Gość: Karol IP: 212.244.162.* 15.06.04, 13:41 Czy ktoś mi może polecić naprawdę dobre książki szpiegowskie? Coś w rodzaju "Igły" Kena Folleta, albo "Ducha Białowieży". Z góry dziękuje za pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kawka Re: Książki szpiegowskie IP: 212.244.186.* 15.06.04, 16:51 Witam.Ha,ależ niespodzianka ; ktoś jeszcze czytał Omiljanowicza!!!Bardzo dawno temu ,dziewczęciem młodziuchnym będąc, też czytałam "Ducha..." .I "Barona Von Goldringa" (czy ktoś to w ogóle pamięta?).A nieco póżniej -"Legendę lat czterdziestych" Marii Starzyńskiej (powieść na miarę przygód kapitana Klossa; też bliżniacze podobieństwo bohaterów ,też Polak w niemieckim mundurze ,a przy tym -okupowana Warszawa ,kilka zgrabnie poprowadzonych wątków .no i dziewczyna nosząca pseudonim Kawka...).A teraz cos z klasyki :"Zaciemnienie w Gretley" Priestleya,"N czy M ?" Agathy Christie .,"Wejśc między lwy" i "Klucz do Rebeki " Kena Folleta, "Bractwo Róży" Morrella ,,,A co sądzisz o "Siedemnastu mgnieniach wiosny " Juliana Siemionowa ? Jeśli nie znasz-przeczytaj koniecznie,będziesz rozumiał dowcipy o Stirlitzu i Millerze...Jesli przypomni mi sie cos jeszcze -napiszę.Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika_p Re: Książki szpiegowskie IP: *.class145.petrotel.pl 15.06.04, 23:56 Tom Clancy w całości,a w szczególności o szpiegowskiej robocie "Kardynał z Kremla" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: Książki szpiegowskie IP: 212.244.162.* 16.06.04, 11:52 Dzieki :) "Ducha Białowieży" to chyba z dwa razy przeczytałem, albo i trzy...:) Jeżeli coś sobie jeszcze przypomnicie to napiszcie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: Książki szpiegowskie IP: 212.244.162.* 16.06.04, 18:06 Kawka, a czytałaś książkę Omiljanowicza "Szpiegowski Nokturn"? Dobra jest? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q Re: Książki szpiegowskie IP: *.lubin.dialog.net.pl 18.06.04, 13:47 ja chciałbym z kolei napisać czego moim zdaniem nie warto czytać - jest to tfu! rczość Johna Le Carre;być może jestem całkowicie odosobniony w swojej opinii, ale moim zdaniem facet zdecydowanie przynudza i leje wodę; "szpieg doskonały" - zdecydowanie odradzam, a tak na marginesie kinowa wersja krawca z panamy to katastrofa Odpowiedz Link Zgłoś