Gość: Adam IP: 80.51.228.* 27.02.05, 16:23 Chcialbym zaczac czytac, ale nie wiem od czego zaczac. Podajcie mi pozycje w kolejnosci. Z gory dzieki! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lipa55 Re: Pratchett - od czego zaczac? 27.02.05, 16:30 od początku Kolor magii Blask fantastyczny Rownoumagicznienie CZarodzicielstwo Eryk Trzy wiedzmy Piramidy Straz! Straz! Ruchome obrazki Kosiarz Wyprawa zcarownic Pomniejsze bóstwa Panowie i damy Zbrojni Muzyka duszy Ciekawe czasy itp., itd. Odpowiedz Link Zgłoś
lipa55 Re: Pratchett - od czego zaczac? 27.02.05, 18:21 eeeeee Dysk to dopiero zalązki pomysłów a Nomowie i Johhny i bomba, to już nie to ;-) niech zacznie z rozmachem, od "Kolorze magii", gdzie żółw powoli płynie poprzez kosmos, a z niebytu wyłaniają się Rincewind, Dwukwiat no i oczywiście Bagaz a potem Śmierć (KOTY. KOTY są miłe) i moja ukochana Babunia Weatherwax Odpowiedz Link Zgłoś
ski_board Re: Pratchett - od czego zaczac? 28.02.05, 22:12 Też lubię Babcię. Ale wolę Śmierć, szczególnie za jego stosunek do kotów. I kuchni. Sceny, w których się zastanawiał, o co właściwie chodzi z kotem Schrödingera - miód. Odpowiedz Link Zgłoś
lipa55 Re: Pratchett - od czego zaczac? 01.03.05, 07:49 w "Ostatnim bohaterze" jest booooooooooooooski portret Śmierci z kotem ;-) a Babcia to mój ideal kobiety, chciałabym być taka... Odpowiedz Link Zgłoś
makusia_p Re: Pratchett - od czego zaczac? 27.02.05, 18:19 floyd.piwko.pl/ Terry Pratchett: www.swiat-dysku.prv.pl - stronka Settlera o Świecie Dysku www.discworld.scifi.pl - dość rozbudowana strona o Świecie Dysku www.atuin.swiat.org - Na grzbiecie A'Tuina www.discworld.glt.pl - nowa, wciąż rozwijająca się strona o Pratchu. www.niewidoczny.prv.pl - niezła strona o Terrym Pratchecie, J.R.R. Tolkienie i Andrzeju Sapkowskim www.ankhmorpork.republika.pl - fajna oprawa ale narazie trochę pustawo... www.proszynski.com.pl - strona polskiego wydawcy książek o Świecie Dysku - Wyd. Prószyński i S-ka. www.room3b.prv.pl - pierwszy polski fanklub Pratchetta Inne: www.rythin.prv.pl/homepage/ - strona Rythina (forumowego znajomego.. niech żyje żelazna kula z kolcami! :)) www.mk.forum.prv.pl - forum metalu klimatycznego - gotyku, doomu, power i muzy skandynawskiej, ktore prowadze wspolnie z Rythinem i Elornem. www.blindguardian.fan.pl - strona świetnego zespołu power matalowego: Blind Guardian www.strefa.rockmetal.art.pl - baaardzo dobra strona, kopalnia informacji o klimatycznej muzie. Odpowiedz Link Zgłoś
ofira Re: Pratchett - od czego zaczac? 28.02.05, 21:07 od serii o Śmierci albo o Wiedźmach :) Odpowiedz Link Zgłoś
makusia_p Re: Pratchett - od czego zaczac? 28.02.05, 23:25 W trakcie lektury "wyjdzie szydło z worka", którzy bohaterowie są najbliźsi Twemu sercu. Cykl "Świata dysku" zaczyna się od "Koloru magii", pozostałe tomy są wymienione w kolejności w każdej z książek cyklu na tzw."czwórce tytułowej" - tzn. przed kartą tyt. Proponuję zachować kolejność :) Ale i tak najbardziej kocham Wiedźmy ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yonk Re: Pratchett - od czego zaczac? IP: *.it-net.pl 04.03.05, 10:25 a ja Bagaża :) -------- Bagaż milczał, lecz tym razem głośniej. Odpowiedz Link Zgłoś