Gość: goosia IP: *.tomaszow.mm.pl 06.07.04, 22:23 Książka niewątpliwie WARTA przeczytania! Świetna pozycja, skłaniająca do refleksji... Baardzo mi się podobała!!! Gorąco polecam! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gor Re: Nowy wspaniały świat IP: *.eu.org / *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.04, 21:46 Dlaczego przerażający? Ja uważam, że cywilizację czeka albo zagłada, albo przekształcenie w supermrowisko - sprawnie działającą strukturę złożoną z pozornie rozumnych istot (czytał ktoś może "Dinozaury" W.J.Waltera). Istnienie jednostek wolnych, tak jak to teraz rozumiemy jest zbyt kosztowne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lord Hypnos Re: Nowy wspaniały świat IP: *.gizycko.mm.pl 10.11.04, 18:59 Hmmm... dobrze, wizja świata z "Brave New World" jest całkiem jeszcze znośna... Ale powiedz mi, że chciałbyś żyć w orwellowskiej Oceanii... Polecam "Rok 1984" wszystkim, którzy nie czytali. To DOPIERO wstrząsająca lektura. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nekro Re: Nowy wspaniały świat IP: 212.160.234.* 18.01.05, 01:32 przeczytalem te ksiazke na jednym wdechu.uwazam ze tak smialego podejscia juz dawno nie widzialem a szkoda.wiele osob draznią niektore ''pomysły'' autora i wizje ale co to za przyjemnosc czytac cos co nie wywiera na nas zadnych emocji.bardzo polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
czesc_gewara Re: Nowy wspaniały świat 18.01.05, 08:53 To ja do tych wielkich powieści XX w. dodam jeszcze Karola Capka - Inwazję jaszczurów. Można powiedzieć,że Capek dużo przewidział, a zwlaszcza globalizm, w ktorym teraz się znajdujemy. Swoją powieść napisał przed II Wojną Światową. Odpowiedz Link Zgłoś
sol_bianca Re: Nowy wspaniały świat 18.01.05, 10:04 Popieram kandydaturę Capka - świetna powieść :) Odpowiedz Link Zgłoś