sushimba 19.11.04, 18:34 Uwazam, ze ksiazki Grocholi sa bardzo przereklamowane. Bardziej przemawiaja do mnie Monika Szwaja czy Mroczkowska. Co Wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
clevera Irytuje mnie... 19.11.04, 21:02 ...,w powieściach Moniki Szwai, nadmierne używanie w dialogach zdrobnień. Miałoby to sens , gdyby był to styl wypowiedzi jednego bohatera. Ale autorka wkłada w usta zdrobnienia wszystkim bohaterom po kolei z dużą częstotliwością. Swoje spostrzeżenia opieram na jej dwóch ksiażkach "Romans na receptę" i "Jetem nudziarą". Odpowiedz Link Zgłoś
sushimba Malgorzata Mroczkowska 20.11.04, 20:03 Autorka "Kroniki kobiety samotnej czyli zagubione-znalezione" wyjatkowo wesolej ksiazki. Z wyksztalcenia jest politologiem a przedmiotem prowadzonych przez nia badan jest zaglebienie sekretu kobiecej natury. Autorka opowiadan drukowanych w prasie literackie, reportazy prasowych, sztuk teatralnych oraz scenariuszy filmowych. Odpowiedz Link Zgłoś
stella25b Re: Malgorzata Mroczkowska 20.11.04, 20:29 Widzialam kiedys Mroczkowska w ebay'u za 11 € i licytacja jeszcze trwala...zastanowilo mnie to. Kiedy ja pozniej czytalam to smialam sie bardziej niz przy Grocholi. Krotko mowiac babskie czytadlo ale z humorem napisane. Moniki Szwaji czytalam tylko "Jestem nudziara" i tez sie smialam. Odpowiedz Link Zgłoś