z gazeta. Teraz to juz im nic nie zrobia.....

Ale z drugiej strony sa ludzie, ktorzy wiedzac jaki bedzie owczy ped po te ksiazki zabezpieczyli sie na wszystkie fronty - kupila babcia, ciocia, znajoma, znajoma znajomej a teraz maja wiecej egzemplazy (sama mialam wiecej, ale natychmiast okazalo sie, ze znajomym nie udalo sie kupic). I teraz sprzedaja.. albo ludzie, ktorzy kupili gazete dla gazety, a ksiazke juz dawno maja... czemu mieliby jej nie sprzedac? Wystawic po kosztach, a ze zainteresowanie ogromne? Takich tam jest kilku, ale przegieli ci, ktorzy maja wiecej niz 1 sztuke na sprzedaz.
    • ydorius Re: przekret w dystrybucji gazet z ksiazka 02.06.04, 18:48

Z ciekawości zagadnąłem dziś panią z kiosku, w którym zaopatruję się w prasę,
      ile dostałą wczoraj egzemplarzy gazety. Odpowiedziała, że normalnie, koło 50
      sztuk, wszystkie, oczywiście, z książkami.
      Dodam, że kiosk ów nie jest najczęściej odwiedzanym kioskiem w okolicy i nie
      przewija się przed jego frontem tysiąc osób dziennie. Zwykły, osiedlowy kiosk.

m,
      .y.

----------------------------------
      What is home without Pinezka's Potted Meat?
      Incomplete.
    • ada08 Re: przekret w dystrybucji gazet z ksiazka 02.06.04, 19:15
      W moim kiosku na przedmieściu było siedem egzemplarzy GW
      z ksiązkami. Nie kupiłam, bo mam (książkę)
      a.
    • Gość: Młoda Re: przekret w dystrybucji gazet z ksiazka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.04, 11:44
      Chciałabym się dowiedziec, dlaczego o 7:00 rano w żadnym z okolicznych kiosków
      nie można dostać ani jednego egzemplarza GW? Miałam zaplanowane kupić całą
      kolekcję książek, a jak na razie nie mam ani jednej. Szkoda... Mam propozycję
      dla GW - może by tak wznowić całą akcję i wydać ksiązki jeszcze raz, ale w
      nakładie zadowalającym wszystkich zainteresowanych???
      • Gość: kolekcjonerka Re: przekret w dystrybucji gazet z ksiazka IP: 81.21.195.* 08.06.04, 12:19
        ksiazki sa jeszcze w empikach
      • itosamo Re: przekret w dystrybucji gazet z ksiazka 08.06.04, 13:18
        GW niczego nie wznowi, bo w tej imprezie nie chodzi o rozdawanie książek, ale o reklamę. Jak zawsze.
    • Gość: bogusiaz Re: przekret w dystrybucji gazet z ksiazka IP: *.Smoczka.ptc.pl 08.06.04, 12:30
      Gazeta jest niewiarygodna. Ot, to wszystko.Szkoda,bo prenumeruję ją od lat, a
      tu taaaaaka wpadka z dystrybucją rozreklamowanych książek. Widać, zaczynacie i
      Wy stosować znane chwyty.
      • Gość: Majka Re: przekret w dystrybucji gazet z ksiazka IP: *.pila.cvx.ppp.tpnet.pl 08.06.04, 12:46
        Ja też się dziś rano wkurzyłam, codziennie rano wędrując do pracy kupuję w
        kiosku Wyborczą a tu... od rana skok adrenaliny jest gazeta ale bez książki.
        Drogi Zespole Redakcyjny proponuję aby każdy robił to na czym się zna,a nie
        robił tego o czym ma mgliste zaledwie pojęcie, ze zwróceniem uwagi na
        umiejętność przewidywania.
        • mist3 Re: przekret w dystrybucji gazet z ksiazka 08.06.04, 13:42
          Ja napisałam maila na adres, który podają w reklamach - kolekcja@agora.pl
          Przykro, że tak to się odbywa. Tym bardziej, że we wszyskich kioskach, w jakich
          pytałam w swoim miasteczku panie powiedziały mi, że zamówiły kilkanaście
          egzemplarzy książki (biorąc pod uwagę popyt z zeszłego tygodnia), a dostały po
          2-3 egzemplarze.
          Ktoś zauważył, że książki są w księgarni. I owszem - z tym, że w mieścinie
          takiej jak moja o księgarnię trudno. Wyprawa do innej to przedsięwziecie
          praktycznie na cały dzień - a ponieważ koszt jest większy niż te 15 zł, a do
          tego jeszcze trzeba doliczyć bilety, itp. więc naprawdę to dość duża wycieczka :)
          "Gazeta" znów "zyskała" rozżalonych niedoszłych czytelników. A jak znów zobaczę
          reklamę w tv, czy w samej "GW" to chyba dostanę piany na ustach i będziecie mieć
          mnie na sumieniu.
          • Gość: bezsilna rozwydrzeni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.04, 17:03
            az smutno Was czytac, jak tak Wam zalezy na tych ksiazkach to je zamawiajcie w
            kiosku. To nie jest obowiazek gazety aby wyliczyc ilu chetnych bedzie w danym
            kiosku na ksiazke... u mnie w kazdym kiosku jest po pare-arenascie sztuk i
            stoja. WYLUZUJCIE LUDZIE!!!! A jak Was ta akcja tak irytuje to po prostu nie
            kupujcie tych ksiazek i juz...
    • majkaha Re: przekret w dystrybucji gazet z ksiazka 08.06.04, 18:48
      u mnie w kiosku GW o 7:00 ciezko dostac (moze jakis ostatni egzemplaz), ale tak
      bylo zawsze. a dzisiaj zajrzalam do innego i, o dziwo, o 14:00 byla GW i to
      jeszcze z ksiazka!!
      szukajcie w innych kioskach nastepnym razem, albo w sklepach (typu ABC) gdzie
      sprzedaja prase - tam tez mozna kupic GW
      • Gość: a Re: przekret w dystrybucji gazet z ksiazka IP: *.icpnet.pl 08.06.04, 19:30
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=67&w=13271689
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka