ebusia_fam_fatal Re: zabawa 07.06.05, 16:16 "Jest to budowla orientowana, na planie prostokąta." "Sieradz i okolice" A. Ruszkowski Odpowiedz Link Zgłoś
miss_dronio Re: zabawa 07.06.05, 16:21 "Znane są przypadki odddziaływań dwóch płaszczyzn atomowych oddzielonych nawet dwudziestoma innymi płaszczyznami." Charles Kittel. Wstęp do fizyki ciała stałego. Leży pod ręka bo mam sie uczyć ale mi nie idzie:(( Odpowiedz Link Zgłoś
fruwam Re: zabawa 07.06.05, 16:23 chantourner v tr TECHN contorner, seguetear// scie à chantourner segueta. Slownik hiszpanko-francuski... przepraszam ale w biurze tylko to mam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzka Re: zabawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 16:34 - Nie -odpowiedział Gwizduś Odpowiedz Link Zgłoś
monikate Re: zabawa 07.06.05, 16:41 "Oni nie mieli pojęcia, jak bezczelni mogą być pewni prawnicy i zarządcy cmentarni". Margaret Atwood, "Życie przed mężczyzną" Odpowiedz Link Zgłoś
dagbe Re: zabawa 07.06.05, 16:43 "Polecenie passwd będzie dwukrotnie prosiło o podanie nowego hasła." Aeleen Frisch "Unix - administracja systemu" Odpowiedz Link Zgłoś
methinks Re: zabawa 07.06.05, 16:47 "Its walls were of clean stone, but they were mostly covered with green hanging mats and yellow curtains" J.R.R. Tolkien - "Lord of the rings" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koloko Re: zabawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 16:47 "W czasie pomiarów bezpośrednich i pośrednich torów uzyskuje się wartość poszczególnych parametrów toru kolejowego" M. Batko - "Budowa i utrzymanie dróg kolejowych, tom II" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jkb Re: zabawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 17:04 "Następnie ucięła sobie sekatorem cały warkocz, zwinęła go i włożyła do szkatułki wyściełanej aksamitem z wyhaftowanymi złotą nicią wzorami i wysłała razem z listem." G. G. Marquez - "Miłość w czasach zarazy" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Re: zabawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.05, 20:12 Oj, chyba zabiorę się do ponownego czytnia Miłości... Odpowiedz Link Zgłoś
sunkmanitu Re: zabawa 07.06.05, 17:16 "Jeśli przyjąć założenie, twierdzi Hume, że cała wiedza spływa na nas poprzez doznania zmysłowe, należy wówczas wyciągnąć logiczny wniosek, że zarówno natura, jak i prawa natury są tworami naszej wyobraźni." Robert M.Pirsig "Zen i sztuka oporządzania motocykla" Odpowiedz Link Zgłoś
sunkmanitu Re: ciekawe.... 07.06.05, 17:52 Nie wiem tylko, jak liczyć najbliższą, kiedy leżą na stosie:). Tę z góry, czy tę z dołu?. Z dołu by było: "Tylko proszę nie używać siekiery". Ukochany "Obcy w obcym kraju"- Heinlein. Ze środka ominę, za dużo cytatów.:) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pani_zorana_psycha Re: ciekawe.... 07.06.05, 18:24 ...- Nie ma powodu, żebyś się tak tym denerwował. John Fowles MANTISSA też pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
suomen_poro Re: zabawa 07.06.05, 17:22 Imagination, he realized, came harder than memory. 'The World According to Garp' J. Irving Odpowiedz Link Zgłoś
suomen_poro Re: zabawa 07.06.05, 17:32 a troszke dalej mam podrecznik do nauki finskiego... prosze bardzo, jaki kwiatuszek: Anne katsellee niitä vähän aika ja päättää siiten ostaa kaksi tummansinistä päällyslakanaa, kaksi vaaleansinista aluslakanaa ja kaksi tyynyliinaa. Marjuka Kenttälä 'Kieli käyton- suomen kielen alkeisoppikirja' Odpowiedz Link Zgłoś
bir.ke natalia angier 'kobieta - geografia intymna' 07.06.05, 17:51 " I tak było." Odpowiedz Link Zgłoś
tootik Re: zabawa 07.06.05, 17:44 "Społecznikowska ideologia amerykańska podsuwa niezliczone rady, jak programować i przeprogramowywać własny image, jak wywierać pozytywne wrażenie, jak poprawiać swoje miejsce w rankingu społecznym." Dubravka Ugresić, Amerykański fikcjonarz Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk.tadeusz Re: zabawa 07.06.05, 18:13 KACZMAREK Andrzej Sportowa ....373 91 31 Książka telefoniczna TP Koszalin 2005 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stris Re: zabawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 18:15 "Wznosząc Karolowi posąg na Kapitolu około 1270 roku, mieszkańcy spłacili wobec niego dług wdzięczności" S. Runciman "Nieszpory sycylijskie" (wyjęte w ciemno z półki) Odpowiedz Link Zgłoś
paczka111 Re: zabawa 07.06.05, 18:20 100. Plan. Garderoba Enrique Godeda. Wnętrze - zmierzch. Jakk w sekwencji 85. almodovar złe wychowanie Ale fajna zabawa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luc2000 Re: zabawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.05, 20:18 "In another variant the womb itself was thought to become displaced and to wander round the body cavity" Norman Davies "Europe. A history" London; Pimlico 1997 /Według innej wersji, sama macica miała sie przemieszczać i wędrować wewnątrz ciała./ Odpowiedz Link Zgłoś
franula Re: zabawa 08.06.05, 21:07 z ciekawości sprawdziłam w polskiej wersji Europy: Wszystkie te opowieści wyraźnie pochodzą z czasów, gdy Kreta była wielką potęgą, a greckie społeczności zamieszkujące półwysep - tylko zależnymi od głównego nurtu dopływami. Odpowiedz Link Zgłoś
gosia_samosia Re: zabawa 09.06.05, 10:21 "Występująca inflacja oraz znaczna konkurencja na rynku są powodem zmniejszania się wielkości kapitału włąsnego w obrocie" Zasady analizy finansowej w praktyce - przykłady i zadania. Tadeusz Waśniewski i Wanda Skoczylas :(((((( Odpowiedz Link Zgłoś
gosia_samosia Re: zabawa 09.06.05, 10:24 ups pomyliły mi sie strony zamiast 123 porzeczytałam i zacytowałam z 122 :((( wiec jeszcze raz spróbuje: niestety na 123 str. nie ma 5 pełnych zdań :(( są tabele z przykłądami liczbowymi :(( truuudno - wypadam z gry ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mi.ka.n Re: zabawa 10.06.05, 10:29 W uproszczeniu zagadnienie sprowadza się do kwestii:jak uchronić ludzi od popadnięcia w marazm,gdy nie będą mieli nic ważnego do robienia w czasie,który będą musieli bądż co bądz czymś wypełnić. Tadeusz Kotarbinski "Medytacje o życiu godziwym" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oxy_gen_86 Re: zabawa IP: *.kalisz.mm.pl 11.06.05, 14:43 Liczbę T nazywamy okresem funkcji y=f(x). Najmniejszy dodatni okres funkcji (jeżeli istnieje) nazywa się okresem podstawowym funkcji f. Ryszard Kalina, Tadeusz Szymański, Feliks Linke: Matematyka dla klasy 1 liceum i technikum (zakres podst. i rozszerz.) Odpowiedz Link Zgłoś
oxy_gen_86 Re: zabawa 11.06.05, 14:49 Liczbę T nazywamy okresem funkcji y=f(x). Najmniejszy dodatni okres funkcji (jeżeli istnieje) nazywa się okresem podstawowym funkcji f. R. Kalina, T.Szymański, F.Linke: Matematyka dla klasy 1 liceum i technikum (zakres podst. i rozszerz.) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zielony_groszek Re: zabawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 18:26 "Posiadanie przywrócone poczytuje się za nie przerwane." Kodeks cywilny Odpowiedz Link Zgłoś
irek.gorczok Re: zabawa 07.06.05, 18:31 12 XI usunięto demokratycznie wybranego prezesa krakowskiego zarządu PSL i wiceprezesa NKW Stanisława Klimczaka oraz jego zastępcę Jana Witaszka. Andrzej Albert "Najnowsza historia Polski" t.2 Odpowiedz Link Zgłoś
pomponick Re: zabawa 07.06.05, 18:39 The Children's Book of Books: 'Sure enough, what an ugly monster it was!' Szkoda, że miała to być najbliższa... Ale zabawa dopiero się zacznie kiedy sprawdzę te dalsze i najdalsze:))) na stronie 123, zdanie 5... Odpowiedz Link Zgłoś
kalkos Re: zabawa 07.06.05, 19:14 der böse Müller aber froch schnell aus dem off`nen Müllenloch Wilhelm Busch Bildergeschichte Wydanie XXL Odpowiedz Link Zgłoś
