Dodaj do ulubionych

Książki szpiegowskie

IP: 212.244.162.* 15.06.04, 13:41
Czy ktoś mi może polecić naprawdę dobre książki szpiegowskie? Coś w rodzaju "Igły" Kena Folleta, albo "Ducha Białowieży". Z góry dziękuje za pomoc.
Obserwuj wątek
    • Gość: Kawka Re: Książki szpiegowskie IP: 212.244.186.* 15.06.04, 16:51
      Witam.Ha,ależ niespodzianka ; ktoś jeszcze czytał Omiljanowicza!!!Bardzo dawno
      temu ,dziewczęciem młodziuchnym będąc, też czytałam "Ducha..." .I "Barona Von
      Goldringa" (czy ktoś to w ogóle pamięta?).A nieco póżniej -"Legendę lat
      czterdziestych" Marii Starzyńskiej (powieść na miarę przygód kapitana Klossa;
      też bliżniacze podobieństwo bohaterów ,też Polak w niemieckim mundurze ,a przy
      tym -okupowana Warszawa ,kilka zgrabnie poprowadzonych wątków .no i dziewczyna
      nosząca pseudonim Kawka...).A teraz cos z klasyki :"Zaciemnienie w Gretley"
      Priestleya,"N czy M ?" Agathy Christie .,"Wejśc między lwy" i "Klucz do
      Rebeki " Kena Folleta, "Bractwo Róży" Morrella ,,,A co sądzisz o "Siedemnastu
      mgnieniach wiosny " Juliana Siemionowa ? Jeśli nie znasz-przeczytaj
      koniecznie,będziesz rozumiał dowcipy o Stirlitzu i Millerze...Jesli przypomni
      mi sie cos jeszcze -napiszę.Pozdrawiam serdecznie.
    • Gość: mika_p Re: Książki szpiegowskie IP: *.class145.petrotel.pl 15.06.04, 23:56
      Tom Clancy w całości,a w szczególności o szpiegowskiej robocie "Kardynał z
      Kremla"
      • Gość: Karol Re: Książki szpiegowskie IP: 212.244.162.* 16.06.04, 11:52
        Dzieki :) "Ducha Białowieży" to chyba z dwa razy przeczytałem, albo i trzy...:) Jeżeli coś sobie jeszcze przypomnicie to napiszcie. Pozdrawiam.
        • Gość: Karol Re: Książki szpiegowskie IP: 212.244.162.* 16.06.04, 18:06
          Kawka, a czytałaś książkę Omiljanowicza "Szpiegowski Nokturn"? Dobra jest?
    • Gość: q Re: Książki szpiegowskie IP: *.lubin.dialog.net.pl 18.06.04, 13:47
      ja chciałbym z kolei napisać czego moim zdaniem nie warto czytać - jest to tfu!
      rczość Johna Le Carre;być może jestem całkowicie odosobniony w swojej opinii,
      ale moim zdaniem facet zdecydowanie przynudza i leje wodę; "szpieg doskonały" -
      zdecydowanie odradzam, a tak na marginesie kinowa wersja krawca z panamy to
      katastrofa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka