Gość: reni IP: *.autocom.pl 30.01.05, 23:49 bardzo proszę o poradę. nie mam już żadnego pomysłu Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
filmmix Re: pozytywna lektura na depresję???? 31.01.05, 01:11 mnie się spodobała "Kawiarenka Bustera" Sandry Dallas, no i polecam Douglasa Adamsa Odpowiedz Link Zgłoś
wyciszka dzienniki sylvie plath... mnie pomagają <LOl2>... 31.01.05, 10:44 .. szczególnie w depresji a raczej nie jest ustępująca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: pozytywna lektura na depresję???? IP: 217.153.220.* 01.02.05, 20:24 Ben Elton ,,Nie do pojecia" Chuck Barris ,,Niebezpieczny umysł" Lisa Jewell ,, Impreza u Ralpha" Gorąco je polecam, naprawde mozna sie pośmiać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reni Re: pozytywna lektura na depresję???? IP: *.autocom.pl 31.01.05, 12:33 ech... wszystkie już czytałam... zwłaszcza douglas adams mi poprawiał humor, ale ile razy można Odpowiedz Link Zgłoś
marghot Re: pozytywna lektura na depresję???? 31.01.05, 13:04 to może coś z czytadeł np. Peter Mayle "Rok w Prowansji" bądź inna dowlona jego ksiązka - podneisienie nastroju gwarantowane :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysz a może świat wg Garpa IP: *.bzmw.gov.pl / *.crowley.pl 31.01.05, 13:05 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: D.D Re: pozytywna lektura na depresję???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.05, 13:22 "MILIONY"-FRANK COTTRELL BOYCE BARDZO ZABAWNA KSIĄŻKA I JAK NAPISAŁ THE GUARDIAN "TRUDNO WYOBRAZIĆ SOBIE OSOBĘ,KTÓREJ NIE SPODOBAŁABY SIĘ TA KSIĄŻKA" Odpowiedz Link Zgłoś
monikate Re: pozytywna lektura na depresję???? 31.01.05, 16:07 Książki Krystyny Nepomuckiej. W innym stylu-Isabel Allende. W jeszcze innym-Małgorzata Musierowicz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: owca Re: pozytywna lektura na depresję???? IP: *.zab.zigzag.pl 31.01.05, 16:14 pięć osób, które spotykamy w niebie - lekka i przyjemna, modlitwa za owena J.Irvinga i w ogóle wszystko irvinga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luli_l Re: pozytywna lektura na depresję???? IP: *.microsoft.com 31.01.05, 16:17 W moim Mitford Jan Karon Odpowiedz Link Zgłoś
lostdog Re: pozytywna lektura na depresję???? 31.01.05, 17:14 A może niekoniecznie książka stricte 'optymistyczna' - lepiej coś wciągającego, ale tak bardzo, żeby zapomnieć o świecie ;). Może... "Sen_numer_9" D. Mitchella? Albo "Życie Pi" Y. Martella? Pozdrawiam! :) Odpowiedz Link Zgłoś
olang Re: pozytywna lektura na depresję???? 31.01.05, 21:31 F. Flagg "Smażone zielone pomidory" To znaczy, zakładając,że chcesz poprawić sobie nastrój, bo może wolisz coś dołującego żeby korespondowało ze stanem ducha. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
karodzaj Re: pozytywna lektura na depresję???? 31.01.05, 21:40 Ja na depresję czytywałam "Wilka stepowego" H.Hessego i "Szklany klosz" Plath, ale to niekoniecnzie musi podziałać ;-) -"Śniadanie u Tiffany'ego" - "Przeminęło z wiatrem" -"Sekretne życie pszczół" Sue MOnk Kidd - "Studnia życzeń" David Baldacci powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reni Re: pozytywna lektura na depresję???? IP: *.autocom.pl 31.01.05, 22:37 Na depresję raczej wolę coś poprawiającego nastrój niż pogrążającego. Bardzo dziękuję za wszystkie propozycje, sporządziłam według nich listę poszukiwawczą do biblioteki :-). To forum to skarb! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sceptyczna1 Re: pozytywna lektura na depresję???? IP: 217.173.203.* 31.01.05, 22:44 A ja polecam Adriana Mole'a z książek "Sekretny dziennik', "Czas capuccino" czy "Męki dorastania" - mam nadzieję, że nie pomyliłam tytułów, bo czytałam jakis czas temu. Nie jest to literatura wysokich lotów, ale ubawiłam się momentami do łez. Odpowiedz Link Zgłoś
chuda_w-w Re: pozytywna lektura na depresję???? 31.01.05, 23:43 A ja na depresję jak zwykle polecam Chmielewską oraz Musierowicz :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LI Re: "TRZEJ PANOWIE NA ROWERZE" IP: *.sbi.com 01.02.05, 15:27 JEROME K. JEROME I TEGO SAMEGO AUTORA T"RZECH PANOW W ŁODCE /NIE LICZAC PSA/" DO CZYTANIA W SAMOTNOSCI, NIKOMU NIE BEDZIE PRZESZKADZAC NASZ GLOSNY SMIECH Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A. Re: "TRZEJ PANOWIE NA ROWERZE" IP: 212.182.77.* 01.02.05, 15:36 Cześć, gdzie można zdobyć Trzech panów na rowerze, kiedy to było ostatnio wydane? Ja nie mogę tego nigdzie znaleźć. Odpowiedz Link Zgłoś
noida Re: "TRZEJ PANOWIE NA ROWERZE" 02.02.05, 12:06 Oj, przepraszam, wprowadziłam Cię w błąd. Myślałam, że chodzi o "Trzech panów na łódce". "Trzech panów na rowerze" nie widziałam na oczy nigdy i nigdzie :-( Chociaż pewnie mają to w jakichś bibliotkeach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A. Re: "TRZEJ PANOWIE NA ROWERZE" IP: 212.182.77.* 03.02.05, 08:02 Trzech panów w łódce już mam. Na razie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noida Re: "TRZEJ PANOWIE NA ROWERZE" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 18:48 Mozna kupić w Hali na Koszykach po 11 zł sztuka ;-) Przynajmniej były przed świętami, może się rozeszły... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A. Re: "TRZEJ PANOWIE NA ROWERZE" IP: 212.182.77.* 02.02.05, 11:47 Dzięki za informację. Jestem spoza Warszawy, gdzie jest ta hala? Czy oni wysyłają też pocztą? Odpowiedz Link Zgłoś
margot_may Re: "TRZEJ PANOWIE NA włóczędze" 10.02.05, 01:27 on the bummel? o to chodzi? na wydaniu w oryginale jest rysunek "panów" jadących starodawnym na rowerze. czy bicyklu. tyle wiem. natomiast nie wiem czy książka została wydana w języku polskim. nie natrafiłam. ale jak wspomniała poprzedniczka, można znaleźć. więc może i mnie się uda. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KarolinaMarta Re: pozytywna lektura na depresję???? IP: *.zgora.dialog.net.pl 01.02.05, 19:29 Mi na depresję pomogły "Kroniki portowe" A. Proulx, jest w nich bardzo fajny nastrój i coś szalenie optymistycznego. pozdrowionka i miłej lektury! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zielonatruskawka Re: pozytywna lektura na depresję???? IP: *.access.as9105.com 01.02.05, 21:24 a ja polecam 'Czekolade'.Joan Harris zdaje sie. Odpowiedz Link Zgłoś
lemuriza Re: pozytywna lektura na depresję???? 03.02.05, 09:32 a ja "K-pax" G. Brewera - ogromnie kojące, ogromnie. Odpowiedz Link Zgłoś
tootik Re: pozytywna lektura na depresję???? 03.02.05, 19:26 Polecam "Zamianę" D. Lodge'a oraz "Tortilla Flat" Steinbecka. Odpowiedz Link Zgłoś
pyzia Re: pozytywna lektura na depresję???? 03.02.05, 20:21 Pratchett! a ja, stara baba, na depresję siegam po Pana Samochodzika, Anię z Zielonego Wzgórza, Muminki... Odpowiedz Link Zgłoś
en.door.fina Re: pozytywna lektura na depresję???? 03.02.05, 20:31 Np. "Klub P." Dickensa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anette Re: pozytywna lektura na depresję???? IP: *.anteny.biz / *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.05, 21:25 Jeżycjada M.Musierowicz Odpowiedz Link Zgłoś
enaka Re: pozytywna lektura na depresję???? 04.02.05, 15:33 "przeminelo z wiatrem" ten tytul zawsze kojarzyl mi sie z kiepskim romansem, a wiec czyms, po co w ogole nie warto isc do biblioteki az w koncu, po zachwytach dwoch kolezanek zupelnie nie harlekinowskich, pomyslalam, "a co mi tam!, najwyzej nie doczytam do konca" teraz dla mnie ta ksiazka to jedno z najwazniejszych i najwiekszych dziel! Odpowiedz Link Zgłoś
k-asia Re: pozytywna lektura na depresję???? 04.02.05, 16:03 Proponuje: * " Smażone zielone pomidory " Fannie Flagg * " Trzydziestka na karku " Lisy Jewell * " Teren prywatny " Barbary Kosmowskiej * " Przyjeciółki " Patricka Sanchez * " Witamy w Temptation " Jennifer Cruise * " Extra Vergine " Agnieszki Stefańskiej mam nadzieje ,że to pomoże;)) Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
