kamcia_79 27.11.11, 18:38 Co polecacie na prezent dla Pani 80+ ? Macie jakies tytuly warte polecenia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: anka Re: Książka dla Babci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.11, 18:59 przecież to Ty znasz swoją babcię czy jest panią, którą interesują biografie, kryminały czy szydełkowanie... Odpowiedz Link Zgłoś
kamcia_79 Re: Książka dla Babci 27.11.11, 19:41 to jest kuzynka mojej babci i niezbyt dobrze ja znam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Książka dla Babci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.11, 20:27 a jesteś pewna, że lubi i może czytać? spróbuj dowiedzieć się choć trochę o jej upodobaniach, wciśnięcie babci książki, która podoba się jakiejś anonimowej osobie na forum jest obarczone ryzykiem wciśnięcia książki przez babcię w ciemny kąt.. Odpowiedz Link Zgłoś
garga-mella Re: Książka dla Babci 30.11.11, 11:26 Moja babcia ostatnio pożyczyła sobie ode mnie Myśliwskiego i podobało jej się. Jest to jakaś wskazówka:) Gdybym chciała sprawić babci prezent książkowy, to zastanowiłabym się nad "Wspomnieniami chałturzystki" Stefanii Grodzieńskiej albo "Hanka Bielicka. Umarłam ze śmiechu" Z. Korpolewskiego. Nie czytałam, musiałabym więc przejrzeć, poczytać recenzje. Ale poszłabym w tym kierunku:) Odpowiedz Link Zgłoś
reptar Re: Książka dla Babci 01.12.11, 20:43 80+, piękny wiek, by dostać prezent lub... na debiut powieściowy (→ Květa Legátová - "Żelary"). Odpowiedz Link Zgłoś
f.l.y Re: Książka dla Babci 02.12.11, 21:07 mam taką 'manierę', że jak jestem z wizytą u znajomych czy u rodziny, rzucam okiem na książki jakie czytają.. tematykę, autorów - potem łatwiej jest dobrać jakiś prezent książkowy.. podobnie też 'podglądam' drobiazgi :) kolory, upodobania, nawyki, rozmawiam o gustach, marzeniach itp... Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Książka dla Babci 03.12.11, 00:39 f.l.y napisała: > mam taką 'manierę', że jak jestem z wizytą u znajomych czy u rodziny, rzucam ok > iem na książki jakie czytają.. tematykę, autorów - potem łatwiej jest dobrać ja > kiś prezent książkowy.. nie każdy trzyma książki na widoku ;) Moja babcia ostatnio pochłania wszystko co jej przyniosę, łacznie z agathą christie Odpowiedz Link Zgłoś
margala Re: Książka dla Babci 03.12.11, 22:23 Swojej babci (już prawie 90-letniej) kupiłem 'Londyńczyków' z Wyd. Czarne. Myślę, że jej się spodoba, bo lubi książki historyczne i wspomnienia. Pozdrawia M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katjaaa Re: Książka dla Babci IP: *.wip.pl 15.12.11, 14:23 A mojej babci Myśliwski podpasował średnio natomiast połknęła "Miłość w czasach zarazy". Ewidentnie nie ma reguły :) Odpowiedz Link Zgłoś