Gość: sara IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.13, 17:45 Polecono mi tę ksiązkę.Czytał ktoś? Warto po nią sięgnąć? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kawa48 Re: Świadectwo prawdy Jodie Picoult 07.02.13, 00:27 Ja czytałam i mi się podobała. Zwłaszcza bardzo ciekawe było przedstawienie świata Amiszów. Ukazanie ich życia i zwyczajów. Odpowiedz Link Zgłoś
cape.horn Re: Świadectwo prawdy Jodie Picoult 07.02.13, 20:24 Czytałam. Trzymająca w napięciu i jak zwykle u autorki poruszająca tzw. ciężki temat. Polecam tę i pozostałe jej książki. Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: Świadectwo prawdy Jodie Picoult 14.02.13, 22:53 Czytałam kiedyś jedną Picoult i był to gniot typu wyciskacz łez. Od tej pory jej nie ufam. Odpowiedz Link Zgłoś
qw994 Re: Świadectwo prawdy Jodie Picoult 15.02.13, 17:50 Mam dokładnie tak samo. Jedna książka i solenne "nigdy więcej". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sara Re: Świadectwo prawdy Jodie Picoult IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.13, 11:25 przeczytałam bardzo dobra ksiązka a jakimi tytułami tak sie zraziłyście? może to wskazówka,żeby je omijać Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais "Bez mojej zgody", tytuł oryginalny "My Sister`s 16.02.13, 16:07 Keeper". Obawiam się, że Picoult pisze same rzeczy w tym stylu i albo ktoś ją lubi i uważa za bardzo dobrą, albo za gniot. Ciekawe, czym zniechęciła się forumka obok. Odpowiedz Link Zgłoś
qw994 Re: Świadectwo prawdy Jodie Picoult 16.02.13, 17:36 To nie chodzi o tytuł, tylko styl i tematykę. Z tego, co się orientuję, Picoult pisze wyłącznie (mogę się mylić, oczywiście, bo wszystkich pozycji nie sprawdzałam) książki mające szarpać za serce i o Bardzo Trudnych Sprawach (przeszczep serca pochodzącego od mordercy, masakra nastolatków, dziecko urodzone na dawcę, wiedza o ciężkiej choroba dziecka a usunięcie ciąży, zespół Aspergera a zbrodnia, molestowanie dziecka...). A mnie to nie odpowiada, bo po pierwsze nie lubię nachalnych wyciskaczy łez, a po drugie moim zdaniem Bardzo Trudne Sprawy to trochę pójście na łatwiznę. Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: Świadectwo prawdy Jodie Picoult 16.02.13, 19:49 qw994 napisała: > To nie chodzi o tytuł, tylko styl i tematykę. Z tego, co się orientuję, Picoult > pisze wyłącznie (mogę się mylić, oczywiście, bo wszystkich pozycji nie sprawdz > ałam) książki mające szarpać za serce i o Bardzo Trudnych Sprawach (przeszczep > serca pochodzącego od mordercy, masakra nastolatków, dziecko urodzone na dawcę, > wiedza o ciężkiej choroba dziecka a usunięcie ciąży, zespół Aspergera a zbrodn > ia, molestowanie dziecka...). A mnie to nie odpowiada, bo po pierwsze nie lubię > nachalnych wyciskaczy łez, a po drugie moim zdaniem Bardzo Trudne Sprawy to tr > ochę pójście na łatwiznę. Czyli to, czego się obawiałam. Odpowiedz Link Zgłoś
butters77 Re: Świadectwo prawdy Jodie Picoult 16.02.13, 21:40 Mam dokładnie takie same obserwacje po lekturze dwóch książek Picoult i dlatego na trzecią się nie zdecydowałam :) Odpowiedz Link Zgłoś