Dodaj do ulubionych

Co czytamy w kwietniu?

01.04.14, 09:51
Ja "Rekin z parku Yoyogi" Joanny Bator i to nie jest prima aprilisowy żart;)
Obserwuj wątek
    • sztuka.latania Re: Co czytamy w kwietniu? 01.04.14, 09:59
      "Wahadło Faucoulta" U. Eco
    • angazetka Re: Co czytamy w kwietniu? 01.04.14, 15:49
      Ja - "Ziarno prawdy" Miłoszewskiego. Miałam do niego uraz po ekranizacji "Uwikłania", ale teraz świetnie się bawię (tylko kto obsadził Więckiewicza jako Szackiego?).
    • antychreza Re: Co czytamy w kwietniu? 02.04.14, 11:19
      Od pół roku mecze się z "Aku Aku" Heyerdahla i "Anna Kareniną". Do tego szósty tom Barrayaru i "Fionnavarski gobelin"
      • Gość: GOSIA Re: Co czytamy w kwietniu? IP: *.dynamic.chello.pl 02.04.14, 11:31
        Więzień Nieba - Carlos Ruiz Zafón
    • Gość: Iskierka Re: Co czytamy w kwietniu? IP: *.dynamic.chello.pl 02.04.14, 20:10
      Dziś skończyłam "Bridget Jones. Szalejąc za facetem" Helen Fielding.
      Miejscami autorka w kwestiach fizjologicznych przesadza. Książka to odgrzewane kotlety, ale można było się zrelaksować i pośmiać.

Godzinę temu zaczęłam czytać "Z głowy" Janusza Głowackiego.
      Autobiografia z anegdotami. Początek ciekawy.
    • grzegorz.borowski Re: Co czytamy w kwietniu? 02.04.14, 20:24
      "Jej Książęca Wysokość" Danielle Steel
      "Dom and rozlewiskiem"- Małgorzaty Kalacińskiej.

Czytam na przemian, dopiero zacząłem lekturę. Obie książki zapowiadają się interesująco.
    • zwany_kiedys_drussem Re: Co czytamy w kwietniu? 03.04.14, 07:14
      Wpadłem jakoś w narkotyczny ciąg :-) Przeczytałem Śpiączkę Mastertona i Evę Morales de Nacho Lima Marcina Bałczewskiego. Teraz zaczynam Ocean na końcu drogi Neila Gaimana.
    • qw994 @chiara 04.04.14, 07:37
      Czy ta książka zawiera zdjęcia? :)
      • chiara76 Re: @chiara 04.04.14, 19:43
        nie, są za to fajne ilustracje.
        • qw994 Re: @chiara 04.04.14, 20:58
          Dzięki za odpowiedź. Zastanawiam się, czy kupić tę książkę na czytnik czy papierową wersję. Ale chyba przeżyję bez ilustracji.
          • chiara76 Re: @chiara 04.04.14, 21:19
            czytałam ebook.
    • skyfall001 Re: Co czytamy w kwietniu? 04.04.14, 11:57
      Obecnie jestem w trakcie czytania pierwszej części drugiego tomu Gry o Tran. Po tym jak obejrzałem serial, nie mogłem się powstrzymać i od razu wziąłem się za książkę :).
    • kwiecienka1 Re: Co czytamy w kwietniu? 05.04.14, 00:05
      wlasnie skonczylam Bridget Jones (mam podobne zdanie jak poprzedniczka), zaraz zaczne "Polozna. 3550 cudow narodzin"

ciekawam

pozdrawiam
    • dziku.grodowy Wyrzut Koronalny 07.04.14, 09:11
      Jak w tytule - a w zanadrzu jeszcze kilka postapokaliptycznych wizji ( np Apokalipsa wg pana Jana) itd. . Kwiecień jest miesiącem apokalipsy...
      • ame_belge34 Re: Wyrzut Koronalny 07.04.14, 12:57
        w weekend kończyłam Bator Ciemno, prawie noc i Nurowską Innego życia nie będzie, a dziś zaczęłam Wyznaję Cabre, recenzje ma świetne, zobaczymy ....
    • anika772 Re: Co czytamy w kwietniu? 07.04.14, 20:17
      "I góry odpowiedziały echem" Hosseini (już skończyłam, najsłabsza z dotychczasowych jego dzieł)
      "Efekt Lolity", Durham
      "Głusi" Rodrigo Rey Rosa
      "Lekcja anatomii" Philip Roth
      "Przyjaciółka z młodości" Alice Munro
      • zooba Re: Co czytamy w kwietniu? 09.04.14, 14:29
        "Efekt Lolity" - daj znać jak przeczytasz, jestem ciekawa opinii.

Sama czytam:
        "Kwietniową czarownicę" Axelsson (zamierzam, nie zaczęłam)
        "Nie i amen!" Uty Ranke-Heinemann - autorka rozprawia się z mitologią chrześcijańską, fascynująca rzecz
        "Zapiski z wielkiego kraju" Brysona o USA, lekkie felietony, ale trzeba sobie dawkować.
        • anika772 Re: Co czytamy w kwietniu? 09.04.14, 21:19
          Bardzo dobrze się to czyta, mimo nieco histerycznych, w moim odczuciu, tonów, w jakie momentami wpada autorka. Zwraca uwagę na problem i daje propozycje przeciwdziałania mu.
          Polecam, szczególnie rodzicom (a już szczególnie rodzicom córek).
          • zooba Re: Co czytamy w kwietniu? 09.04.14, 21:44
            Te histeryczne tony mnie zniechęciły, zaczęłam czytać i odłożyłam. Wrócę w takim razie - moja córka ma 11 lat.
    • mondeliana Re: Co czytamy w kwietniu? 09.04.14, 14:15
      Mary Higgins Clark - "Nie ma jak w domu", "Gdzie teraz jesteś".
      • shiva772 Re: Co czytamy w kwietniu? 09.04.14, 23:35
        U mnie grubo :) Podróż do miasta świateł. Hehehe, luty i marzec był obfity także robię sobię przerwę :)
    • Gość: Karolina Re: Co czytamy w kwietniu? IP: *.warszawa.vectranet.pl 11.04.14, 00:26
      Minier "Krąg"
      Maushart "E-migranci"
      Nele Neuhaus "Przyjaciele po grób" i "Głębokie rany"
      Martin "Rycerz siedmiu królestw"
      Jeromin-Gałuszka "Gdybys mnie kochała"
      Galbraith "Wołanie kukułki"
    • vichta Re: Co czytamy w kwietniu? 13.04.14, 16:04
      Ja "wpadlam" w Jodi Picoult. I chyba tak szybko mi nie przejdzie :) Po "Bez mojej zgody", "Jak z obrazka", :"Czarownicach z Salem Falls" przyszla kolej na "Karuzele uczuc". A w miedzyczasie wysluchalam "I gory odpowiedzialy echem" Hosseiniego, koncze "Przenajswietsza Rzeczpospolita" Piekary. W kolejce czeka trylogia "Jezdziec Miedziany". W papierowej wersji zaczelam "Pamietniki lekarzy" t.1.
    • chiara76 "Tańcząca Eurydyka. Anna German we wspomnieniach" 14.04.14, 09:11
      w opracowaniu M. Pryzwan.
    • zwany_kiedys_drussem Re: Co czytamy w kwietniu? 14.04.14, 12:26
      Sporo tych książek w kwietniu... Mogę na pewno polecić "Odyseję kota imieniem Homer" Gwen Cooper oraz "Mężczyznę, który tańczył tango" Arturo Perez-Reverte'a. Ta ostatnia to jedna z lepszych opowieści o miłości, jakie czytałem ;-)
    • eeela Re: Co czytamy w kwietniu? 14.04.14, 17:20
      Odświeżam sobie Marca Blocha Pochwałę historii, a dziś przyniosłam sobie z biblioteki kolejnego Karskiego: The Great Powers and Poland 1919-1945: From Versailles to Yalta. Mam obecnie silną potrzebę głębszego zrozumienia, jak i skąd się biorą wojny.
    • czytajka86 Re: Co czytamy w kwietniu? 14.04.14, 19:42
      Jaśki Repeta - nowy tom, czekaliśmy prawie 4 lata i teraz czytam już z trójką dzieciaków :)
    • scarlet22 Re: Co czytamy w kwietniu? 16.04.14, 21:41
      Cierpliwie czekającą "Morfinę", a z dzieciakami magiczną Emilkę Piórko ;]
      • anel_ma Re: Co czytamy w kwietniu? 17.04.14, 14:44
        skończyłam w końcu ;) "Oskarżona Wiera Gran"
        łyknęłam "Ciemno, prawie noc" Bator - niesamowity klimat
        teraz mnie trzyma "Bezcenny" Miłoszewskiego - wciąga :)

• Gość: Cerrry Re: Co czytamy w kwietniu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.14, 20:51
          A ja właśnie zamierzam kupić komiks "Złodziej Pioruna" Ricka Riordana - jak dla mnie fantastyka na najwyższym poziomie :) Bez fantastyki, chyba moje życie nie miałoby sensu :D:D:D Ubóstwiam :D
    • judytta Re: Co czytamy w kwietniu? 20.04.14, 08:45

Reportaż z odbudowanej Czeczenii
      J. Littell "Czeczenia. Rok III"
    • Gość: Allie Re: Co czytamy w kwietniu? IP: 91.244.208.* 20.04.14, 17:05
      Książek w tym miesiącu trochę przeczytałam. Jakiś urodzajny ten miesiąc u mnie. A ostatnio to podwędziłam młodszej siostrze "The Perks of Being a Wallflower". Chciałam coś rześkiego i zobaczyć w czym to teraz się młodzież zaczytuje. No, no...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka