chiara76 01.04.14, 09:51 Ja "Rekin z parku Yoyogi" Joanny Bator i to nie jest prima aprilisowy żart;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sztuka.latania Re: Co czytamy w kwietniu? 01.04.14, 09:59 "Wahadło Faucoulta" U. Eco Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Co czytamy w kwietniu? 01.04.14, 15:49 Ja - "Ziarno prawdy" Miłoszewskiego. Miałam do niego uraz po ekranizacji "Uwikłania", ale teraz świetnie się bawię (tylko kto obsadził Więckiewicza jako Szackiego?). Odpowiedz Link Zgłoś
antychreza Re: Co czytamy w kwietniu? 02.04.14, 11:19 Od pół roku mecze się z "Aku Aku" Heyerdahla i "Anna Kareniną". Do tego szósty tom Barrayaru i "Fionnavarski gobelin" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOSIA Re: Co czytamy w kwietniu? IP: *.dynamic.chello.pl 02.04.14, 11:31 Więzień Nieba - Carlos Ruiz Zafón Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iskierka Re: Co czytamy w kwietniu? IP: *.dynamic.chello.pl 02.04.14, 20:10 Dziś skończyłam "Bridget Jones. Szalejąc za facetem" Helen Fielding. Miejscami autorka w kwestiach fizjologicznych przesadza. Książka to odgrzewane kotlety, ale można było się zrelaksować i pośmiać. Godzinę temu zaczęłam czytać "Z głowy" Janusza Głowackiego. Autobiografia z anegdotami. Początek ciekawy. Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorz.borowski Re: Co czytamy w kwietniu? 02.04.14, 20:24 "Jej Książęca Wysokość" Danielle Steel "Dom and rozlewiskiem"- Małgorzaty Kalacińskiej. Czytam na przemian, dopiero zacząłem lekturę. Obie książki zapowiadają się interesująco. Odpowiedz Link Zgłoś
zwany_kiedys_drussem Re: Co czytamy w kwietniu? 03.04.14, 07:14 Wpadłem jakoś w narkotyczny ciąg :-) Przeczytałem Śpiączkę Mastertona i Evę Morales de Nacho Lima Marcina Bałczewskiego. Teraz zaczynam Ocean na końcu drogi Neila Gaimana. Odpowiedz Link Zgłoś
qw994 Re: @chiara 04.04.14, 20:58 Dzięki za odpowiedź. Zastanawiam się, czy kupić tę książkę na czytnik czy papierową wersję. Ale chyba przeżyję bez ilustracji. Odpowiedz Link Zgłoś
skyfall001 Re: Co czytamy w kwietniu? 04.04.14, 11:57 Obecnie jestem w trakcie czytania pierwszej części drugiego tomu Gry o Tran. Po tym jak obejrzałem serial, nie mogłem się powstrzymać i od razu wziąłem się za książkę :). Odpowiedz Link Zgłoś
kwiecienka1 Re: Co czytamy w kwietniu? 05.04.14, 00:05 wlasnie skonczylam Bridget Jones (mam podobne zdanie jak poprzedniczka), zaraz zaczne "Polozna. 3550 cudow narodzin" ciekawam pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dziku.grodowy Wyrzut Koronalny 07.04.14, 09:11 Jak w tytule - a w zanadrzu jeszcze kilka postapokaliptycznych wizji ( np Apokalipsa wg pana Jana) itd. . Kwiecień jest miesiącem apokalipsy... Odpowiedz Link Zgłoś
ame_belge34 Re: Wyrzut Koronalny 07.04.14, 12:57 w weekend kończyłam Bator Ciemno, prawie noc i Nurowską Innego życia nie będzie, a dziś zaczęłam Wyznaję Cabre, recenzje ma świetne, zobaczymy .... Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: Co czytamy w kwietniu? 07.04.14, 20:17 "I góry odpowiedziały echem" Hosseini (już skończyłam, najsłabsza z dotychczasowych jego dzieł) "Efekt Lolity", Durham "Głusi" Rodrigo Rey Rosa "Lekcja anatomii" Philip Roth "Przyjaciółka z młodości" Alice Munro Odpowiedz Link Zgłoś
zooba Re: Co czytamy w kwietniu? 09.04.14, 14:29 "Efekt Lolity" - daj znać jak przeczytasz, jestem ciekawa opinii. Sama czytam: "Kwietniową czarownicę" Axelsson (zamierzam, nie zaczęłam) "Nie i amen!" Uty Ranke-Heinemann - autorka rozprawia się z mitologią chrześcijańską, fascynująca rzecz "Zapiski z wielkiego kraju" Brysona o USA, lekkie felietony, ale trzeba sobie dawkować. Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: Co czytamy w kwietniu? 09.04.14, 21:19 Bardzo dobrze się to czyta, mimo nieco histerycznych, w moim odczuciu, tonów, w jakie momentami wpada autorka. Zwraca uwagę na problem i daje propozycje przeciwdziałania mu. Polecam, szczególnie rodzicom (a już szczególnie rodzicom córek). Odpowiedz Link Zgłoś
