Gość: qlturalna IP: 80.48.192.* 04.10.04, 16:33 z calym szacunkiem dla WSZ uwazam ze to raczej nie jest impreza dla niego :) widze go raczej na jakiejs konkret-imprezie czy koncercie. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ax Re: Na batelu: Wujek Samo Zło kontra jury NIKE IP: *.chello.pl 04.10.04, 17:09 smutny jest fakt że na galę Nike zaproszono jednego z bardziej wyśmiewanych i kiepskich polskich raperów.. wsz nie sklecił podczas swego fristajlu żadnego sensownego rymu i raczej się zbłaźnij ( nie poraz pierwszy ) niż zachęcił młodych ludzi do czytania...kto wpadł na pomysł żeby władować tam Wsz ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuimichino Re: Na batelu: Wujek Samo Zło kontra jury NIKE IP: *.g.pppool.de 04.10.04, 19:51 Prawda, WSZ jest cienki jak dupa weza. Przy takim Magiku po prostu znika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czerwony baron znaczy w ogole o co chodzi? IP: 134.130.194.* 05.10.04, 09:04 bo z tekstu nic nie zrozumialem. a moze mam sobie wieksza czcionke ustawic? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rydzyk trzeba było zagrać jakąś symfonię Haydna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.04, 17:56 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k.urwamac a co tam ksiadz robil? IP: *.client.comcast.net 04.10.04, 18:48 a kler gdzie sie w.pier.dala? po kiego huja? katopojeboland! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Byłam tam Re: Na batelu: Wujek Samo Zło kontra jury NIKE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.04, 19:23 Luz i dowcipne rymy??!! To było chamstwo w czystej postaci. Nike się zlepperyzowała. Populizm!!!! Od paru lat w Warszawie narasta tendencja, zgodnie z którą pokazywanie się na Nike to obciach. Po tym numerze nie zjawi się tam już pewnie nawet Wajda. Ale najgorsze jest to, że nikt z fundatorów się tym nie przejmie - oni zabiegają o ten sam "elektorat" co Lepper i wszyscy inni populiści z Sejmu. Marzę o tym, żeby tzw. "osoby z towarzystwa" przestały dostarczać im alibi. Gnoju to wszystko warte. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: schabomił eeee IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.04, 21:13 a jakie ma znaczenie jakas tam nagroda za wybitne wyniki sprzedaży? co to jest polsat sport? a co do "ludyczno-trendowatego" ąplua tej fety: cygan sie k...wa zj...bał niestety :) Odpowiedz Link Zgłoś
chilum Re: eeee 05.10.04, 18:21 To nie za wyniki sprzedaży. Poczytaj o nagrodzie "Nike" to nie będziesz sobie obciachu przynosił. -- " Talk is cheap " Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ziuta Re: Na batelu: Wujek Samo Zło kontra jury NIKE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.04, 09:30 Nie przesadzaj. Zawodowo zajmuję się hip-hopem i coś o tym wiem. Może wybór wykonawcy nie był najlepszy ale w sumie nie było najgorzej. Poza tym nie obrażaj hip-hopowych składów,bo to co mają do powiedzenia o Lepperze nie nadaje się do druku.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ro duck nie normalnie ale dał po ciamciach IP: 194.150.100.* 04.10.04, 20:06 uff och ach że aż strach, czytojcie gnoje czytojcie, farosza nie kiwojcie yeee - yaaaa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cezary T. Re: Na batelu: Wujek Samo Zło kontra jury NIKE IP: *.adsl.tele2.no 04.10.04, 20:21 Gnój Pewnie pojedynek był na rymy, ( czyli wielka improwizacja na wersy z rytmem i powtórzeniami). Zmierzyli wybrańcy bogów jak ongiś wieszcze nasze, na rymy częstochowskie. Ha ha ha ha ha ha ha ha ha lae ja ja jak berety. Burdel myślowy lumpenproletariatu skryminalizowanej ulicy NY jest dzisiaj przewodnią siłą polskiej kultury. Eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeh Znaczy się Nike dla gnoju. Zwyciężył gnój. Prawda jeno prawda. Można się wyrzygać. Czyli co jeszcze dla Was możemy zrobić ulico byście nas kupili. Ideologia iście eseldowska, co jeszcze można spieprzyć byście na nas glosowali. Cezary T. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wombat Re: Na batelu: Wujek Samo Zło kontra jury NIKE IP: *.vline.pl / *.rev.vline.pl 05.10.04, 12:24 Brawo !!!! To sedno tego co uchodzi za "coolture" w Polsce. Chołota rules!!! W sejmie, w domu na ulicy i w umysłach. Tarfniej nie można okreslić stanu w jakim znajduje się Polska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giles Re: Na batelu: Wujek Samo Zło kontra jury NIKE IP: *.a.pppool.de 04.10.04, 20:59 co to znaczy "na batelu"? - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sto Re: Na batelu: Wujek Samo Zło kontra jury NIKE IP: *.242.81.adsl.skynet.be 04.10.04, 21:02 spolszczone battle (bitwa) ..chyba... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: Na batelu: Wujek Samo Zło kontra jury NIKE IP: *.chello.pl 04.10.04, 21:10 TO SKANDAL!!! ABY NA TAK SZACOWNEJ UROCZYSTOŚCI WYSTĘPOWAŁO TAKIE BEZECEŃSTWO. HIPHOP SROP, TA PSEŁDO MUZYKA, POWINNA SIĘ WRESZCIE NALEŹDŹ NA WYSYPISKU ŚMIECI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Toto Wystep WSZ nie na miejscu IP: *.bnl.gov 04.10.04, 21:50 Wydaje mi sie, ze wystep rapera byl nie na miejscu na tej imprezie. Znalazlo sie tam wiele wybitnych osobistosci, osob starszych, ktorych wystep rapera raczej zdenerwowal niz zainteresowal. Czy ktos chcial'przygrzac' szanownym gosciom i jury zapraszajac WSZ ? Dodatkowo mam watpliwosci czy WSZ reprezentuje najwyzszy krajowy poziom w recytacjach rapowych. Byc moze trzeba bylo znalezc kogos innego. Pozd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: furla cytaty z wsz powinny zdobyć nike, IP: *.kalisz.mm.pl 04.10.04, 23:50 zgadzam się w zupełności. ten występ to jakaś żenadka. gazeta robi dobrą minę do złej gry. kilka cytatów z występu wsz: "Ooo! Witam, na pewno niektórzy z państwa spodziewali się tutaj Soyki albo jakiejś Anity Lipnickiej albo kogoś. Ale my tu mamy coś innego, rapowego, jak wiadomo - takie czasy." "Papież pobłogosławił nam, to teraz jeszcze na salony trzeba nam się tutaj wedrzeć." "Tak dużo młodzieży nie czyta książek, a dlaczego? Może są za drogie? A może za małymi literkami tam piszą?" "Nowe pokolenie literackie nadchodzi. Czy oni będą rapować te powieści?" "Poszukuję głębszej formy..." "Słyszałem, że Aleksander nie przyjdzie. Może parę więcej minut tutaj wyjdzie tej relacji?" "Pani prezesowa tej fundacji ma wspaniałe ciało." "A jury jest też... Obszerne głowy..." "Raper nie musi być gramatyczny w stu procentach." "A przepraszam szanownych literatów, a czy jak piszecie swoje książki to robicie błędy ortograficzne?" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ziuta Re: Wystep WSZ nie na miejscu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.04, 09:42 Trzeba było znaleźć kogoś innego, ale rap jest , chcesz czy nie,częścią kultury.W rapie jest wiele nurtów,są produkcje komiczne i kiczowate ale też bardzo ciekawe, na dobrym poziomie. Moim zdaniem to dobrze, że istnieje tygiel, w którym gotują się różne pomysły. Monotonna kultura jest nudna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ???? zacznijmy od początku: batel - co to jest????????? IP: *.chello.pl 05.10.04, 07:03 nie znam takiego słowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cezary T. Re: zacznijmy od początku: batel - co to jest???? IP: *.adsl.tele2.no 05.10.04, 07:51 To jest makaronizm! he he he he he he Cezary T. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: zacznijmy od początku: batel - co to jest???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.04, 08:41 To było gorzej niż żałosne!!! Na miły Bóg przecież do teatru nie chodzi się w gumiakach od gnoju-przy całym szacunku do gnoju!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Greg Re: Na batelu: Wujek Samo Zło kontra jury NIKE IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.10.04, 09:20 Ale gowno. WSZ sie nadaje do prowadzenia imprez w strazackich remizach. Znowu osmieszyl siebie i polski HH. Dlaczego nie przyszedl jakis prawdziwy freestyle'owiec... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baret w dalszym ciągu nie wiem co to jest "batel" IP: *.chello.pl 05.10.04, 09:25 po co gazeta uzywa słów które nie istnieją? do kogo oni ten tytuł adresują? niby są tacy "swojacy" bo znaja nieistniejące słowa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikawelira WSZ i Maria Janion są ok'y IP: *.zgora.dialog.net.pl 05.10.04, 10:35 i nie wykluczają się wzajemnie, brakuje mi Joanny Szczepkowskiej na tej uroczystości. Pozdrawiam Profesor Marię Janion i Pana Wojciech Kuczuka. GRATULACJE Życzę Pani Marii dużo zdrowia, brakowało mi Pani bardzo. ikawelira Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elwin PAJAC!!! IP: 195.94.201.* 05.10.04, 11:34 Proponuje zmienic mu ksywe na Wujek Samo Gowno. To jakis pajac!!! Nie tylko nie pasuje do NIKE, on w ogole do niczego nie pasuje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JM Jaki kraj taka cooltoora IP: *.vline.pl / *.rev.vline.pl 05.10.04, 15:49 Chołota Rules!!! Kultura jest już "cooltoore". Osobnicy z IQ mniejszym od rozmiaru noszonego obuwia rzadą tym krajem i umysłami jego obywateli. Idolami młodzierzy są czarnuchy-gangsterzy i ich "whores" (stąd nazwa "hoe")Ich marni naśladowcy w Polsce szczycą się swą głupotą, portkami pełnymi pieluch i częstymi skurczami mięśni dłoni (stąd te dziwne pozycje palców). Ale czemu się dziwić w kraju gdzie posłami na sejm są degeneraci, oszuści, pół-analfabeci i gangsterzy? Osobiście nie przyznawał bym się iż zostałem nagrodzony przez takie jury :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biala81 JAK ZWYKLE BEZNADZIEJNY.... IP: *.aster.pl 05.10.04, 16:40 TEN KOLEŚ JEST TAKI DURNY I KOMPLETNIE NIE ZNA SIĘ NA FREESTYLE'U!!! PIEPRZY "TRZY PO TRZY" I PRZY OKAZJI KRETYŃSKO SIĘ UŚMIECHA!!!MOGLI ZAPROSIĆ NP. PEZETA, SPINACZA,A ZAPROSILI TO BEZTALENCIE....MNIE OSOBIŚCIE BYŁO ZA NIEGO WSTYD! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: furla KTO NIE WIDZIAŁ WSZ NA NIKE - NIECH ZOBACZY IP: *.kalisz.mm.pl 05.10.04, 16:47 i zrozumie, jakie powyższy tekst ma odniesienie do rzeczywistości filmik z wsz do ściągnięcia stąd: czerski.art.pl/temp/nike_wujeksamozlo.avi lub stąd: www.kalisz.mm.pl/~oszka/nike_wujeksamozlo.avi Odpowiedz Link Zgłoś
maroon Re: Jaki kraj taka cooltoora 06.10.04, 12:55 Żenada i niesmak. "Najlepsza" była jednak zapowiedź pani Torbickiej, która uzasadniała zaproszenie WSZ "poszukiwaniem formy bardziej pojemnej". No to znaleźli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konserwatysta Re: Na batelu: Wujek Samo Zło kontra jury NIKE IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.10.04, 19:53 raper wogóle tam nie pasował, był żenujący i tyle Odpowiedz Link Zgłoś