Dodaj do ulubionych

Świadectwo prawdy Jodie Picoult

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.13, 17:45
Polecono mi tę ksiązkę.Czytał ktoś? Warto po nią sięgnąć?
Obserwuj wątek
    • kawa48 Re: Świadectwo prawdy Jodie Picoult 07.02.13, 00:27
      Ja czytałam i mi się podobała. Zwłaszcza bardzo ciekawe było przedstawienie świata Amiszów. Ukazanie ich życia i zwyczajów.
    • cape.horn Re: Świadectwo prawdy Jodie Picoult 07.02.13, 20:24
      Czytałam. Trzymająca w napięciu i jak zwykle u autorki poruszająca tzw. ciężki temat. Polecam tę i pozostałe jej książki.
    • maitresse.d.un.francais Re: Świadectwo prawdy Jodie Picoult 14.02.13, 22:53
      Czytałam kiedyś jedną Picoult i był to gniot typu wyciskacz łez. Od tej pory jej nie ufam.
      • qw994 Re: Świadectwo prawdy Jodie Picoult 15.02.13, 17:50
        Mam dokładnie tak samo. Jedna książka i solenne "nigdy więcej".
        • Gość: sara Re: Świadectwo prawdy Jodie Picoult IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.13, 11:25
          przeczytałam
          bardzo dobra ksiązka

a jakimi tytułami tak sie zraziłyście?
          może to wskazówka,żeby je omijać
          • maitresse.d.un.francais "Bez mojej zgody", tytuł oryginalny "My Sister`s 16.02.13, 16:07
            Keeper".

Obawiam się, że Picoult pisze same rzeczy w tym stylu i albo ktoś ją lubi i uważa za bardzo dobrą, albo za gniot.

Ciekawe, czym zniechęciła się forumka obok.
          • qw994 Re: Świadectwo prawdy Jodie Picoult 16.02.13, 17:36
            To nie chodzi o tytuł, tylko styl i tematykę. Z tego, co się orientuję, Picoult pisze wyłącznie (mogę się mylić, oczywiście, bo wszystkich pozycji nie sprawdzałam) książki mające szarpać za serce i o Bardzo Trudnych Sprawach (przeszczep serca pochodzącego od mordercy, masakra nastolatków, dziecko urodzone na dawcę, wiedza o ciężkiej choroba dziecka a usunięcie ciąży, zespół Aspergera a zbrodnia, molestowanie dziecka...). A mnie to nie odpowiada, bo po pierwsze nie lubię nachalnych wyciskaczy łez, a po drugie moim zdaniem Bardzo Trudne Sprawy to trochę pójście na łatwiznę.
            • maitresse.d.un.francais Re: Świadectwo prawdy Jodie Picoult 16.02.13, 19:49
              qw994 napisała:

> To nie chodzi o tytuł, tylko styl i tematykę. Z tego, co się orientuję, Picoult
              > pisze wyłącznie (mogę się mylić, oczywiście, bo wszystkich pozycji nie sprawdz
              > ałam) książki mające szarpać za serce i o Bardzo Trudnych Sprawach (przeszczep
              > serca pochodzącego od mordercy, masakra nastolatków, dziecko urodzone na dawcę,
              > wiedza o ciężkiej choroba dziecka a usunięcie ciąży, zespół Aspergera a zbrodn
              > ia, molestowanie dziecka...). A mnie to nie odpowiada, bo po pierwsze nie lubię
              > nachalnych wyciskaczy łez, a po drugie moim zdaniem Bardzo Trudne Sprawy to tr
              > ochę pójście na łatwiznę.

Czyli to, czego się obawiałam.
            • butters77 Re: Świadectwo prawdy Jodie Picoult 16.02.13, 21:40
              Mam dokładnie takie same obserwacje po lekturze dwóch książek Picoult i dlatego na trzecią się nie zdecydowałam :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka