Gość: granat IP: *.77.classcom.pl 08.06.04, 22:37 Czy ktoś już czytał nową książkę Chmielewskiej? Warto? Czy to powrót do dawnej formy z czasów Wszystko czerwone? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kamkap Re: kocie worki 11.06.04, 11:49 Czytalam. W czoraj skonczylam. Te nowe ksiazki Chmielewskiej nie sa juz tak dobre jak stare. Najpierw przypomnialam sobie Wszystko czerwone i smialam sie prawie caly czas, a przy Kocich workach moze ze 2-3 razy. Nie ma to jak jej stare ksiazki. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
edeka5 Re: kocie worki 12.06.04, 18:33 Mi się podobała nowa książka Chmielewskiej. W porównaniu z książkami z ostatnich lat wyróżnie się pozytywnie. Może to kwestia powrotu do starych bohaterów, do ulubionej przeze mnie Alicji. Na pewno bardziej podobają mi się stare książki, typu "Wszystko czerwone", ale chyba żaden autor nie pisze samych arcydzieł. Zdania na temat "Kocich worków" są podzielone, jak zawsze. Każdy ma prawo do własnej opinii. Zajrzyj na forum fanów Chmielewskiej: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14722&w=12919978 Odpowiedz Link Zgłoś
coralina Re: kocie worki 12.06.04, 19:39 Moim zdanie jest to najlepsza z ostatnich ksiązek J. Chmielewskiej. Chyba to Alicja i Anita tak zadziałały. No i jeszcze Paweł. Kiedyś kochałam się w nim "ksiązkowo". Z przyjemnością pobyłabym też z dorosła Tereska i Okrętką w następnej książce. Lubię wracać zwłaszcza do "większego kawałka świata" Odpowiedz Link Zgłoś