Dodaj do ulubionych

KSIĄŻKA NA PLAŻĘ...

13.04.05, 14:09
Czy moglibyście mi polecić książki, które dobrze czytałoby się na urlopie
leżąc na plaży? Interesuje mnie coś z humorem lub obyczajowego...
Dziękuję za wszelkie sugestie.
Obserwuj wątek
    • Gość: myszney Re: KSIĄŻKA NA PLAŻĘ... IP: 217.153.131.* 13.04.05, 21:17
      Polecam książki Jane Green zwłaszcza moją ulubioną "Od A do Z", Marian Keyes
      -"Arbuz", "Lucy Sullivan wychodzi za mąż", "Ostatnia szansa", trochę mniej
      "Anioły", i jeszcze Lisy Jewell-Impreza u Ralpha, Trzydziestka na karku. Bardzo
      dobre jest też "Chodźmy razem", pary autorów, niestety nie pamiętam nazwisk
      (wydane przez Zysk, seria Kameleon). Miłej lektury ;)
      • Gość: Izka Re: KSIĄŻKA NA PLAŻĘ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.05, 11:05
        Jane Green??? Jej książki są okropne...
    • Gość: mała lili Re: KSIĄŻKA NA PLAŻĘ... IP: *.eltronik.net.pl 13.04.05, 22:07
      Ja na plażę albo na grypę, która też się przecież czasami zdarza, nawet często,
      zbieram zapas.Mogę polecić Joanne Harris,tej od Czekolady również inne pozycje,
      bo czyta się przemiło wszystko a także Leniwą słodką Georgię Frances Mayes.Albo
      angielskie poczucie humoru, inne aniżeli Jaś Fasola, czyli Trzech panów w łódce
      nei licząc psa Jerome K. Jerome przy czym ta chyba wyłącznie z biblioteki.
      Pozostałe w księgarniach. Miłego, słodkiego czytania, ja też lubię dowcipne
      albo czasem lekko nastrojowe.
    • agnieszka_azj Re: KSIĄŻKA NA PLAŻĘ... 14.04.05, 19:07
      Fajne wakacyjne lektury to książki Petera Mayle o Prowansji np. "Rok w
      Prowansji", albo powieści: "Hotel Pastis", "Pogoń za Cezanne'em", "Wszystko
      tylko nie", "Dobry rok".
    • chiara76 Re: KSIĄŻKA NA PLAŻĘ... 20.04.05, 11:21
      na plażę zabieram zawsze coś lekkiego, coś, od czego w każdej chwili mogę się
      bez żalu oderwać (na przykład od ostatnio czytanego przeze mnie MArqueza, czy
      Llosy byłoby mi trudno się oderwać i pewnie zostałby ze mnie skwarek:)
      Polecam , z czytanych z poprzednich wakacji trylogię Mendozy, ale i na przykład
      mnie się nieźle czytało "Rozważną i romantyczną", Jane Austen.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka