paula28 13.04.05, 14:09 Czy moglibyście mi polecić książki, które dobrze czytałoby się na urlopie leżąc na plaży? Interesuje mnie coś z humorem lub obyczajowego... Dziękuję za wszelkie sugestie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: myszney Re: KSIĄŻKA NA PLAŻĘ... IP: 217.153.131.* 13.04.05, 21:17 Polecam książki Jane Green zwłaszcza moją ulubioną "Od A do Z", Marian Keyes -"Arbuz", "Lucy Sullivan wychodzi za mąż", "Ostatnia szansa", trochę mniej "Anioły", i jeszcze Lisy Jewell-Impreza u Ralpha, Trzydziestka na karku. Bardzo dobre jest też "Chodźmy razem", pary autorów, niestety nie pamiętam nazwisk (wydane przez Zysk, seria Kameleon). Miłej lektury ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Izka Re: KSIĄŻKA NA PLAŻĘ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.05, 11:05 Jane Green??? Jej książki są okropne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała lili Re: KSIĄŻKA NA PLAŻĘ... IP: *.eltronik.net.pl 13.04.05, 22:07 Ja na plażę albo na grypę, która też się przecież czasami zdarza, nawet często, zbieram zapas.Mogę polecić Joanne Harris,tej od Czekolady również inne pozycje, bo czyta się przemiło wszystko a także Leniwą słodką Georgię Frances Mayes.Albo angielskie poczucie humoru, inne aniżeli Jaś Fasola, czyli Trzech panów w łódce nei licząc psa Jerome K. Jerome przy czym ta chyba wyłącznie z biblioteki. Pozostałe w księgarniach. Miłego, słodkiego czytania, ja też lubię dowcipne albo czasem lekko nastrojowe. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_azj Re: KSIĄŻKA NA PLAŻĘ... 14.04.05, 19:07 Fajne wakacyjne lektury to książki Petera Mayle o Prowansji np. "Rok w Prowansji", albo powieści: "Hotel Pastis", "Pogoń za Cezanne'em", "Wszystko tylko nie", "Dobry rok". Odpowiedz Link Zgłoś
chiara76 Re: KSIĄŻKA NA PLAŻĘ... 20.04.05, 11:21 na plażę zabieram zawsze coś lekkiego, coś, od czego w każdej chwili mogę się bez żalu oderwać (na przykład od ostatnio czytanego przeze mnie MArqueza, czy Llosy byłoby mi trudno się oderwać i pewnie zostałby ze mnie skwarek:) Polecam , z czytanych z poprzednich wakacji trylogię Mendozy, ale i na przykład mnie się nieźle czytało "Rozważną i romantyczną", Jane Austen. Odpowiedz Link Zgłoś