kawa_malinowa Re: zabawa 06.06.05, 15:09 "Ksiaz Ambrozy to zupelna obraza boska, Anielko, ksiadz Ambaras psu na bude sie nie zda." - "Jak wam sie podoba" :) Odpowiedz Link Zgłoś
maga_ Re: zabawa 06.06.05, 15:12 no, cóz... "Takze rzeczywisty pierwowzór Grzegorza, stary sługa Słowackiego, piastował w swej pamięci drogą mu wizję pewnego naczynia z winem; wedle wspomnień Słowackiego 'O Węgrach nie pamiętał i nic z nich nie przypominał, tylko jedną olbrzymią kufę wina, która go niegdyś wielkością zadziwiła' " :))) Jerzy Axer- Filolog w teatrze Odpowiedz Link Zgłoś
amused.to.death Re: zabawa 06.06.05, 15:56 "So am I" Wesley Clarkson "Sting. The secret life of Gordon SUmner" Odpowiedz Link Zgłoś
buntownik.z.wyboru Re: zabawa 06.06.05, 19:25 "Trzask, sygnał, trzask, puuuu..." David Mitchell - "Sen_numer_9" Odpowiedz Link Zgłoś
blue_valentine1 Re: zabawa 06.06.05, 19:38 - Żadnych - oświadczył ponuro demon. :) Terry Pratchett: Bogowie, honor, Ankh-Morpork Odpowiedz Link Zgłoś
chiara76 Re: zabawa 06.06.05, 21:37 "Liczba małżeństw w Tokio zmalała znacznie w latach 70., ale od 1994 roku zaczęła powoli wzrastać". Dorota Hałasa, "Życie codzienne w Tokio 1990-2004", Wyd.Akademickie Dialog. Nie mogłam się oprzeć i zagrałam ponownie:) Odpowiedz Link Zgłoś
hrabalek Re: zabawa 06.06.05, 21:55 ...to ja też jeszcze raz pozwolę sobie zgrzeszyć... "Jakby nagle wytrysnęły źródła wielkiej odchłani i otworzyły się upusty nieba, jak powiada Biblia" Amos Oz "Pantera w piwnicy" ...właśnie skończyłam czytać i odkładam , Amos jest wyjątkowy. Odpowiedz Link Zgłoś
duuszek Re: zabawa 06.06.05, 22:07 Na korytarzu ktos mówił głośno po angielsku "Było tak ku..ko zimno.." Katy Gardner "Pożegnanie z Gemmą" Odpowiedz Link Zgłoś
kalamburka_89 Re: zabawa 06.06.05, 22:14 "W niej nakręcił najsłynniejsze swe filmy pełnometrażowe, m.in. Gorączkę złota i Światła wielkiego miasta." Najbliżej leżał podręcznik do historii :-) Odpowiedz Link Zgłoś
noida Re: zabawa 06.06.05, 22:15 Zostawmy próżne sprzeczki. "Niewolnica Isaura", Bernardo Guimaraes. Odpowiedz Link Zgłoś
lunatica zabawa 07.06.05, 00:25 "On to wysłuchał spowiedzi Federica, który wyznał, że zabił wysokiego campesino, właściciela kozy, i udzielił chłopakowi rozgrzeszenia." /Wojna o czułe miejsca don Emanuela - Louis de Bernieres/ Odpowiedz Link Zgłoś
anka.g1 Re: zabawa 07.06.05, 01:04 "Dobrze - powiedział, gdy zakończyliśmy manewr z płaszczem" :) E.Mendoza "Przygoda fryzjera damskiego" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: melmire Re: zabawa IP: *.w82-125.abo.wanadoo.fr 07.06.05, 01:12 Un homme se penchait sur toi et je sentais qu'il te voulait du mal; alors je... co w moim wolnym tlumaczeniu brzmi : Mezczyzna pochylal sie nad toba i czulem ze ma zle zamiary, wiec... Cytadela cieni (?) Robin Hobb Odpowiedz Link Zgłoś
jabbur Re: zabawa 07.06.05, 12:38 "Wędrowny muzyk wyrzeka się stałego domu, wyruszając w poszukiwaniu natchnienia" "Uważność na targowisku", praca zbiorowa Odpowiedz Link Zgłoś
miszi Re: zabawa 07.06.05, 12:47 Czekać... - warknąłem, a potem znów popatrzyłem na Trappa. Brain Callison, "Wojna Trappa", Amber 1990 Odpowiedz Link Zgłoś
tola79 Re: zabawa 07.06.05, 12:53 "Urozmaiciło to poniekąd wieczorynek nasz we cztery oczy spędzany, ale zalecilo zarazem nie najopieszalej mieć się z odwrotem, gdyż nie ustawały silne błyskawice, nawet przy lamp świetle bardzo widoczne". Cyprian Norwid "Stygmaty", w: Pisma wybrane", Warszawa 1983, t.4 Odpowiedz Link Zgłoś
jeanne_n Re: zabawa 07.06.05, 13:03 "Kiedy go zobaczyłem, serce zaczęło mi walić jak młotem, poznałem bowiem moją ukochaną Elżbietę" Robert Goddard "Zbyt późno" Odpowiedz Link Zgłoś
ikke Re: zabawa 07.06.05, 13:25 She was that beautiful. Candace Bushnell - "Sex and the City" Odpowiedz Link Zgłoś
ikke Re: zabawa 07.06.05, 13:32 Zapomnialam P.S., no to jazda: az sie zarumienilam na te najblizsza ksiazke. Ale taka tylko w torbie mialam, jak ta krowa z tego kawalu, co to na sosnie sliwki jadla. Tez miala w torbie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasza Re: zabawa IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 07.06.05, 13:40 Kilka tygodni temu, kiedy opuścili Cajamarcę, napięcia między stronnikami Pizarra a zwolennikami Almagra były bardzo mocne. Inkowie. Złoto Cuzco Antoine B. Daniel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k_linka Re: zabawa IP: *.crowley.pl 07.06.05, 13:45 "Nikt nie widział, jak wchodził na górę." A. Christie "Morderstwo to nic trudnego" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ol ;o) Re: zabawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 14:13 'Zawsze tak potrafiła pokierować rozmową, że zupełnie niepytany i tak jej opowiadał o sobie. Janusz L. Wiśniewski 'Los powtórzony' Odpowiedz Link Zgłoś
josko2 Re: zabawa 07.06.05, 14:09 Słońce tkwi ukośnie. E.M. Remarque "Na Zachodzie bez zmian" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: esk Re: zabawa IP: *.kom / *.kom-net.pl 07.06.05, 14:26 "Jeżeli przyjąć założenie, twierdzi Hume, że cała wiedza spływa na nas poprzez doznania zmysłowe, należe wówczas wyciągnąć logiczny wniosek, że zarówno natura, jak i prawa natury są tworami naszej wyobraźni." Robert M.Pirsig 'Zen i sztuka oporządzania motocykla' Bardzo ciekawe:) leżało najbliżej, heh strasznie długa i zawiła książka Odpowiedz Link Zgłoś
ofca77 Re: zabawa 07.06.05, 14:29 Dzisiaj od rana pada mokry śnieg, wielkimi płatami. Mariusz Wilk, "Wilczy notes". Dobrze, że to tylko zabawa. Przejmujący ten obraz :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KANGOOR Re: zabawa IP: 213.25.179.* 07.06.05, 14:46 Pogody ducha nie stracił nawet mężczyzna z czerwono-białym szalikiem ( podejrzanie czystym, zupełnie jakby go kupił przed wejściem na stadion ). Nick Hornby "Futbolowa gorączka " Odpowiedz Link Zgłoś
zolwik Re: zabawa 07.06.05, 14:48 -Mozemy już wrócić - oświadczyłam. Wiek żelaza Coetzee Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: zabawa IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 07.06.05, 15:50 Los Marii uległ teraz pewnej poprawie. "Królewskie skandale" Michael Farquhar Odpowiedz Link Zgłoś
kiwiki Re: zabawa 07.06.05, 15:54 "Ułatwi to znalezienie atrkacyjnej pracy w różnych segmentach działalności hotelowej i turystycznej" Przewodnik podyplomowy 2005. wyd. Communication Partners www.edu.pracuj.pl Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: zabawa 07.06.05, 15:54 Wydatki związane z czynnościami podejmowanymi w toku postępowania w sprawach z zakresu prawa pracy - o roszczenia pracownika - ponosi tymczasowo Skarb Państwa. (-) Kodeks postępowania cywilnego z wprowadzeniem Odpowiedz Link Zgłoś
braineater Re: zabawa 07.06.05, 16:02 smaku dodaje temu wszystkiemu bioderko mamuśki, które dba o to, by nigdy w kuchni, w piwnicy, w oborze i w łóżku nie było nudno. Elfride Jelinek - Amatorki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bejbe Re: zabawa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.05, 16:06 "Posiadana broń daje szansę na zrealizowanie planu" Miklos Nyiszli "Byłem asystenetem doktora Mengele" Odpowiedz Link Zgłoś
straszne-bobo Re: zabawa 07.06.05, 16:02 CLOV: Próbuję, (Idzie do drzwi, zatrzymuje się) Od urodzenia. Wychodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
john_malkovitch Re: zabawa 07.06.05, 16:08 "Skinęła mi głową." Michał Bułhakow - "Powieść teatralna" Odpowiedz Link Zgłoś
farelkaa Re: zabawa 07.06.05, 16:09 calicot [kaliko] m.grube płotno bawełniane Uniwersalny słownik francusko - polski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grylzdyl Fataan Re: zabawa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.05, 16:13 ,,Asking for my help after saying such horrible things about me.'' Słownik angielsko-polski Oxford Wordpower, pod redakcją Janet Phillips. Cięzko było znaleźć piąte zdanie, bo cięzko było zdecydoać co jest zdaniem. Musiałem sobie przypomnieć. Chyba dobrze, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ich Wladimir Kaminer: Russendisko IP: *.129.1511G-CUD12K-02.ish.de 07.06.05, 16:15 Außerdem besaß er eine altgermanische Keule, zwei Lanzen und einen Widderhornhelm. Odpowiedz Link Zgłoś