bimala 05.10.04, 10:15 warto przeczytać? podobało się wam? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: monika_kot Re: Annie Proulx KRONIKI PORTOWE IP: 81.219.184.* 05.10.04, 11:07 Witaj! Pytasz czy warto, ale każdy z nas ma swoje ulubione gatunki, klimaty, język w jakim jest dana powieśc pisana i wiele innych upodobań. ja nie wiem co Ty lubisz, co dotychczas uważałas za swoje ulubione ksiązki a w tym przypadku moge odpowiadac za siebie. Jak dla mnie - ta ksiązka była swego czasu objawieniem, wspaniałą opowieścią o trudach życia osadzoną w niesamowitych realiach Nowej Funlandii. Od tamtego czasu polubiłam całą prozę pani Proulx i chętnie zawsze po nią sięgam. A Kroniki uważam za jej najlepszą powieść. Doskonale ksiązke dopełnia piekna ekranizacja z Kevinem Spacey. Ale obowiązkowo najpierw ksiązka a potem film bo jak to w kinie bywa obraz nie przekaże wszystkiego. Pozdrawiam!:) Odpowiedz Link Zgłoś
jolek Re: Annie Proulx KRONIKI PORTOWE 06.10.04, 09:36 warto. bardzo dobrze sie czyta :O) Odpowiedz Link Zgłoś