Dodaj do ulubionych

adamowi g.

23.05.05, 23:46
lubię ten delikatny sadyzm
(w twoich wierszach)
gdy cię spotykam. zabijasz

myślą słowem i uczynkiem

dlatego

z mostów tytoniu i siebie

całopalne ofiary składam

na ołtarzach zaułków zasapanych

za każdym razem gdy

ostatni autobus

nocny strój zaskakująco zakładał.
Obserwuj wątek
    • sonia40 Re: adamowi g. 24.05.05, 01:10
      Zamieściłaś cudzy wiersz z tego forum na innym portalu poetyckim podpisując
      swoim imieniem, to może ten wiersz też jest kogoś innego.
      S.
      • ritakavka Re: adamowi g. 24.05.05, 20:07
        wiedziałam, że skądś znam. witam towarzystwo z nieszuflady. to była prowokacja.
        bez obaw proszę. zwróciłam się już do admina o wycofanie.
      • ritakavka Re: adamowi g. 24.05.05, 20:27
        ps. to nie moje imie

ps2. ten też nie jest mój

ps3. żaden nie jest mój, na żaden nie mam pozwolenia od rity kavki.
        • sonia40 Re: adamowi g. 24.05.05, 20:50
          I mówił Pan: Darujcie grzechy bliźnim swoim.
          Piątka za odwagę w przyznaniu się do błędu.
          S.
          • ritakavka Re: adamowi g. 24.05.05, 21:29
            po prostu kpiarz ze mnie. do błędu się nie przyznaję, bo wszystko było od
            początku zamierzone bezbłędnie. żal, że tak niewielu ujawniło swoje kontakty.
            może przeproszę tutaj autora wiersza z którego zakpiłam. opatrzenie go
            godłem "poezja dna" było zgoła chamskie :D
            • sonia40 Re: adamowi g. 25.05.05, 07:22
              Wiersz nadal jest na stronie podpisany Twoim imieniem a nie imieniem autorki.
              Dopisek nie miał większego znaczenia. Jeśli uważasz to tylko za żart,
              zadziwiające masz poczucie wartości. Myślę ,że to co zrobiłaś nazywa się
              zupełnie inaczej.
              • ritakavka Re: adamowi g. 31.05.05, 19:41
                plagiat? skurwielstwo? niech pani to nazwie. to nie jest kółko wzajemnej
                adoracji.
                • sonia40 Re: adamowi g. 31.05.05, 20:02
                  ritakavka napisała:

> plagiat? skurwielstwo? niech pani to nazwie. to nie jest kółko wzajemnej
                  > adoracji.

A dla mnie jest, bo lubię tu zaglądać. Dopisek widziałam. Jest Ok. Witam wśród
                  amatorów gdzie czasem można się czuć bliżej poezji niż na portalach, które chcą
                  być profesjonalne.
                  S.
                  • ritakavka Re: adamowi g. 06.06.05, 22:28
                    wie pani, to jest forum dla amatorów, a jakoś zauważyłam, że wielu ludzi po
                    przychylnych komentarzach co do swoich utworów od razu chce publikować. to nie
                    jest dobre. czasem lepiej jednym komentarzem pozbawić złudzeń i utrzymać
                    wszystko cudownie amatorskim. stąd moja, rzadko pozytywna krytyka.

pozdrawiam
                    • sonia40 Re: adamowi g. 07.06.05, 01:04
                      ritakavka napisała:
                      ...czasem lepiej jednym komentarzem pozbawić złudzeń i utrzymać wszystko
                      cudownie amatorskim. stąd moja, rzadko pozytywna krytyka....

Właśnie dlatego na to forum zaglądam, z powodu tego cudownego
                      słówka "amatorskie". To znaczy, że jeśli ktoś tu publikuje swoje wiersze chce
                      się czegoś nauczyć albo choć dowiedzieć co inni sądzą.
                      Nie wszystkie rozumy jeszcze zjadł.
                      Odwiedzając inne fora mam czasem wrażenie, jakbym się znalazła w jakimś miejscu
                      gdzie głównie chodzi o to aby zgnębić wszystkich, którzy nie należą do wybranej
                      grupy.
                      Zastanawiam się czy koniecznie trzeba odbierać złudzenia (cokolwiek to znaczy)
                      Prawd objawionych nie ma i gusta też bardzo różne. Ten sam wiersz dla jednej
                      osoby jest piękny, a dla innej mdły i nieciekawy.
                      Nieporadność w pisaniu widać, ale w wierszach rymowanych, bo tam można policzyć
                      sylaby, ocenić rymy i treść. Gorzej z oceną nowoczesnych wierszy, które często
                      z założenia są zagadką i nie muszą się trzymać sztywnych reguł.
                      Nie mam już tej ostrości oceny cechującej młodych ludzi, którym się wydaje, że
                      coś może być albo dobre, albo złe.
                      Życzę powodzenia. S.
                      Ps.
                      Wiersz , który zapoczątkował ten wątek wydaje mi się ciekawy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka