Dodaj do ulubionych

kindle znowu

29.12.11, 14:54
nie chcę pytać czy warto, nie chcę wartościować elektroniki i książek. wiem, że warto, bo kochałam swojego Kindla 3, niestety straciłam.

jestem teraz na etapie wyboru nowego urządzenia, i nie wiem czy wziąć zwykłego nowego, czy Kindle touch? czy ktoś z Was posida go w wersji dotykowej? czy warto dopłacić tę stówę za brak guzików? czt komfort użytkowania naprawdę się zwiększa? Bardzo proszę o głos każdego, kto miał do czynienia z obiema nowymi wersjami.
Obserwuj wątek
    • 1borgia Re: kindle znowu 29.12.11, 15:39
      pfuj to jest!
      borgia
      • florideks Re: kindle znowu 29.12.11, 18:41
        ja mam ta wersje nowsza (mniejsza, bez klawiatury na dole, tylko sie poojawia na ekranie) ale ekran jest zwykly.
        kiedys czytalam ze te dotykowe sa gorsze w sensie obrazu/komfortu czytania.
        ten moj jest fajny, bo mniejszy bez tej klawiatury ale pisze sie b. niewygodnie, pytanie jak czesto tej klawiatury uzywasz.
    • ida_listopadowa Re: kindle znowu 05.01.12, 23:15
      Mam touch od paru dni. Nie kupiłabym go ponownie :( jest kosmicznie niewygodny, śmiesznie mały (za to gruby), samo przełączanie stron to porażka :( delikatne przypadkowe dotknięcie powoduje przełączanie wielu stron i weź tu szukaj co i gdzie ;( przez to dotykanie cały ekran usmarowany.
      do kitu, zamów 3-kę
      • 8n Re: kindle znowu 06.01.12, 14:40
        trójek już chyba nie da się kupić, może używane.
        a macie wersje z reklamami? czy to dobry sposób na zaoszczędzenie złotówek?
        • florideks Re: kindle znowu 06.01.12, 15:32
          ja mam wersje z reklamami. w ogole mi to nie przeszkadza wiec zdecydowanie polecam, tymbardziej, ze jesli sie okaze, ze jednak Ci to przeszkadza, to mozna za doplaceniem tej kwoty "dokupic" wylaczenie opcji reklam.
          • 8n Re: kindle znowu 06.01.12, 15:40
            oooo, o tym nie wiedziałam. dzięki!
            • tanczaca_z_grabkami Re: kindle znowu 12.03.12, 13:48
              Może i czyta się fajnie, może i z reklamami jest tańszy, ale trzeba pamiętać o jednej ważnej kwestii - gwarancja na Kindle z reklamami obowiązuje wyłącznie na terenie USA. Oznacza to, że czytnik trzeba będzie przesłać najpierw do kogoś w Stanach, a dopiero ta osoba będzie mogła reklamację na uszkodzone urządzenie złożyć, a następnie czytnik nam odesłać.
              • Gość: zawstydzony Re: kindle znowu IP: *.play-internet.pl 15.03.12, 12:00
                no amazon nie ułatwia obsługi gwarancyjnej swoim klientom z za oceanu.. to niektórych z mniejszym budżetem może odstraszyć.. ja bym już wolał iść do empiku kupić czytnik bo przynajmniej gwarancję można realizować bez przeszkód
                • motyla-n0ga Re: kindle znowu 15.03.12, 13:00
                  Nie ulatwia tylko tym co zakupili wersje z reklamami (czyli dedykowana dla amerykanskich czytelnikow). Nabywcy zwyklych (czyt. wersji bez reklam) nie maja najmniejszych problemow z obluga gwarancyjna.
        • anel_ma Re: kindle znowu 12.03.12, 14:05
          a moze onyx? fajny jest :)
      • Gość: tutti Re: kindle znowu IP: *.praga.podlaczamy.net 12.03.12, 14:56
        Przymierzałam się tydzień do obu, z ulgą zostałam przy swoim 3 z klawiaturą.
        Touch - zgadzam się w całej rozciągłości: wiecznie zaświniony ekran i fatalne przełączanie stron, aż odechciewa się czytać.
        Czwórka: przełączanie stron niewygodne (wolę z boku), pisanie - masakra. I zrozumiałam, że tych kilka centymetrów na dole, niby stracone w Kindle 3 na klawiaturę (piszę rzadko), fantastycznie ułatwia leniwe czytanie w łóżku (brzeg lekko zapada się w kołdrze, ale ekran jest wciąż powyżej).
        Nie wiem, czy są już inne kolory obudowy, sama miałam do wyboru tylko srebrny, srebrny albo srebrny - zdecydowanie wolę grafit, który nie rozprasza. Jak mi się trójka rozbije, wracam do papieru :D
      • Gość: brzoza Re: kindle znowu IP: 194.196.148.* 13.03.12, 15:12
        Dostalam Touch w grudbiu 2011 i jak na razie przeczytalam okolo 10 ksiazek + regularnie gazety. Nie zauwazylam szczegolne brudzenia ekranu, mimo ze nie stosuje jakis czegolnych srodkow ostroznosci:) Touch jezdzi ze mne wszedzie: podroze, loty, komunikacja miejska itp. I nie uwazam, zeby ekran byl brudny. To jest calkiem inny ekran niz tablet czy komorka, wiec nie ma slabow palcow etc.
        Co do przypadkowego przeladowania stron to zdaza mi sie sporadczynie (najczesciej kiedy zasypiam i kindle 'wypada' mi z rak). W takiej sytuacji wystarczy przysinac 'Back'. Poza tym jezeli nie czytam to blockuje ekran, wiec nic nie moze sie przelaczyc.
    • motyla-n0ga Re: kindle znowu 12.03.12, 14:50
      O Touch'u sie nie wypowiadam, bo nie mam. Sobie kupilem 4 Classic. Polecam. Bardzo dobrze dziala. W zasadzie nie ma sie do czego przyczepic. Zona jest posiadaczem starej 2-ki i porownujac obydwa modele musze stwierdzic, ze 4 idzie w dobra strone. Jesli Cie niepokoi wersja Touch - kupuj klasyczna 4. Wszystko dziala tak jak powinno
      • Gość: amsk Re: kindle znowu IP: *.play-internet.pl 13.03.12, 16:26
        dla mnie kindle to za droga impreza, bardzo chcialem sobie kupic jakis czytnik bo nie ukrywam ze czytam sporo i takie cacko by mi sie przydalo, ale cenowo to wybralem trekstora ktory jest tanszy o kilkaset zlotych, a jakosciowo niczym sie nie rozni. moi znajomi maja przede wszystkim te czytniki i nie narzekaja.
        • Gość: TTT Re: kindle znowu IP: *.78-136-217.adsl-dyn.isp.belgacom.be 13.03.12, 16:37
          > wybralem trekstora ktory jest tanszy o kilkaset zlotych, a jakosciowo niczym si
          > e nie rozni.

No juz nie bluźnij. Gdybyś porównywał dwa czytniki z e-inkiem to słowem bym się nie odezwał, ale porównujesz kiepskie LCD do e-ink, a to nie ta liga. Zmienisz zdanie jak pobawisz sie e-inkiem. Jestem tego pewny. Pozdrawiam
          • Gość: wez się nie spinaj Re: kindle znowu IP: *.play-internet.pl 14.03.12, 15:20
            ja tak się zastanawiam czy jest jakiś przymus korzystania z kindla czy e-inka? ja czytałem i czytam książki na LCD i co prawda nie mam trekstora, to będę bronił tego sprzętu. to wszystko kwestia gustu, ja nie rozumiem tego zachowania ludzi na tym i na innych forach dla których ktoś kto korzysta z innych czytników niż oni to trzeba koniecznie wyzwać od ignorantów itp. o gustach się nie decyduje panowie kindlowcy. chłopak chce kupić trekstora to ma prawo, może go obejrzał i dla niego to jest ok, może cena ma tu wpływ bo jest tani, weźcie dajcie na luz... nie jesteście na wojnie.
            • Gość: TTT Re: kindle znowu IP: *.48-136-217.adsl-dyn.isp.belgacom.be 14.03.12, 15:30
              *.play-internet.pl
              Podpisuj sie jednym nickiem kolego

Pewnie, ze nie ma przymusu. Do indywidualnych wyborow sie nie mieszam i nic mi do tego czy ktos woli placki ziemniaczane, czy tez grochowke. Ale jak juz ktos glupoty pisze, ze LCD to to samo co e-ink to troche przegina. Kupiles sobie Trekstora i jestes z niego zadowolony i jest git. Nam nic do tego. Ale nie pisz, ze tablet to to samo co dedykowany czytnik. Tylko z ta teza polemizowalem.
              Serdecznosci.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka