Gość: Martyna IP: *.proxy.aol.com 10.06.02, 21:03 Czy znacie adresy internetowe, na ktorych moge czytac ksiazki. Bede wdzieczna. Dzieki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mawi Re: Ksiazka w internecie? IP: 212.41.132.* 11.06.02, 11:07 Jeżeli znasz angielski, to jest fajna strona www.promo.net, wybierasz zakładkę Project Gutenberg i tam jest masa książek którym wygasły prawa autorskie tj. takie sprzed 1923 mniej więcej (z powodu tychże praw pewnie na sieci nie znajdziesz zbyt wiele całych książek). Mimo "starości" jest tego trochę, dużo klasyki (Shakespear, Dante, nawet Biblia) ale i innych rzeczy (E.A.Poe, Conan Doyle, Marc Twain, Lewis Carrol, Verne, Montgomery). pozdro. Marta Odpowiedz Link Zgłoś
reptar Re: Ksiazka w internecie? 11.06.02, 11:10 Zajrzyj pod taki adres: monika.univ.gda.pl/~literat/autors.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nu! Re: Ksiazka w internecie? IP: 212.106.134.* 11.06.02, 13:24 Mozna rozpocząć i od tego miejsca... www.ulib.org/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sol Re: Ksiazka w internecie? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.06.02, 12:03 www.lii.org www.ebookdirectory.com www.ukoln.ac.uk/services/elib readroom.ipl.org books.nap.edu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Ksiazka w internecie? IP: *.ras11.gaatl-i.tii-dial.net 02.09.02, 14:33 Gość portalu: Sol napisał(a): > www.lii.org > www.ebookdirectory.com > www.ukoln.ac.uk/services/elib > <a href="http://readroom.ipl.org"target="_blank">readroom.ipl.org</a> > <a href="http://books.nap.edu"target="_blank">books.nap.edu</a> > > zobacz pod adresem www.literatura.co.uk mnostwo polskich ksiazek za free , format .pdf acrobat reader Odpowiedz Link Zgłoś
reptar Re: Ksiazka w internecie? 18.07.02, 12:19 Właśnie odkryłem całkiem dobrze zaopatrzoną biblioteczkę w Internecie. www.dzieci.best.pl/Biblioteka/spis_ksiazek.htm Są tam głównie książki dla dzieci, ale nie tylko. A dla Rodziców osobna półka www.dzieci.best.pl/Biblioteka/Rodzice/spis.htm (z Toporem, Skiroławkami...) Odpowiedz Link Zgłoś
martolka Re: Ksiazka w internecie? 18.07.02, 13:25 Dzięki, reptar, za te linki! Najbardziej ucieszyłam się z "Bromby" Wojtyszki. Moja mi zginęła z 15 lat temu. Zaraz sobie poczytam:) Odpowiedz Link Zgłoś
reptar Re: Ksiazka w internecie? 18.07.02, 15:00 ja też się najbardziej ucieszyłem z "Bromby" ;) Odpowiedz Link Zgłoś