orvokki Re: zabawa 07.06.05, 18:42 "Patrzyłem na nią nadal w milczeniu" Iris Murdoch, "Morze, morze" Zadziwiające, jak wyizolowanie zdania z kontekstu wydobywa niekiedy jego całe piekno lub pokraczność. Odpowiedz Link Zgłoś
patchwork30 Re: zabawa 07.06.05, 18:44 Po godzinie lesnej wedrowki robi sie stromo, a potem bardzo stromo. Przewodnik Pascala "Bieszczady" Odpowiedz Link Zgłoś
aliceliddell Re: zabawa 07.06.05, 18:47 "To przecież pan nasz stworzył pierwszą w historii kraju regularną armię opłacaną z jednej, cesarskiej kasy." Ryszard Kapuściński, "Cesarz" Odpowiedz Link Zgłoś
jaerra Re: zabawa 07.06.05, 18:48 "Wsiadamy znowu do kolejki i jedziemy malowniczą trasą nad jeziorem Ashi." Przewodnik National Geographic - Japonia. Głupie, ale akurat ta ksiązka leżała na wyciągnięcie ręki (dosłownie) :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nocka Re: zabawa IP: *.eltronik.net.pl 07.06.05, 18:49 Ale mi się trafiło zdanie,fiu fiu fiu!!! I oto zdarzyło się,żr gdy jesienią mamusia zaczęła zbierać jabłka,gdy również pan nadzorca przyjechał,aby zrywaćje ze swoich deputowych drzew,przyniósł swoje koszyki ,swoje drebiny,i oto kiedy stał na drabinie i podawał koszyczki jebłek swej zapłakanej małżonce,która przesypywała je do wielkich koszy od bielizny,a mamusia z dwiema kobietami zbierała jabłka do swoich koszyków,wtedy pani nadzorcowa rozpłakała się,że mamusia zrywa z jej drzewa te starkingi,które należały zawsze do niej...ale mamusia powiedziała,że pan nadzorca nie ma tu nic do gadania,że teraz te drzewa są jej,że tatuś zachował stanowisko i zgodnie z dawnymi umowami jako kierownik browaru ma prawo do połowy,a granica tej połowy sadu przebiega tak,że należy do niej również szereg drzew,który bezprawnie przywłaszczył sobie pan nadzorca,więc pani nadzorcowa wdrapała się na drabinę za mamusią i zrywała te starlingi,a mamusia umyślnie oskrobywała obłocone buciki o szczeble i zaschłe błoto sypało się na twarz i włosy pani nadzorcowej, lecz ona zrywała nadal,wobec czego mamusia zeszła niżej,nadepnęła pani nadzorcowej na zaciśnięte na szczeblach drabiny palce,więc pani nadzorcowa też musiała wraz z mamusią zejść na ziemię, i oto pani nadzorcowa wzięła kosz z mamusinymi jabłkami i przesypała je do swojego kosza,i potem kobiety stały naprzeciw siebie,już wydawało się,że się na siebie rzucą,już wzięły rozpęd,by złapć się wzajemnie za włosy i zerwać z przeciwniczki bluzeczkę,i dać upust zastarzałej nienawiści,która wzrosła w trakcię zbierania jesiennych jabłek,gdy od słodowni nadeszli trzej robotnicy,z pomocnikiem bednarza na czele,i gdy już byli na miejscu,pomocnikbednarza powiedział;-deputaty też się skończyły,ogród i owoce są nasze. Hrabal "Miasteczko,w którym czas się zatrzymał"Wyd.Świat literacki 2004 Odpowiedz Link Zgłoś
mss71 Re: zabawa 07.06.05, 18:52 8. Funkcja rosnąca w przedziale (-1,1), a malejaca w przedziałach (-oo;-1), (1;oo). Odpowiedz Link Zgłoś
szpull Re: zabawa 07.06.05, 18:59 Powrócił dopiero po wielu latach, kiedy wszyscy mnie opuścili, pozostawili na pastwę losu, kiedy byłem w skrajnej nędzy. Henry Miller "Big Sur i pomarańcze Hieronima Boscha" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wodak Re: zabawa IP: *.ramtel.com.pl 07.06.05, 19:16 "Urzekająca jest ta książeczka Sir Roberta Balla" J.Joyce Ulisses Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wypierdek mamuta Re: zabawa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.05, 19:32 "Rozwijał się przemysł młynarski, a dzięki pokładom rudy darniowej także przemysł odlewniczy." "WOJEWÓDZTWO PODLASKIE Podział administracyjny Ludzie sprawujący władzę Obywatel i samorząd w Unii Europejskiej" P.S. Zacytowałem zdanie z fragmentu tekstu, w którym były kropki i przecinki (nagłówki, adresy e-mailowe, telefony, adres "budynkowy", itp. potraktowałem jakby ich nie było). Odpowiedz Link Zgłoś