exilvia 08.07.04, 01:27 mam ochotę na książki napisane w podobny sposób jak opowiadania A. Carter i powieści J. Winterson. czyli na drapieżną, kobiecą, magiczną literaturę. moglibyście mi coś doradzić? z góry dziękuję! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: monika_kot Re: w stylu Angeli Carter i J. Winterson IP: 81.219.184.* 08.07.04, 18:08 Nie wiem czy w ogóle mozna zestawiać Carter z Winterson ale jak dla mnie jeśli masz ochote na kobiecą magiczną literature to polecam Kathryn Harrison , Anne E. Proulx, Valerie Martin, Josephine Hart i Deborah Moggach. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
braineater Re: w stylu Angeli Carter i J. Winterson 08.07.04, 20:43 Nie to żem krytykant ale a) - pani Proloux to jest koszmar a nie dobre pisanie i b) nie ma już takich pisarek jak cudowna Angela - a z pozostałych kobiet polecam Gertrudę Stein - zupełnie inna jazda ale też doskonała i bardzo kobiecą ksiązkę napisaną przez faceta - "zdeptany Kwiatuszek" R. Firbanka Pozdrowinia:) Odpowiedz Link Zgłoś