barbasia3 Re: pozytywna lektura na depresję???? 04.02.05, 19:39 Polecam całego Jamesa Herriota. Krzepiąca, pełna humoru i ciepła lektura, ale pewnie już czytałaś. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mi-mi Re: pozytywna lektura na depresję???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.05, 22:13 mi nastrojz awsze poprawia maly ksiaze... choc przyznam, ze ostatnio kojace zadzialal "oskar i pani roza"... Odpowiedz Link Zgłoś
tygrys01 Pozytywna lektura na depresję 06.02.05, 00:58 Optymistycznego spojrzenia na siebie w dużej mierze można się nauczyć czytając nowowydaną ksiązkę J.Kabata =HIPNOZA kluczem do zdrowia i sukcesu= Jeszcze jej nie ma w ksiegarniach ale mozna ją znależć na "Allegro" i na "Aukcje24". Niezależnie od tekstu który można oceniać z przymrużeniem oka to oko ucieszyć mogą rysyneczki zamieszczone w tekście autorstwa graficzki z młodego pokolenia Warszawy podpisującej się MaPik. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_azj Re: pozytywna lektura na depresję???? 06.02.05, 10:26 Cykl książek Jan Karon o Mitford: "W moim Mitford", "Światełko w oknie", "Te wysokie zielone wzgórza", "Do Kanaanu", a niedługo wyjdzie kolejny tom - "Nowa pieśń". Książki bardzo ciepłe i podnoszące na duchu. Odpowiedz Link Zgłoś
biealka Re: pozytywna lektura na depresję???? 16.02.05, 14:46 Tak, tak, popieram i potwierdzam. Jan Karon wywołuje usmiech duszy. Uwielbiam te książki. Jeśli są tu mamusie, które urodziły swoje maleństwo w sierpniu 2004, to zapraszam serdecznie na nasze forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinga K. Re: pozytywna lektura na depresję???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 16:17 Adrian Mole, Opowiesci z Narni, wszystko E. Kishona, Samozwaniec, stara Chmielewska, Galczynski :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reni Re: pozytywna lektura na depresję???? IP: *.in.uj.edu.pl 08.02.05, 12:18 lista pozytywnych lektur sie powieksza a nastroj poprawia. Dziekuje bardzo wszystkim. Niezaleznie od forum znalazlam "Metode wodna" Irvinga. Bomba! Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: scribs Re: pozytywna lektura na depresję???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.05, 12:55 "Postrzyżyny" Hrabala, bardzo pogodny ton ma ta książka, wczoraj dopiero skończyłem, a wciąż jestem pod wrażeniem :). Hrabala nic więcej nie czytałem, ale teraz będę musiał to zmienić :). Odpowiedz Link Zgłoś
istna Re: pozytywna lektura na depresję???? 08.02.05, 15:54 "Bóg rzeczy małych" Arundhati Roy - polecono mi jako b. podnoszącą na duchu, ale sama jeszcze nie czytałam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z innej beczki Re: pozytywna lektura na depresję???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 22:40 U mnie działa literatura nt. Holocaustu, a najlepiej wg mnie nie czytać tylko ruszyć się. wojtek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: scribs Re: pozytywna lektura na depresję???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.05, 01:34 ruszyć się i.... powiesić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: pozytywna lektura na depresję???? IP: *.home.cgocable.net 09.02.05, 03:51 ruszyc i poskakac raczej, ale to nie temat na te forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ninon Re: pozytywna lektura na depresję???? IP: *.chello.pl 09.02.05, 19:40 polecam Zofię Chądzyńską - wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
justynson Re: pozytywna lektura na depresję???? 16.02.05, 13:58 Goraco polecam "Tylko się rozejrzeć. Szczęście codzienne" Małgorzaty Baranowskiej. Bardzo mi pomogła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomasz RUDOLF GĄBCZAK IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.02.05, 15:21 cykl o nim ( dwie książki) napisała Joanna Fabicka. Do kupienia w Empiku. Ja znam prawie na pamięć ale ciągle wracam cyt: "Gąbczak, ty niefortunny owocu rodzicielskiej niefrasobliwości, hybionej antykoncepcji!". Tak zwraca się do niego jego dyro ze szkoły:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomasz Re: RUDOLF GĄBCZAK IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.02.05, 15:30 oczywiście "chybionej" przepraszam wrażliwców:) Odpowiedz Link Zgłoś