zooba Re: Co czytamy w kwietniu? 09.04.14, 21:44 Te histeryczne tony mnie zniechęciły, zaczęłam czytać i odłożyłam. Wrócę w takim razie - moja córka ma 11 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
mondeliana Re: Co czytamy w kwietniu? 09.04.14, 14:15 Mary Higgins Clark - "Nie ma jak w domu", "Gdzie teraz jesteś". Odpowiedz Link Zgłoś
shiva772 Re: Co czytamy w kwietniu? 09.04.14, 23:35 U mnie grubo :) Podróż do miasta świateł. Hehehe, luty i marzec był obfity także robię sobię przerwę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolina Re: Co czytamy w kwietniu? IP: *.warszawa.vectranet.pl 11.04.14, 00:26 Minier "Krąg" Maushart "E-migranci" Nele Neuhaus "Przyjaciele po grób" i "Głębokie rany" Martin "Rycerz siedmiu królestw" Jeromin-Gałuszka "Gdybys mnie kochała" Galbraith "Wołanie kukułki" Odpowiedz Link Zgłoś
vichta Re: Co czytamy w kwietniu? 13.04.14, 16:04 Ja "wpadlam" w Jodi Picoult. I chyba tak szybko mi nie przejdzie :) Po "Bez mojej zgody", "Jak z obrazka", :"Czarownicach z Salem Falls" przyszla kolej na "Karuzele uczuc". A w miedzyczasie wysluchalam "I gory odpowiedzialy echem" Hosseiniego, koncze "Przenajswietsza Rzeczpospolita" Piekary. W kolejce czeka trylogia "Jezdziec Miedziany". W papierowej wersji zaczelam "Pamietniki lekarzy" t.1. Odpowiedz Link Zgłoś
chiara76 "Tańcząca Eurydyka. Anna German we wspomnieniach" 14.04.14, 09:11 w opracowaniu M. Pryzwan. Odpowiedz Link Zgłoś
zwany_kiedys_drussem Re: Co czytamy w kwietniu? 14.04.14, 12:26 Sporo tych książek w kwietniu... Mogę na pewno polecić "Odyseję kota imieniem Homer" Gwen Cooper oraz "Mężczyznę, który tańczył tango" Arturo Perez-Reverte'a. Ta ostatnia to jedna z lepszych opowieści o miłości, jakie czytałem ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
eeela Re: Co czytamy w kwietniu? 14.04.14, 17:20 Odświeżam sobie Marca Blocha Pochwałę historii, a dziś przyniosłam sobie z biblioteki kolejnego Karskiego: The Great Powers and Poland 1919-1945: From Versailles to Yalta. Mam obecnie silną potrzebę głębszego zrozumienia, jak i skąd się biorą wojny. Odpowiedz Link Zgłoś
czytajka86 Re: Co czytamy w kwietniu? 14.04.14, 19:42 Jaśki Repeta - nowy tom, czekaliśmy prawie 4 lata i teraz czytam już z trójką dzieciaków :) Odpowiedz Link Zgłoś
scarlet22 Re: Co czytamy w kwietniu? 16.04.14, 21:41 Cierpliwie czekającą "Morfinę", a z dzieciakami magiczną Emilkę Piórko ;] Odpowiedz Link Zgłoś
anel_ma Re: Co czytamy w kwietniu? 17.04.14, 14:44 skończyłam w końcu ;) "Oskarżona Wiera Gran" łyknęłam "Ciemno, prawie noc" Bator - niesamowity klimat teraz mnie trzyma "Bezcenny" Miłoszewskiego - wciąga :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cerrry Re: Co czytamy w kwietniu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.14, 20:51 A ja właśnie zamierzam kupić komiks "Złodziej Pioruna" Ricka Riordana - jak dla mnie fantastyka na najwyższym poziomie :) Bez fantastyki, chyba moje życie nie miałoby sensu :D:D:D Ubóstwiam :D Odpowiedz Link Zgłoś
judytta Re: Co czytamy w kwietniu? 20.04.14, 08:45 Reportaż z odbudowanej Czeczenii J. Littell "Czeczenia. Rok III" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Allie Re: Co czytamy w kwietniu? IP: 91.244.208.* 20.04.14, 17:05 Książek w tym miesiącu trochę przeczytałam. Jakiś urodzajny ten miesiąc u mnie. A ostatnio to podwędziłam młodszej siostrze "The Perks of Being a Wallflower". Chciałam coś rześkiego i zobaczyć w czym to teraz się młodzież zaczytuje. No, no... Odpowiedz Link Zgłoś