Dodaj do ulubionych

Książki które wprowadzają Was w świąteczny nastrój

08.12.04, 17:41
No właśnie? Czy macie takie książki, które wprowadzają Was w nastrój świąt?
Nie chodzi mi tylko i wyłącznie o książki, w których przewija się tematyka
świąteczna, ale także o te, które pozornie niewiele mają wspólnego ze
świętami a jednak gdy sięgamy po nie w grudniu od razu czujemy zapach
pierników, choinki i takie wewnętrzne ciepło :)
Obserwuj wątek
    • Gość: librero. Re: Książki które wprowadzają Was w świąteczny na IP: 83.238.11.* 08.12.04, 17:51
      'Skipping Christmas' Grishama ;)
    • gawronka Re: Książki które wprowadzają Was w świąteczny na 08.12.04, 19:08
      M. Musierowicz "Noelka" - obowiązkowa co roku :))
      • yanga Re: Książki które wprowadzają Was w świąteczny na 08.12.04, 22:49
        Tak! Dla mnie też!
    • Gość: DAMIAN.D Re: Książki które wprowadzają Was w świąteczny na IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.04, 21:28
      "BUSZUJĄCY W ZBOŻU"
      • deser_t Re: Książki które wprowadzają Was w świąteczny na 09.12.04, 15:11
        Zdecydowanie "Ominąć święta" Grishama! (które notabene mają bardzo mało
        wspólnego z szeroko reklamowanym teraz "Święta Last Minute"(i bardzo dobrze) -
        także proszę się nie sugerować miałkim filmem).
        • maniaczytania Re: Książki które wprowadzają Was w świąteczny na 10.12.04, 09:22
          deser_t napisała:

> Zdecydowanie "Ominąć święta" Grishama! (które notabene mają bardzo mało
          > wspólnego z szeroko reklamowanym teraz "Święta Last Minute"(i bardzo dobrze) -
          > także proszę się nie sugerować miałkim filmem).

Hmm, a ogladalas ten film? Bo poza moze jedna scena, to wszystko z filmu jest w
          ksiazce i raczej ma on wszystko wspolne z ksiazka.
    • elwinga Re: Książki które wprowadzają Was w świąteczny na 09.12.04, 18:19
      "Noc przed Bożym Narodzeniem" Alice Taylor.
      • Gość: Kawka Re: Książki które wprowadzają Was w świąteczny na IP: *.avamex.krakow.pl 09.12.04, 19:34
        Witam.
        Eric Malpass "Od siódmej rano"
        Daniel Pennac "Mała handlarka prozą"
        Astrid Lindgren "Madika z Czerwcowego Wzgórza" i "Madika i berbeć z Czerwcowego
        Wzgórza" (szczególnie historia o złotych serduszkach i sposobie na pomnażanie
        majątku ,wynikającym z twierdzenia,że" Pan Bóg podwójnie oddaje to,co
        ofiarowało się drugiej osobie" )- tyle razy już to czytałam i wciąż niezmiennie
        zachwycam się i bawię...
        Agot Gjems-Selmer "Nad dalekim,cichym fiordem "
        Gianni Rodari "Podróz Błękitnej Strzały"
        Pozdrawiam,
        • elwinga Re: Książki które wprowadzają Was w świąteczny na 09.12.04, 23:38
          > Agot Gjems-Selmer "Nad dalekim,cichym fiordem "

O tak, ostatnio przeczytalam to ponownie po jakichs 18 latach... cudowne! :)
          • ashton Re: Książki które wprowadzają Was w świąteczny na 10.12.04, 09:43
            ja też lubię, ja też :-)
    • beacik Re: Książki które wprowadzają Was w świąteczny na 10.12.04, 09:28
      Dla mnie zdecydowanie "Tajemnica Bożego Narodzenia" J. Gaarder'a
      • Gość: luli_l Re: Książki które wprowadzają Was w świąteczny na IP: *.microsoft.com 10.12.04, 10:49
        Zdążyć na Boże Narodzenie Baldacci - miła lekturka
        Listy Św. Mikołaja (Tolkiena chyba)
    • kotmonika Re: Książki które wprowadzają Was w świąteczny na 10.12.04, 12:29
      Witam! Mnie zawsze w świąteczny nastrój wprowadzają Opowieści wigilijne Dickensa
      i Wieści Whartona.
    • Gość: annette Re: Książki które wprowadzają Was w świąteczny na IP: *.chello.pl 11.12.04, 22:45
      Opowieść wigilijna- obowiązkowo. Do tego- Noelka.
    • Gość: :) Re: Książki które wprowadzają Was w świąteczny na IP: *.mim.pl / *.mim.pl 12.12.04, 10:29
      Potop! :)
    • Gość: ollus Re: Książki które wprowadzają Was w świąteczny na IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.04, 11:43
      Dzieci z Bullerbyn, i zawsze jakaś Christie najlepiej Śmierć w Boże Narodzenie
      • noida Re: Książki które wprowadzają Was w świąteczny na 13.12.04, 14:27
        Wszystkie kryminały, książki fantastyczne itp. bzdetowate dzieła, na czytanie
        których pozwalam sobie rzadko, a święta, kiedy to jestem wiecznie objedzona i
        senna doskonale się do tego nadają :-)
    • elfhelm Grisham!!! 14.12.04, 22:44
      Ominąć Święta Grishama - świetna humoreska z uroczym Happyendem,
      potem puścić sobie Love Actually (To właśnie miłość), czyli świąteczną świetnie
      zekranizowaną wielowątkową komedyjkę, a na koniec jakąś dobrą płytkę z
      obowiązkowym Georgem Michaelem :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka