Dodaj do ulubionych

zapomniane książki dzieciństwa

31.12.13, 16:56
Pomóżcie przypomnieć tytuł lub autora- książeczka z pięknymi ilustracjami. Bohaterką mysz - wyrusza w podróż, przeprawia się przez wodę w łupinie od orzecha... więcej nie pamiętam.

Staram się odtworzyć listę ulubionych książek z dzieciństwa, tak do wieku 10 lat... wszystkie straciłam...
Mój nr 1 to chyba BUŁECZKA Jadwigi Korczakowskiej.
Gdybym miała córeczkę, na pewno bym jej ją przeczytała:-)
Obserwuj wątek
    • mamalgosia Re: zapomniane książki dzieciństwa 31.12.13, 17:19
      Też miałam tę książkę! Niestety nie pamiętam co to było, liczę, że ktos tutaj przypomni.

"Bułeczka" to też mój numer jeden. Kupiłam sobie na Allegro. Sobie:)
    • Gość: anka Re: zapomniane książki dzieciństwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.13, 19:41
      cuchara napisała:

> Pomóżcie przypomnieć tytuł lub autora- książeczka z pięknymi ilustracjami. Boha
      > terką mysz - wyrusza w podróż, przeprawia się przez wodę w łupinie od orzecha..
      > . więcej nie pamiętam.

To "Podróż w nieznane" Adama Bahdaja.
    • Gość: anka Re: zapomniałam wstawić zdjęcie okładki ;-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.13, 19:46
      https://jarmila09.files.wordpress.com/2013/12/podrc3b3c5bc-w-nieznane_okc582adka.jpg
      • cuchara Re: zapomniałam wstawić zdjęcie okładki ;-) 01.01.14, 12:27
        Aniu, bardzo dziękuję;-) Dokładnie o to chodziło.
        Do głowy mi nie przyszło, że to książka Adama Bahdaja.
        Zaczytywałam się jako trochę starsza dziewczynka w "Stawiam na Tolka...' itp. i wyłącznie tak mi się ten pisarz kojarzył.

Mamalgosiu, też zamierzam skompletować na nowo wszystkie książki, które zdołam sobie przypomnieć, a które zrobiły na mnie - dziecku ogromne wrażenie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka