gero1 20.05.02, 10:50 czytał ktoś, podobno we Francji i w Niemczech to juz ikona. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Milene Re: houllebecq IP: 5.2.1R1D* / *.w.club-internet.fr 20.05.02, 13:46 Czytalam prawie wszystko. Podoba mi sie, nawet bardzo. Czy jest juz przetlumaczony na polski ? Odpowiedz Link Zgłoś
gero1 Re: houllebecq 20.05.02, 13:53 Witam Czytałem tylko L'extention... , nie powiem, że złe. Wczoraj natomiast wybrałem sie na targi ksiązki, Wydawcy w Polsce o zadnym Huollebecqu nie słyszeli, nie ma też nic w katalogach na najbliższą pszyszłość. Wnioskuje wiec, ze jeszcze nie docz3ekał się tłumaczenia. Powiedz mi co oprócz L'extention warto przeczytać? Odpowiedz Link Zgłoś
poomerang Re: houllebecq 20.05.02, 13:59 A może tak byście napisali coś więcej? Co to w ogóle za typ literatury? Harlekin czy science-fiction? Tajemniczość owszem, ale z umiarem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sullivan Re: houllebecq IP: 172.29.179.* 20.05.02, 15:04 no wiec, jakby to ujac, ani harlekin, ani kryminal, ani fantasy... w zasadzie za kazdym razem ta sama historia, tylko inaczej ujeta - o mezczyznie, ktory nie bzyka, bo albo jest brzydki i nudny, albo go to nie interesuje, albo jest ogolnie ze swiata wyobcowany. ogolna atmosfera ciezka, depresyjna. w niektorych bardziej optymistycznych wersjach (szczegolnie w ostatniej "Plateforme"), bohater spotyka bratnia dusze pci przeciwnej i bzyka, oj bzyka bardzo duzo ! (dla niektorych to glowna atrakcja tej powiesci, z czym sie nie zgadazam, bo sama opowiesc jest b. ladna, styl znakomity, refleksja inteligentna, a i humoru nie brak). Odpowiedz Link Zgłoś