Dodaj do ulubionych

Zamek z piasku - Magdalena Witkiewicz

19.12.13, 16:32
Zastanawiam się czy warto przeczytać. Ma bardzo dobre recenzje, ale obawiam się, że jest to spowodowane jedynie tematyką książki. Co z językiem, treścią...?
Obserwuj wątek
    • gazeta_mi_placi Re: Zamek z piasku - Magdalena Witkiewicz 19.12.13, 18:54
      Czytałam jedną z jej książek - "Opowieść niewiernej", wyjątkowo niestrawne romansidło.
      Może dla mało wymagającej i inteligentnej kobiety (bo to książki raczej dla kobiet, moim zdaniem ze szczególnym uwzględnieniem tzw. kucharek) będzie interesująca.
      Co do recenzji od kiedy na jednym portalu pewna książka będąca totalnym gniotem miała całe mnóstwo pozytywnych recenzji (różna, ale dość podobna pod względem stylu treść) mam poważne wątpliwości co do ich wiarygodności.
      Jeżeli lubisz powieści typu Harlekin mogę polecić.
      • Gość: anka_k Re: Zamek z piasku - Magdalena Witkiewicz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.13, 22:32
        > iet, moim zdaniem ze szczególnym uwzględnieniem tzw. kucharek)

gazeciarz, masz coś do kucharek?
        Książki Witkiewicz to powieści dla czytelnika niewymagającego, który zachwyci się byle pozłotkiem, bez chęci czy potrzeby głębszej analizy - ot, bzdurki dla starszych (po trzydziestce ;) nastolatek, on ją kocha, ona go zdradza, miksują się, zażywają średnio atrakcyjnie opisywanego (na granicy śmieszności ale nie tak źle jak u Michalak) seksu. Przeczytać, zapomnieć - albo i nie, mnie szkoda czasu po tej "powieści erotycznej" :D
    • Gość: gość portalu Re: Zamek z piasku - Magdalena Witkiewicz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.13, 00:31
      witkiewicz pisze mialkie, nudnawe powiescidla. zaczelam czytalac te opowiesc niewiernej (nie zmoglam) i jeszcze jakas niby komedie silaca sie na bridget jones, ale to sieczka i plycizna, szkoda czasu.
      • Gość: Dagi Re: Zamek z piasku - Magdalena Witkiewicz IP: *.play-internet.pl 20.12.13, 16:01
        A ja jestem innego zdania, zamek z piasku jest bardzo dobrą książką! Bohaterowie są bardzo prawdziwi, czytając ma się wrażenie, że to historia kogoś z naszych znajomych. Język, stylistyka i cała reszta bardzo dobra, z czystym sercem mogę polecić, bo ją czytałam!!!!!
        • eeela Re: Zamek z piasku - Magdalena Witkiewicz 20.12.13, 18:50
          z czystym sercem mogę
          > polecić, bo ją czytałam!!!!!

Ciekawa argumentacja ;-)
          • gazeta_mi_placi Re: Zamek z piasku - Magdalena Witkiewicz 20.12.13, 21:54
            ;-)
    • Gość: Anna Re: Zamek z piasku - Magdalena Witkiewicz IP: *.sta.asta-net.com.pl 04.01.14, 20:42
      Jaką tematyką? Osobiście nie lubię erotyków, przez Mistrza Michalak ciężko było mi przebrnąć, ale Witkiewicz pisze zupełnie inaczej. Może i dla kucharek, dla matek jak ja, ale prawdziwie. Z sercem. Potrzebujemy relaksu, śmiechu i oderwania się od rzeczywistości, nadziei na to, że ludzie są dobrzy. Zmęczona całodziennymi obowiązkami kobieta ma prawo przeczytać coś lekkiego, na czasie, ciekawie napisanego. My nie musimy udawać kogoś, kim nie jesteśmy! Wykonujemy najważniejszą z prac, wychowujemy dzieci na wartościowe i dobre osoby. Ciekawe, jak ten czy inny komentator poradziłby sobie z naszymi obowiązkami? Może w podręczniku jakimś o tym jest napisane?
      • Gość: anka_k Re: Zamek z piasku - Magdalena Witkiewicz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.14, 22:01
        My nie musimy udawać kogoś, kim nie jesteśmy! Wykonujemy najważnie
        > jszą z prac, wychowujemy dzieci na wartościowe i dobre osoby.

Jak utozsamiasz się z bohaterkami ksiazek Witkiewicz, to wszystko ok, czytaj ja.
        Mnie blizej do Plebanek, Swięcickiej, Kozlowskiej, Cygler.

Ciekawe, jak ten
        > czy inny komentator poradziłby sobie z naszymi obowiązkami? Może w podręczniku
        > jakimś o tym jest napisane?

A Witkiewicz daje przepisy na zycie??? :>
    • Gość: cornick Re: Zamek z piasku - Magdalena Witkiewicz IP: *.adsl.inetia.pl 09.10.14, 14:29
      zdecydowanie NIE, styl, treść- masakra, kto to wydaje!? a gdzie korekta?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka